top of page

Kahdeksan vuotta jatkosopimuksia!


Kouvolan Pallonlyöjät on tehnyt jatkosopimukset kauteen 2025 saakka Valtteri Luoman, Teemu Nikkasen ja Ville Pesun kanssa. Lisäksi Matti Saukko ja Aleksi Vainio ovat solmineet sopimuksen kauden 2024 päättymiseen saakka. Sopimusten myötä KPL:n joukkue on pelaajiston osalta hyvin kasassa.


- Emme etsi aktiivisesti ulkopuolelta pelaajia. Toiveissa on, että saamme meidän nuorista pelaajista lisää kilpailua Superpesiksen joukkueeseen, pelaajaneuvotteluista vastaava hallituksen jäsen Jari Vesanen kertoo.


KPL:llä on tällä hetkellä kaudelle 2024 viisitoista pelaajasopimusta.


Joukkueen tavoitteena oleva mestaruus kiehtoo pelaajia


Perjantaina 25 vuotta täyttävä Valtteri Luoma on Koplan oma kasvatti, joka on pelannut koko pelaajauransa KPL:ssä. Luoma on voittanut kaudella 2020 parhaan ulkopelaajan kultaisen räpylän ja on ollut vuosikaudet KPL:n ulkopelin johtavia pelaajia.


- Kasvattajaseurassa hommat on edelleen kesken, ei ole vielä pystytty saavuttamaan sitä tavoitetta, mikä itsellä on Kouvolan Pallonlyöjien edustusjoukkueessa eli mestaruus. Sitä jään jahtaamaan seuraaviksi vuosiksi, Luoma miettii.


Myös Ville Pesu on KPL:n kasvatti, joka nousi Superpesiksen miehistöön kaudella 2019. Etenijäjokeri on pelannut tälläkin kaudella nousujohteisesti ja 27-vuotias Pesu on tärkeä palanen KPL:n jokerikolmikkoa.


- Paras mahdollinen paikka kehittyä ja menestyä. Kotikaupunki, niin totta kai jään tänne, Pesu kommentoi.

Teemu Nikkanen siirtyi Koplaan kaudeksi 2022. Toista kauttaan KPL:ssä pelaava 30-vuotias Nikkanen on viihtynyt KPL:ssä hyvin ja miehen mielessä siintää joukkueen yhteinen tavoite.


- Mestaruuden tavoittelua jatketaan. Jengissä on paljon potentiaalia ja se on pääsyy, miksi tänne jäin. Meillä on hyvä ja kilpailukykyinen porukka. Toinen kausi on ollut helpompi, vaikka rooli muuttuikin radikaalisti. Nyt on pysynyt ehjänä, niin se on helpottanut paljon. Nousujohteinen suunta.


KPL:n lukkariksi kauden kynnyksellä noussut Aleksi Vainio on pelannut debyyttikaudellaan hyvin Koplan lautasen herrana. Vainio täydentää KPL:n lukkariosaston yhdessä loukkaantuneen Elias Pitkäsen kanssa. Urallaan Ykköspesistä Ulvilassa ja KPL:n Ykköspesis-joukkueessa pelannut Vainio on KPL:n omia kasvatteja.


- Oli mahtava tehdä jatkosopimus Superin kanssa. Kun pääsi Superpesiksen mukaan, niin huippufiilikset on jatkaa Kouvolassa. Missään muualla en olisi halunnutkaan jatkaa, 23-vuotias Vainio pohtii.


Yhdeksi KPL:n pitkäaikaisimmista pelureista kasvanut Matti Saukko on pelannut Koplassa jo kaudesta 2014. Alajärven Ankkureiden kasvatti on juurtunut Kouvolaan ja miehen motivaatio menestyä on edelleen kova.


- Lonkissa on vielä öljyä jäljellä. Motivaatio harjoittelemiseen on kova ja pelaamista rakastaa. Tajusin, että poltetta on vielä niin paljon, että en halunnut laittaa tanssikenkiä vielä sivuun. Itselle oli selkeä, että vuoden pahvi ja seurankin kannalta selkeä juttu, että nuoret pääsevät paremmin esiin, Saukko pohtii.


Kouvolan Pallonlyöjien sopimustilanne 2024 - 2025:


2024: Valtteri Hämäläinen, Aapo Kinnunen, Eemeli Laine, Jasperi Luoma, Tommi Mäentausta, Elias Pitkänen, Arttu Ruuska, Matti Saukko, Patrik Wahlsten (+optio 2025) ja Aleksi Vainio.


2025: Valtteri Luoma, Teemu Nikkanen, Ville Pesu ja Patrik Vartama

Loppu-ura: Matti Latvala


コメント


bottom of page