top of page

Keskiviikon ottelun jaksotauolla pallopaimennusta!


Keskiviikon KossU-ottelun puoliajalla nähdään hieman erilaisempaa pallottelua, sillä show’na nähdään koirien pallopaimennusta.

Suviera tulee keskiviikkona pesäpallokentälle esittämään koirien pallopaimennusta. Suviera on kouvolalainen yritys, joka tarjoaa koirahierontaa, apua ongelmakoiratilanteisiin sekä koulutusta agilityyn ja pallopaimennukseen.

Mitä sitten on pallopaimennus? Annetaan Suvieran perustajan Suvi Salmen kertoa.

– Pallopaimennusta on hieman vaikea selittää, mutta perusajatuksena koirat kuljettavat jumppapalloa ohjaajan ohjeistuksen mukaan. Suviera-pallopaimennusryhmä on suunnitellut koreografian, jonka mukaan esitys etenee. Kertaakaan ei ole kahta samanlaista esitystä ollut.

– Esitys pitää katsojat jännityksessä, mutta hyvällä ja hauskalla tavalla. Joskus jokin koira saattaa ottaa hetkeksi koko show’n haltuunsa. Yleisöstä on nautittavaa katsoa, kuinka taitavia koirat ovat kuljettaessaan palloaan samanaikaisesti tai erikseen. Ohjelma sopii kaikenikäisille!

Pallopaimennus on Suomessa melko uusi laji, mutta Euroopassa lajissa on kilpailtu jo jonkin aikaa. Pallopaimennus on rento ja mukava laji niin koiralle kuin omistajalle.

– Pallopaimennus sopii kaiken rotuisille koirille. Laji sopii huumorintajuiselle ohjaajalle, mutta ihmiselle, joka vaatii aina täydellistä onnistumia, laji ei ole paras mahdollinen, sillä pallopaimennus ei ole lajina sieltä helpoimmasta päästä.

Pallopaimennusesitykselle on säävaraus!

Kouvolan Pallonlyöjien otteluihin koirat ovat aina tervetulleita. Lähtökohtaisesti koirien kanssa peliin tulevien katsojien paikat löytyvät B2-katsomosta sekä Kopla-terassin vieressä olevasta E-katsomosta. Pienet ja hyvin käyttäytyvät koirat voi viedä myös muihin katsomoihin.

– Itsekin koiraihmisenä olen sitä mieltä, että koira on perheenjäsen ja meidän järjestämät pesäpallo-ottelut ovat koko perheen tapahtumia, joten koirat ovat meille totta kai tervetulleita, tuumaa KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto, jolla itselläänkin on kolme kainkoiraa perheessään.

KUVA: Suvi Salmi

Comments


bottom of page