top of page

Kaksi kovakuntoista kohtaavat – KPL matkaa IPV:n vieraaksi


Imatran Pallo-Veikot – Kouvolan Pallonlyöjät Su 28.7. klo 17.00, Imatra

KPL matkustaa sunnuntaina Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi runkosarjan ensimmäisen osan päättävään otteluun. KPL on varmistanut jo ylempään jatkosarjaan ykköspaikan, IPV tavoittelee yhdeksättä sijaa alemman jatkosarjan alkuun. IPV on kuuden pisteen päässä pudotuspelipaikasta ja se on saalistanut kahdessa edellisessä ottelussaan tärkeät voitot.

KPL ei ole kauden aikana hävinnyt kuin kahdesti ja pääsee hyvistä asetelmista jatkosarjaan. Rivistöstä pois on edelleen Toni Laakso, jonka pelikuntoa seurataan päivittäin.

– Tiukkaa vieraspeliä odotan. Tärkeitä pisteitä on jaossa tässä vaiheessa kautta. Ei missään nimessä helpolla päästä, KPL:n Teemu Nurmio miettii.

– Dahlström on ollut pari peliä vähän heikompi, silti ovat pystyneet voittamaan. Pitää olla varuillaan, että läpäreitä ei tule. Yksittäisillä juoksuilla ollaan vahvoilla. Lattu pelannut pari peliä 100%:n tehoilla, sunnuntaina saadaan sataset veks, Nurmio uskoo.

Juha Korhonen on lyöjätilaston kärjessä


Kotijoukkue IPV on joutunut kauden aikana muokkaamaan kokoonpanoaan, kun peli ei ole löytänyt uomiaan. Joukkueen kärjeksi on noussut Jarkko Matikka, jota saattelee erinomaisen kauden pelannut Juuso Lattu. Miikka Matikka on pelannut ailahtelevasti ja hän onkin tärkeässä roolissa, jotta lyöjäjokeri Jere Dahlström pääsee riittävän usein kotiutuspaikkoihin. Ulkopelissä lukkari Ville Liukku on palannut tasolleen lukkarina ja se on rauhoittanut IPV:n ulkokenttää, josta on isketty kauden aikana 227 juoksua.

KPL:n perussapluuna on ollut lähes koko kauden samankaltainen. Suuria muutoksia ei ole enää tulossa.

– Syksyä kohti pitäisi olla paremmassa kunnossa, ihan terveenä olen pysynyt. Itsellä alkaa olla odotuksia pudotuspelien suhteen, pelit on menneet kiivaammiksi. Meidän paketti on pelin puolesta valmis, mitään ihmeempiä ei tarvitse lisätä, tälläkin kaudella yli 70%:n kärkilyöntiprosenteilla esiintynyt Nurmio kertoo.

Teemu Nurmio on nakuttanut pystäriä tarkasti


Ukonniemen stadion ei ole ollut tällä kaudella mikään erityisen vahva etu imatralaisille. IPV on voittanut 11 kotiottelustaan neljä. KPL:n molemmat tappiot ovat tulleet vieraskentältä. Kaudella 2017 KPL nappasi Imatralta puhtaan 0–2 voiton.

Ottelu suorana Ruutu+ Fanikamerasta. KPL:n seuraava kotiottelu keskiviikkona 1. elokuuta. Vastustaja selviää sunnuntain kierroksen jälkeen.

Tilastot:

Lyöjät

1.Jere Dahlström 3+77, Juha Korhonen 3+108 2. Ville Liukku 1+24, Matti Latvala 8+60 3. Jussi Hurskainen 3+11, Juho Hacklin 1+35

Etenijät 1. Juuso Lattu 36, Sasu Toikka 59 2. Jarkko Matikka 24, Tommi Mäentausta 54 3. Tommi Päivinen 22, Anssi Lammila 40

Kärkilyöjät 1. Juuso Lattu 130, Anssi Lammila 165 2. Jere Dahlström 126, Juha Korhonen 160 3. Miikka Matikka 118, Matti Latvala 136

Comments


bottom of page