top of page

Jymy siirsi ratkaisun – Roope Korhonen hurjasteli voiton


Kiihkeä finaalisarja ei rarkennut vielä sunnuntaina KSS Energia Areenalla. Vierasjoukkue Jymy ja jokeri Roope Korhonen olivat hurjassa iskussa ja Jymy siirsi ratkaisun 1-2 s (0-4, 7-1, 0-5) voitolla Sotkamoon. Korhonen löi ottelussa 1+6 juoksua ja ratkaisi supervuoron läpilyönnillä.

– Eka jakson sisäpeli oli heikkolaatuista. Sisäpelin tukkoisuuten kulminoitui. Toinen jakso tiukka kolmanteen asti, siinä ratkaistiin. Supervuorossa yhdellä lyönnillä neljä, se oli aika lailla taputeltu. Sarja jatkuu ja se on yhdestä poikki. Siihen kaikki latautuminen, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi summasi.

– Peli koostuu onnistumisista, jos ei tule peräkkäisiä, niin se on tukkoista. Jos molemmat pelaa ulkopelillä omalla tasollaan, se joukkuee varmaan voittaa kumman jokeri lyö tärkeitä juoksuja, Haimi jatkoi.

KPL jäi avausjaksolla telineisiin, vaikka hurjasti kultamitalia janonnut kotiyleisö pumppasi energiaa Koplan peliin. Jymy latoi tylysti 0-4 lukemat, eikä KPL saanut paikoista huolimatta kuskin otetta käsiinsä.

KPL:n ilonaiheet olivat toisella jaksolla


Toinen jakso eteni kolmannen tasoittavalle asti tiukkana. 2-1-johtoasemassa Sasu Toikka huudatti kouvolalaisyleisöä puhkaisemalla kolmosluukusta 4-1. KPL rallatteli tilanteeksi 7-1 ja edessä häämötti supervuoropari.

Jymy aloitti supervuoron sisällä. Valtteri Luoma poltti täpärästi Joni Rytkösen kolmoselle, mutta Jymy kehitti yhdellä palolla ajon Roope Korhoselle. Yhden juoksun lyönti karkasi takaa läpi ja Jymy meni 0-4-johtoon.  Antti Korhonen kaunisteli vielä 0-5, eikä KPL:stä ollut vastaamaan tähän haasteeseen.

– Kova lyönti meni kämmenen kautta läpi. Eka jaksolla katseltiin, toinen oli sellainen kuin pitikin. Ei mitään lähdetään kaatamaan Jymy uudestaan Hiukassa, se on tavoite, KPL:n ykköspalkittu Juho Hacklin mietti.

Finaalisarjan ratkaisu nähdään lauantaina 26.9. klo 14.00 Sotkamossa. MustaKeltaisten fanibussi lähtee liikkeelle, lisätietoja MustaKeltaisten Facebookista.

Yleisö eli mahtavasti mukana tunnelmassa

Comments


bottom of page