top of page

Kohonen jatkaa Koplassa


Kaikkien aikojen pesäpalloilija, Mr. Pesäpallo, lajilegenda – Toni Kohonen on eittämättä pesäpallolähettiläs numero yksi! Pesisväen suureksi riemuksi Toni Kohonen (44) on päättänyt jatkaa upeaa uraansa. Hän on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Kouvolan Pallonlyöjien kanssa.

– Oman pelin suhteen odotukset ovat ehkä vähän isommat kuin menneellä kaudella. Pelipaikka oli viime kesänä kuitenkin tavallaan uusi, vaikka joskus kauan sitten olenkin polttolinjassa pelannut. Paljon opin tästä vuodesta ja vaikka peli ajoittain olikin ihan hyvää, pystyn vielä parantamaan paljon omalla tontilla, Kohonen kertoo.

Kysyttäessä, eikö lukkarointi tässä vaiheessa uraa enää houkuta lainkaan, Kohonen toteaa lukkarin tontin tavallaan houkuttelevan aina, koska hän siinä niin monta vuotta tuli pelanneeksi. Lukkarointi kaikkine haasteineen vaatii aina enemmän keskittymistä ja valmistautumista kuin polttolinjassa pelaaminen, Kohonen miettii.

– Tällä hetkellä kuitenkin keskitytään ulkopeliin polttolinjassa, ja Janne Kivipelto hoitaa lukkarin tontin, Kohonen päättää pelipaikkakeskustelun.

Joukkueen tulevan kesän tavoitteesta Kohonen toteaa, ettei tavoitetta ole vielä joukkueen kesken asetettu.

– Ainahan tavallaan lähdetään mestaruutta hakemaan, mutta virallisesti mitään tavoitetta ei vielä joukkueella ole. Kesän päätteeksi joukkueesta lähti paljon kokemusta ja rutiinia pois. Kolikolla on myös toinen puoli, ja nyt ollaan saatu hyviä nuoria pelaajia tilalle. Mahdollisuudet joukkueella on varmasti ihan mihin vain, mutta joukkueen yhtenäisyyden löytyminen vaatii nyt paljon aikaa. Talvella otetaan hyviä asioita hallipeleistä mukaan. Samoin mietitään, mitä asioita pelissä kesää kohti täytyy lähteä yhdessä parantamaan. Jos joukkue pysyy terveenä, on varmasti mahdollisuus pelata hyvä runkosarja. Menneen kesän joukkueessa oli todella paljon loukkaantumisia, jotka vaikeuttivat joukkuepelin kehittämistä, Kohonen toteaa.

Toni Kohonen on voittanut urallaan kaiken mahdollisen. Palkintokaapista löytyy 10 SM-kultaa, 8 hopeaa ja yksi pronssi. Hänet on valittu pesäpallon Itä-Länsi -otteluun peräti 22 kertaa. Tätä tilastoa hän johtaa yksinoikeudella.

Vuoden pesäpalloilijan tittelin Kohonen on voittanut kolme kertaa ja vuoden lukkariksi hänet on valittu peräti 13 kertaa. Lisäksi hän on voittanut parhaan ulkopelaajan Kultainen räpylä -palkinnon seitsemän kertaa. Hän on täysin ylivoimainen pesispörssin ykkösnimi. Pelattujen ottelujen tilastossa Kohonen on myös ykkönen; tulevana kesänä hän saa peräti 1000 Superpesisottelua täyteen. Kouvolalaiskatsojilla on ainutlaatuinen tilaisuus seurata pesäpallolegendan tekemistä lähietäisyydeltä!

Pelinjohtaja Iiro Haimi on jatkosopimuksesta mielissään:

– Koden sopimus on tärkeä palanen meidän joukkueelle. Joukkue uudistui jonkun verran, mutta näen tärkeänä, että meillä on kokeneita runkopelaajia edelleen mukana takaamassa jatkumoa edellisestä kaudesta. Koden rooli joukueessa on edelleen iso niin henkisellä puolella kuin itse pelissäkin.

– Viime kausi osoitti sen, että Kode pystyy pelaamaan polttolinjassa erittäin hyvin, ja näin ollen saatiin tämän sopimuksen myös myös erittäin hyvä linjapelaaja joukkueeseen. Sisäpelin osalta rooli varmasti muodostuu hyvin pitkälle samanlaiseksi kuin viime kesänä, mutta lopullisesti nämä asiat nähdään sitten kesällä. Tämä sopimus on hieno asia joukkueelle, seuralle ja varmasti koko kouvolalaiselle pesäpalloväelle, Haimi iloitsee.

KPL:n pelaajahankinnoista vastaava Stefan Sburatura toteaa joukkueen olevan Kohosen sopimuksen myötä sikäli valmis, että ulkopuolelta ei pelaajia enää haeta.

– Edustusjoukkueen rinkiin nostetaan vielä joitakin omia junioreita haastajaryhmä-tyyppisesti, Sburatura jatkaa.

Tästä linkistä voit katsoa Superpesiksen koostaman videon Kohosen Top 5 -huippuhetkistä:

Comments


bottom of page