top of page

Janne Kivipelto upotti Kossun – Kopla jatkaa puhtaalla pelillä

KPL:n lukkari Janne Kivipelto nousi ratkaisijaksi, kun Kopla haki täydet pisteet Koskenkorvan Urheilijoista 0–2 (4–5, 0–4) tuloksella. Kivipelto kotiutti ottelussa peräti viisi kertaa.

– Nihkeä alku ja ylipäätään vähän nihkeää. Rauhassa tehtiin omia hommia. Kova juttu, että yksittäisillä lyönneillä nousee tuossa tilanteessa jaksovoittoon, Kivipelto muistutti.

– Itsellä oli ihan hyviä lyöntejä. Vähän onneakin oli matkassa, varsinkin jakson ratkaisu pomppasi erikoisesti kentästä, kotiutukset 5/5 iskenyt ”Jauho” mietti.

Voitto ei tullut helpoimmalla mahdollisella tavalla, sillä avausjaksolla isäntien jokerit Patrik Wahlsten (3) ja Juho Toivola (1) siirtelivät Kossun jo tavoittamattoman tuntuiseen 4–0-johtoon ennen KPL:n viimeistä sisävuoroa. Kiri alkoi kakkoskärjestä, kun Matti Saukko, Juho Hacklin ja kauden ensimmäisen Superpesiksen ottelunsa pelannut Iiro Nokkala rakensivat kolmostilanteen Kivipellolle. Komea lyönti toi kavennuksen 4–1:een.

KPL lähti rakentamaan kärjestä uutta tilannetta, eikä aikaakaan, kun Tommi Mäentausta (6/7 kärkilyönnit) oli kolmospesällä. Ajoa purkamaan tullut Sasu Toikka löi kakkospuolelta 4–2, seuraavana iskenyt Matti Latvala 4–3 ja Juho Hacklin tasoitti 4–4:ään. Kivipelto pääsi yhden palon ajossa lyömään jakson ratkaisua, joka syntyikin polttolinjaan suunnatulla lyönnillä.

– Peli pysyi rauhallisena, eikä lähdetty liikaa tuskailemaan. Parantamisen varaa on pelien aluissa, Kivipelto kertoi KPL:n pelien aloituksista.

KPL syöksyi voittoon

Toisella jaksolla Kivipelto löi jakson ratkaisut ja ulkopelissä KPL ei päästänyt Kossua enää tilanteisiin. Kivipelto sivalsi kolme kertaa etenijän kotiin ja KPL voitti jakson 0–4. Jakson ensimmäiset juoksut syntyivät kolmospuolen läpilyönnillä.

Kolmostilanteet KPL voitti reilusti, sillä kärjessä prosentit olivat jälleen erinomaiset.

Sarjan puhtaalla pelillä aloittanut KPL kohtaa seuraavan kerran sunnuntaina KSS Energia Areenalla Kankaanpään Mailan klo 17.00. KPL toivottaa kaikki koululaiset tervetulleiksi otteluun!