top of page

Jasperi Luoma, Aapo Kinnunen ja Eemeli Laine jatkavat 2024 saakka – Iiro Nokkalan sopimus on purettuKouvolan Pallonlyöjät on tehnyt jatkosopimukset Jasperi Luoman, Aapo Kinnusen ja Eemeli Laineen kanssa kauteen 2024 saakka. Luoma on pelannut KPL:n Superpesis-joukkueessa jo kaksi kautta, Laine ja Kinnunen pelasivat viime kaudella pääasiassa Ykköspesiksen joukkueessa. Sopimuspelaajiin kuuluneen Iiro Nokkalan sopimus on purettu Nokkalan omasta toiveesta.

Jasperi Luoma on hyvillä fiiliksillä jatkosopimuksesta kasvattajaseuraan. Viime talven loukkaantumisen vuoksi Luoman kaudesta muodostui hieman rikkonainen. Luoma pelasi runkosarjassa 25 ottelua.

-Nälkäinen fiilis. Näen, että KPL on minulle paras paikka kehittyä. On tosi suuri nautinto pelata kasvattajaseurassa ja kotikaupungin yleisön edessä, Luoma iloitsee.

-Henkilökohtaisesti odotan, että saan fysiikkaa kehitettyä. Kaksi edellistä talvea ovat olleet rikkonaisia. Nyt tavoitteena on pysyä ehjänä ja sitä kautta olla jatkossa entistä kovempi, 21-vuotias Luoma miettii.

KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava Stefan Sburatura pitää jatkosopimuksia merkittävinä panostuksina KPL:n tulevaisuuteen.

-Japilla (Luoma) on korkea potentiaali sisä- ja ulkopeliin. Kyllä me odotamme seuraavia askeleita tämän sopimuksen myötä ja Japilla on kaikki mahdollisuudet nousta ykköskärkeen asti, Sburatura miettii.


Aapo Kinnunen pelasi tehokkaan kauden

Ykköspesiksessä ja poikien Superpesiksessä kovilla tehoilla pelanneet Eemeli Laine ja Aapo Kinnunen ovat 2003-ikäluokan nousevia pelaajia. Sisäpelissä molempien vahvuudet ovat vaihtopelissä. Ulkokentällä Laine on pelannut etukentällä, Kinnusen paikka on löytynyt polttolinjasta.

-Hienoa päästä jatkamaan kasvattajaseurassa. Kaikki on toiminut täällä hyvin ja pääsee jatkamaan huippuvalmennuksen kanssa. Tavoitteena on kehittyä mahdollisimman paljon ja vakiinnuttaa paikka Superpesiksessä, Kinnunen kertoo.

Ykköspesiksessä Kinnunen oli kärkilyöntitilaston neljäs 123 kärkilyönnillä. Poikien Superpesiksessä Kinnunen oli sarjan paras kärkilyönneissä.

-Kokonaisuutena mennyt kesä oli hyvä. Ykköspesis oli tosi hyvä juttu ja olen ihan tyytyväinen omaan kauteeni. Varmaan ensi kesänä pelejä tulee pääasiassa Ykköspesiksen puolella, siellä pääsee pelaamaan myös sisäpeliä isossa roolissa. Ilomielin menen kuitenkin Superpesikseen, jos sieltä paikka aukeaa ja varmasti sielläkin tulee mahdollisuuksia, Kinnunen jatkaa.

Eemeli Laine on kolmannen polven pesäpalloilija

Lahden Maila-Veikoissa pesisinnostuksensa saanut Eemeli Laine on jo kolmannen polven pesäpalloilija. Isä Timo edusti aikanaan mm. Haminan Palloilijoita ja Jyväskylän Kiriä. Isoisä Heikki palkittiin vuonna 1968 vuoden pesäpalloilijana.

-Tosi hyvin mielin jatkan Koplassa. Täällä on hyvät mahdollisuudet kehittyä pelaajana. Haluan ehdottomasti murtautua edustusjoukkueeseen, se on tavoitteena, Laine myöntää.

-Tällä kaudella oli hyvä ja ehjä kausi. Hommat meni eteenpäin ja jäi hyvä fiilis. Pystyin pitämään oman roolini läpi kauden, siihen olen tyytyväinen, Ykköspesiksessä kärkilyöntitilaston neljänneksi sijoittunut Laine miettii.

Viimeisen juniorikautensa SM-hopeaan päättäneet Laine ja Kinnunen ovat Sburaturan mukaan kypsiä pelaajia pelitaidoiltaan.

-Yleisesti ottaen Eemeli ja Aapo tulevat saamaan varmasti mukavan määrän pelejä Superpesiksessä jo ensi kaudella. Eemeli yllättää varmasti monet ulkopelitaidoillaan, kun pelaa edessä rohkeasti, eikä väistele palloja, Sburatura kertoo.

Iiro Nokkala ei jatka Koplan paidassa

KPL:n edustusjoukkueessa kaudesta 2016 pelannut Iiro Nokkala ei jatka KPL:ssä. Kuluneena kesänä Nokkala pelasi KPL:n lisäksi IPV:ssa ja Ykköspesiksessä. Nokkala kertoo järkisyiden menneen tunteen edelle.

-Kävimme avoimen keskustelun Haimin kanssa tilanteesta. Peliaika jäi tällä kaudella vähäiseksi ja voi olla, että ensi kaudella rooli olisi ollut samankaltainen. Mulla on pelivuosia vielä paljon jäljellä ja ehkä pystynyt jo näyttämään oman tasoni. KPL on mulle rakas kasvattajaseura. Kaikille mielestäni ihan hyvä juttu, että saatiin asiat hyvin sovittua. Kopla-perhe pysyy sydämessä, mutta nyt järkisyyt oli se suurin syy, 25-vuotias Nokkala kertoo.

-Iiro ilmoitti halustaan purkaa sopimuksen, emmekä me seurana halunneet olla sen esteenä. Ymmärrän Iiron tulokulman asiaan. Olen ennenkin sanonut, että tie Koplan edustukseen voi joskus viedä toisen seuran kautta, Sburatura kommentoi.


Kouvolan Pallonlyöjät kiittää Iiro Nokkalaa ja toivottaa kaikkea hyvää tulevaisuuteen.


KPL:n sopimustilanne 29.9.2022:

2023: Valtteri Luoma, Teemu Nikkanen, Ville Pesu, Matti Saukko ja Patrik Vartama. Iiro Haimi (pj), Eero Pitkänen (2. pj)


2024: Valtteri Hämäläinen, Aapo Kinnunen, Eemeli Laine, Jasperi Luoma, Tommi Mäentausta, Elias Pitkänen, Arttu Ruuska


Loppu-ura: Matti Latvala


KPL:n kauden 2023 joukkue julkaistaan kokonaisuudessaan perjantaina 30. syyskuuta.

Comentários


bottom of page