top of page

Janne Kivipelto pelaa viimeistä kauttaan KPL:ssä


Kouvolan Pallonlyöjiä kaudesta 2017 edustanut Janne Kivipelto pelaa viimeistä kauttaan KPL:n riveissä. Kolminkertainen vuoden lukkari Kivipelto pitää todennäköisenä, että myös huippulukkarin pelaajaura päättyy kuluvaan kauteen.


- Päällimmäisenä syynä on se, että pitkään olen ollut reissupelaajana ja kotoa pois. Se on ollut kuluttavaa elämää, kilometrejä kertyy enemmän kuin ikä antaa myöten. Jo pidempään on ollut omat jatkokuviot selvänä, miten tämä menee, 32-vuotias Kivipelto kertoo.


Alajärven Ankkureissa pesisoppinsa saanut Kivipelto on saavuttanut KPL:n paidassa kolme SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin.


- Enemmän tulee mieleen niitä pelin ulkopuolisia asioita ja millaisia joukkueita täällä on ollut. Se miten hyviä ystäviä on saanut pelikavereista täällä.


- 2017 oli sellainen fiilis, että tulin kehittyvään ja hyvässä vaiheessa olevaan seuraan. Toiminta on siitä kehittynyt ja hyvin mielin KPL:ää voi sanoa huippuseuraksi. Mitään esteitä ei ole jatkossakaan menestymiselle, Kivipelto uskoo.


"Janne on ollut ulkopelin ehdoton kulmakivi"


KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava Stefan Sburatura nostaa Kivipellon arvon korkealle, kun KPL on kammennut tiensä pesäpallon kärkijoukkueisiin.


- Janne on ollut ulkopelin ehdoton kulmakivi, joka on mahdollistanut voittamisen illasta toiseen. Hän on myös noussut sisäpelissä esiin ratkaisevissa paikoissa ja sen myötä vastuu mailan varressa on kasvanut. Paitsi, että Janne on kova pelimies, on hän ennen kaikkea ihmisenä erittäin miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Hän on ollut erinomainen esimerkki omalla suhtautumisellaan kasvaville junioreille, Sburatura kehuu.


Pesäpallokausi on vasta alkanut ja Kivipellon sekä KPL:n tähtäimessä ovat syksyn ottelut. Kouvolassa halutaan huuhtoa kultaa 46 vuoden tauon jälkeen.


- Selkeä lopputulostavoite on mestaruus, ehkä enemmän sellainen tämän koko prosessin tavoite. En halua sanoa varmasti koskaan, mutta on todennäköistä, että peliura päättyy tähän kauteen. Haluan nauttia näistä hetkistä ja tästä kesästä, Kivipelto pohtii tavoitteita viimeiselle KPL-kaudelleen.


Sburaturan mukaan Kivipellon KPL-uran päättyminen on ollut tiedossa jo hyvän aikaa ja suunnitelmat tuleville kausille ovat selvät.


- Asiat tulevien kausien suhteen ovat hyvällä mallilla. Kivipellon KPL-uran päättyminen haluttiin tiedottaa jo hyvissä ajoin, niin joukkueella on työskentelyrauha tämän asian osalta loppukauden ajan, Sburatura kommentoi.


Kouvolan Pallonlyöjien kausi jatkuu perjantaina hallitsevaa mestaria tamperelaista Manse PP:ta vastaan KSS Energia Areenalla kello 18.00.


Comments


bottom of page