top of page

Janne Kivipelto johdatti KPL:n voittoon


Tiivis ulkopeli oli KPL:n voiton tae jatkosarjan avausottelussa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan 2–0 (5–1, 3–0). KPL:n ulkopelin veturi Janne Kivipelto johdatti ulkopeliä rautaisella otteella. Kopparina Tommi Mäentausta esitti pariin otteeseen kovaa heittokättään.

– Nihkeä peli oli, mutta ulkopeli toimi riittävästi. Vähän aisti sellaisen, että tuli tyhmiä virheitä, ei niitä tule kun on sataprosenttisesti pelissä mukana. Lähinnä sisäpelissä niitä töllösiä tuli, Kivipelto pohti.

Avausjaksolla KPL iski jokaisessa vuorossa vähintään yhden juoksun. Kun Kossu jäi ensimmäisen vuoron jälkeen nollille, oli jaksovoitto selviö. Kossun ykköspalkittu Antti Kuusisto ei jäänyt tappiota harmittelemaan.

– Tultiin tänne sellaisella vapautuneella meiningillä. Hyvin haastettiin kaveria ja ulkopeli oli hyvää. Sisällä ei saatu ratkaisuja lyötyä, Kuusisto kertoi.

KPL oli terävämpi toisella jaksolla ja iski lopulta melko helpon 3–0 jaksovoiton. Kolmostilanteet toisella jaksolla 12–3. Kärjessä Anssi Lammila pelasi täydellisen ottelun ja iski kärkilyönnit 7/7. Lammila toi ottelussa neljä juoksua. Myös jokerit Matti Saukko ja Teemu Nurmio antoivat hyvin tukea etenemiseen.

– Tultiin peliin hienosti, mutta kotiutukset puuttuivat. Yksi harhaheitto, siinä on miinus. Arvosanaksi ulkopelistä annan jopa ysin. Kaikkemme annettiin ja hävittiin, voi katsoa tällaisen pelin jälkeen tulostaululle. Teemana on ollut, että lähdetään kurotaan etumatkaa kiinni. Eteenpäin on menty sitten viime esityksen, Koskenkorvan pelinjohtaja Jukka Latvala sanaili.

KPL kasvatti sarjajohtonsa seitsemään pisteeseen


Koskenkorvan Urheilijoiden kakkospalkinnon pokkasi hyvin kärkenä pelannut Petrus Puputti. Juho Toivolan pomppupeli ja Kuusiston taitolyönnit olivat kossulaisten ilonaiheita. Joukkueen kapteeni Veli-Pekka Yli-Hirvelä siirtyi varotoimenpiteenä jokeriksi ennen pelin alkua. Koskenkorvan vaihtorumba pyörikin toisella jaksolla villisti.

Matti Iivarinen piti voittoa arvokkaana, vaikka peli ei rullannutkaan täydellisesti.

– Odotettavissa on, että pelit kiristyy. Kovimmat on mukana ylemmässä sarjassa. Ei oltu ihan parhaimmillamme, tuli nihkoista. Pitää olla tyytyväinen, että pystyttiin tällaisena päivänä kohtuullisen hyvin pelaamaan. Ei ollut irtonaista ja parasta, mies myönsi.

kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page