top of page

Jatkosopimusuutisia - kolme tuttua kasvoa nähdään Koplan riveissä tulevinakin vuosina


Kouvolan Pallonlyöjät on tehnyt jatkosopimukset kolmen nuoren lupauksen kanssa. Aapo Kinnusen ja Eemeli Laineen sopimukset kirjoitettiin kauteen 2026 saakka sekä Elias Pitkäsen sopimus kauteen 2025 + optiona kausi 2026.


Pelaajaneuvotteluista vastaava Kouvolan Pallonlyöjien hallituksen jäsen Jari Vesanen kommentoi tämän kolmikon kiinnityksen olevan upea juttu seuralle.


- Tällä kolmikolla on kaikki edellytykset nousta tulevaisuudessa Superin ehdottomaan eliittiin. Siksi oli upea juttu, että saimme kiinnitettyä kaverit uusilla sopimuksilla Koplaan. Ainakin itse odotan mielenkiinnolla näiden nuorten esiinmarssia jo tulevalla kaudella.Kolmikkoa motivoi seuran tavoitteellisuus ja mahtavat puitteet lajissa kehittymiselle

Aapo Kinnunen on taitava pelimies mailan varressa erityisesti vaihtotilanteissa. Ulkopelissä tämä 20-vuotias nuorukainen häärii polttolinjassa ja näytti viime kaudella jo varmoja otteita niin sisä- kuin ulkopelissä. Aapo palkittiin vuoden tulokkaana kauden 2023 päätteeksi ja on KPL:n oma kasvatti.


- Hieno jatkaa kasvattajaseurassa ja hienon kotiyleisön edessä pelejä seuraavat kaksi vuotta, Aapo iloitsee.


Eemeli Laine on Lahden Mailaveikkojen kasvatti ja kolmannen polven pesäpalloilija. 20-vuotias nuori mies on rohkealla pelaamisellaan tärkeä osa KPL:n etukenttää. Hän on osoittanut taitonsa useaan otteeseen jo viime kaudella superin riveissä.


- Todella hienoa, että saa jatkaa Koplan kaltaisessa seurassa. Kouvolassa on aina harjoitus- sekä pelikuviot sujuneet moitteettomasti ja mahdollisuus kehittyä on aina taattu harjoituspuitteiden sekä valmennuksen osalta, Eemeli kehuu.


- Mahtavaa päästä jatkamaan seurassa, jonka tavoitteet menestyä ovat korkealla. Odotan todella innolla tulevia kausia Koplassa ja mitä ne tuovat tullessaan. Hienoa olla jatkossakin osa näin tiivistä ja tavoitteellista joukkuetta.Elias Pitkänen pelasi ensimmäisen miesten superpesisottelun vain vajaan 15 vuoden iässä kaudella 2019. Tuon debyytin kruunasivat lyöty sekä tuotu juoksu. Sittemmin hän on taituroinut lautasen äärellä ja mailassa vahvalla otteella. Viime kauden päätti ennen aikojaan leikkaushoitoa vaatinut käsivamma, mutta tämä 19-vuotias KPL:n oma kasvatti on jo tehnyt lupaavan paluun tositoimiin.


- Helppo päätös jatkaa kasvattajaseurassa. Täällä on mahdollisuus pärjätä ja mahtavat puitteet kehittyä urheilijana. Täytyy myös olla otettu, että seurasta löytyy luottoa, nuori lukkaritaituri myöntää.

Kolmikon sopimusten myötä KPL:llä on kasassa 8 pelaajasopimusta kaudelle 2025. 


Kouvolan Pallonlyöjien sopimustilanne 7.5.2024


2024: Valtteri Hämäläinen, Juha Korhonen, Jasperi Luoma, Tommi Mäentausta, Arttu Ruuska, Matti Saukko, Patrik Wahlsten (+optio 2025) ja Aleksi Vainio


2025: Elias Pitkänen (+optio 2026), Valtteri Luoma, Teemu Nikkanen, Ville Pesu ja Patrik Vartama


2026: Aapo Kinnunen ja Eemeli Laine


Loppu-ura: Matti Latvala


Comments


bottom of page