top of page

IPV vei pinnat Kaakon Kahakasta


Koplan peli ei auennut Imatralla missään vaiheessa ja täydet kolme pistettä jäivät Imatran Pallo-Veikoille. Ensimmäinen jakso oli täysin IPV:n, mutta toisella KPL pääsi jo lähelle, mutta lopputulos 2–0 (7–2, 3–2) ei jättänyt selittelyille sijaa.

– Imatra pelasi hyvän pelin ja oltiin ensimmäisellä jaksolla hengettömiä. Toiselle jaksolle parannettiin huomattavasti ja päästiin peliin mukaan. Vastustaja oli tänään parempi, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen myönsi.

– Tappio tuli ja saimme ekalla jaksolla paha selkäsauna. Eipä se paljon lämmitä, Koplan parhaana palkittu Antti Hartikainen puolestaan harmitteli.

Ottelun ensimmäinen vuoropari oli juoksuton, mutta toisella lyöntivuorolla IPV sai koneet käyntiin ja Kopla jäi telineisiin. Jere Dahlström löi toisen aloittavalla ensin imatralaiset kahden juoksun johtoon ja Kopla jäi tasoittavalla nollille.

Kolmannen aloittavalla Pallo-Veikot painoi kaasun pohjaan ja tykitti peräti neljä juoksua. Konsta Kurikka kotiutti kahdesti ja konkari Sami Partanen sekä Jarkko Matikka kertaalleen. KPL sai tasoittavalla lyöntivuorolla juoksutilin auki, kun Antti Tuhkanen löi uransa toisella lyödyllä Matti Saukon kotiin.

Neljännellä vuoroparilla molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen, kun Dahlström kotiutti Juuso Latun ja puolestaan harhaheiton turvin Santeri Löppönen toi Koplalle toisen juoksun.

– Toisella jaksolla saatiin ulkopeliä pitämään, mutta mailassa olisi vaatinut kovempia tekoja, Hartikainen kertasi.

Kopla teki toiselle jaksolle pienen muutoksen lyöntijärjestykseen, kun Ville Pesu ja Tommi Mäentausta vaihtoivat numeroita keskenään. Pesu siis kärkeen numerolle yksi ja Mäentausta numerolle yhdeksän.

– Mäentaustalla ei pitäisi olla vakavampaa, Iivarinen kuittasi.

IPV iski kuitenkin saman tien ensimmäisen tasoittavalla Koplalle luun kurkkuun ja meni kolmella juoksulla johtoon. Dahlström kotiutti ensin Konsta Hyötyläisen kotiin ja tämän jälkeen Kurikka löi vastustamattomalla kakkosjatkeelle suuntautuneella lyönnillä kunnarin. Kunnarin jälkeen vielä Mikko Kosonen kotiutti Kurikan.

Kopla pyrki saamaan kiriä käyntiin, mutta kotiutusyritykset päättyivät kerta toisensa jälkeen paloon. Toisen aloittavalla KPL onnistui kertaalleen, kun Iiro Nokkala juoksi Janne Kivipellon lyönnistä kotiin.

Neljännen aloittavalla KPL nousi vielä juoksun päähän, kun Nokkala taiteili upealla taitolyönnillä Saukon kotiin. Tämän jälkeen tuli kuitenkin nopeat palot ja Koplan kiri tyrehtyi päätösvihellykseen.

– Selittelyjen taakse ei saa mennä, rosterissa on kovia ukkoja kantamaan vastuuta ja uusien kavereiden täytyy nousta kantamaan vastuuta, kun se paikka eteen tulee. Ei kestä ulkopeli, vaikka oli siellä muutama hyväkin lyönti, Hartikainen kommentoi.

– Onneksi torstai jo vaanii. Aika vähän on ollut aikaa tällä ryppäällä pelata, hyvä kun käyrä lähti nyt nousemaan, Iivarinen päätti.

Tappiota ei kuitenkaan tarvitse kauaa märehtiä, sillä Kopla pelaa seuraavan kerran jo torstaina, kun se matkaa Kankaanpäähän KaMan vieraaksi. Seuraavan kerran KPL pelaa KSS Energia Areenalla sunnuntaina, kun Ossi Meriläisen KeKi saapuu Kouvolaan.

Comments


bottom of page