top of page

Jasperi Luoma palaa kotiin


Jasperi Luoma (19) siirtyy Kouvolan Pallonlyöjiin tamperelaisesta Manse PP:stä.  Luoma on KPL:n oma kasvatti. Hän pelasi päättyneellä kaudella ensimmäisen superpesiskautensa. 2019 Luoma pelasi Manse PP:n riveissä ykköspesistä.  Debyyttinsä superpesiksessä Jasperi teki 2018 KPL:n miehistössä.

– Jasperi on lahjakas nuori peluri, jolta odotamme ulkopelissä paljon. Polttolinjaan on alustavasti kaavailtu isoa roolia ja sisäpelissä Jasperi tuo meille lisää etenemisvoimaa. On hienoa saada omia kasvatteja takaisin Kouvolaan, sanoo pelinjohtaja Iiro Haimi.

Luoma itse toteaa tulevansa hyvillä mielin takaisin kasvattajaseuraansa. Hän jatkaa:

– Muistan, kun pienenä poikana katsoin ylöspäin Koplan edustuksen pelaajia ja unelmana oli, että joskus saisi KPL:n paidassa superia pelata. Voisi sanoa, että tässä toteutuu nyt pienen pojan unelma.

Luoman tulon myötä KPL:n veljespari täydentyy – pelaahan Jasperin isoveli Valtteri myös Pallonlyöjissä. Jasperi toteaa, että oman veljen kanssa samassa joukueessa pelaaminen tuo pelaamiseen toki pienen lisämausteen. Luoman veljekset ovat voittaneet yhdessä B-poikien mestaruuden KPL:ssä. Lisäksi he ovat pelanneet yhdessä seuran A-pojissa. Päättyneellä kaudella veljekset pelasivat ensimmäistä kertaa toisiaan vastaan superpesiksessä, kun Manse PP ja KPL kohtasivat.

– Pidän omana vahvuutenani monipuolisuutta. Paljon on kuitenkin vielä kehitettävää, koska olen vielä tosi nuori. Toivottavasti saadaan talven aikana seuraavia isoja kehitysaskeleita otettua. Fysiikkaa pitäisi saada kehitettyä: lisää heittovoimaa, lyöntivoimaa ja nopeutta olisi tarkoitus saada. Vasta yksi vuosi on superpesistä takana, mutta sain siitä uskoa omaan tekemiseen, kun huomasin pystyväni superin tasoisiin suorituksiin. Nyt tavoitteena olisi lisätä suoritusvarmuutta, jotta jokainen suoritus olisi superpesiksen tasoinen, Luoma kertoo.

Kouvolalaisyleisö saa kiitosta pelaajan huomioimisesta menneen kesän ottelussa, jossa Luoma pelasi Kouvolassa tamperelaisjoukkueen mukana:

– Oli hieno kuulla, kun katsomossa huomioitiin oma lyöntivuoro aplodein. Muutenkin oli aivan mahtavaa päästä Kouvolaan pelaamaan, kun koko perhe oli katsomassa. Tulevalla kaudella on erityisen hienoa, että he ovat katsomassa, kun pääsen pelaamaan kotipaidassa, Luoma vielä toteaa.

Luoman sopimus KPL:n kanssa on kaksivuotinen.

Luoma on neljäs uusi pelaaja, jonka sopimuksen KPL julkaisee tulevalle kaudelle. Aiemmin julkaistiin jo Arttu Ruuskan, Ossi Meriläisen ja Valtteri Hämäläisen sopimukset.

Teksti: Tesma Schmidt

Kuvat: Vesa Sailio

댓글


bottom of page