top of page

Kaikenlaisten tapahtumien ottelu päättyi tappioon – Iiro Haimi sai pallon päähänsä

Kouvolan Pallonlyöjät ja Joensuun Maila tarjosivat sunnuntaina tapahtumien täyteisen pesäpalloillan. Ottelussa nähtiin vaarallinen tilanne, kun KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi sai Aleksi Rautiaisen taktisesta väärästä lyömästä pallon suoraan takaraivoonsa. Haimi pystyi kuitenkin kävelemään ottelusta pois omin jaloin ja meni jatkotutkimuksiin.

JoMa vei lopulta ottelun voiton 0–2 (7–8, 3–6) tuloksella. KPL:n riveissä debytoi 16-vuotias Jiri Joukainen, joka paikkasi Sasu Toikkaa.

– Oli paljon kaikenlaisia tapahtumia. Hienosti noustiin ekalla jaksolla 0–3-tilanteesta, 6–3-johtoon. Siinä vaiheessa pitäisi pesispeli pystyä hoitamaan, se jäi kismittämään. Toisella jaksolla ei oltu enää niin hyviä mailan varressa. Kaivelemaan jäi. Iirosta saatiin jo tauolla tietoa, että kaikki pitäisi olla ok, kunnarin pamauttanut Matti Latvala kertoi.

–Säikäytti kovasti Haimin osuminen, se jäi kummittelemaan takaraivoon. Tapahtumarikas peli, jossa hallinta vaihteli, JoMan ykköspalkittu Aleksi Rautiainen pohti.

JoMa aloitti ottelun vahvasti ja iski kolme juoksua avausvuoroon. KPL ei tästä luovuttanut, vaan toisen aloittavalla Jere Dahlström ja Juho Hacklin toivat KPL:n juoksun päähän. Kun JoMa jäi omassa vuorossaan nollille, KPL tuli sisävuoroon päättäväisenä. Kauden ennätysyleisö sai aihetta juhlaan, kun Matti Latvalan kumura meni takaa läpi ja KPL karkasi 4–3-johtoon. Lisää tuli, kun Dahlström ja Iiro Nokkala iskivät 6–3:een.

Kolmannen tasoittavalla Aleksi Rautiainen löi kavennuksen 6–4:ään ja viimeisellä laitettiin merkkiä päälle. Janne Kivipellon taktisesta väärästä lyömään ehtinyt Rautiainen löi pallon laakana suoraan KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimin takaraivoon. Haimi nousi hetken kuluttua ylös ja jatkoi peliä, mutta luovutti pian viuhkan Saku Kapaselle. Haimi lähti kentältä omin jaloin jatkotutkimuksiin.

Ottelun kauhun hetket koettiin avausjaksolla, kun Haimi sai lyönnin päähänsä

JoMa meni ohi Iiro Kuosan, Simo Vainikaisen ja Mikko Kemppaisen lyönneillä. Dahlström sivalsi neljännen aloittavalla tilanteeksi 7–7. JoMan Juha Puhtimäki ratkaisi jaksovoiton komealla kumurallaan.

KPL joutui toisella jaksolla tekemään muutoksia kokoonpanoonsa. Anssi Lammila puki päällensä jokeripaidan ja Iiro Nokkala nousi numeroksi kaksi. Muutenkin sisäpeliryhmitystä jouduttiin kierrättämään.

Myös toisella jaksolla JoMa oli vahva. Taululle 0–3, mutta 40-vuotisjuhliaan viettänyt Dahlström tinttasi kahdella välilyönnillä tilanteeksi 2–3. Lisäjuoksuja piti odottaa neljänteen vuoroon, kun JoMan Topi Hurskainen sivalsi pallon koppareiden yli ja kiersi kunnarin. Tilanne vaihtui 2–6:een. KPL sai kavennettua vielä Latvalan pompulla, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

KPL:n ottelut jatkuvat tiistaina Imatralla. Perjantaina KSS Energia Areenalle saapuu Seinäjoen JymyJussit.