top of page

Juha Korhonen tekee paluun KPL:n paitaan


Kaikkien aikojen kärkilyöjätilaston ja kunnaritilaston kärkimies Juha Korhonen (43) liittyy takaisin Kouvolan Pallonlyöjien riveihin kaudeksi 2024. Korhonen pelasi KPL:n paidassa aiemmin kaudet 2017–2018. Korhonen on pelannut pitkällä urallaan lisäksi kasvattajaseurassaan Hyvinkään Tahkossa. Korhonen on voittanut urallaan yhden SM-kullan, kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Kaudesta 1999 Superpesistä pelannut Korhonen on pelannut urallaan 11 Itä–Länsi-ottelua ja kaksi kertaa hänet on valittu vuoden parhaaksi sisäpelaajaksi ja kultaisen mailan voittajaksi. Kaudella 2012 Korhonen valittiin Superpesiksen vuoden pelaajaksi.


Siirto takaisin Kouvolan Pallonlyöjiin tapahtui nopealla aikataululla ja ensi kaudella Korhosen tuuletuksista saadaan jälleen nauttia KSS Energia Areenalla.


- Kun selvisi, että ura Tahkossa ei jatku, niin siinä vaiheessa ajattelin, että joukkueet ovat jo aika täynnä. Kävin pari puhelua Vesasen Jarin kanssa ja saatiin nopeasti hommat kasaan. Heti heräsi oma kiinnostus ja mahdollisuus päästä pelaamaan huippujoukkueessa. Ajattelin jo, että tällaista mahdollisuutta ei olisi tullut. Tosi kiva palata takaisin Kouvolaan, Korhonen kertoo.


- Juha tuo meidän sisäpeliin laajuutta ja mahdollistaa kahdella kärjellä pelaamisen entistä paremmin. "Kore" tuo mukanaan myös kokemusta kovista paikoista ja on arvokas lisä joukkueelle, kun pelejä ratkotaan. Sopimuksen nopeasta synnystä iso kiitos meidän yhteistyökumppaneille, joiden avulla saatiin homma nopeasti maaliin, KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava Jari Vesanen kiittelee.


KPL:ssä Korhonen pääsi maistamaan finaalitunnelmaa kaudella 2018. Joukkueessa vilisee edelleen tuttuja pelimiehiä, joten ”Kore” uskoo pääsevänsä hyvin joukkueeseen sisään.


- KPL:n rosteri on laaja. Kilpailua on varmasti pelipaikoista luvassa ja totta kai pitää pelata hyvin, että itsekin mahdun 12 pelaajan joukkoon. Tahkossa kausi 2022 oli osaltani rikkonainen ja olin pettynyt omaan suoritukseen. Joukkueena välieräpaikka oli kova juttu. Viime kaudella pystyin palaamaan sille tasolle, mitä itseltäni odotin ja paikat ovat pysyneet hyvin kunnossa. Kaikenlaista mahtui viime kauteen, mutta nyt katse on eteenpäin. Varmaan sellaiset 35 vuotta pesis on ollut osa elämää ja perheenkin elämää. Niin kauan aion pelata, kun paikat ovat kunnossa ja pelaaminen on kivaa. Mutta mennään nyt tässä iässä vuosi kerrallaan, Korhonen naurahtaa.


Korhosen sopimuksen myötä KPL:llä on kasassa 16 pelaajasopimusta kaudelle 2024. KPL tiedottaa myöhemmin valmennusryhmästä.
KPL:n sopimustilanne 18.9.2023


2024: Valtteri Hämäläinen, Aapo Kinnunen, Juha Korhonen, Eemeli Laine, Jasperi Luoma, Tommi Mäentausta, Elias Pitkänen, Arttu Ruuska, Matti Saukko, Patrik Wahlsten (+optio 2025) ja Aleksi Vainio.

2025: Valtteri Luoma, Teemu Nikkanen, Ville Pesu ja Patrik Vartama

Loppu-ura: Matti Latvala

Comments


bottom of page