top of page

Iiro Nokkala ja Sasu Toikka jatkosopimuksiin KPL:n kanssa


KPL:n tulevan kauden joukkueen rakentuminen jatkuu. Kumppaneiden aamupalatilaisuudessa KPL tarjoili pöytään kaksi jatkosopimusta. Jatkosopimukset KPL:n kanssa tekivät Iiro Nokkala (1+1 vuotta) ja Sasu Toikka (2 vuotta). KPL:llä on kasassa kaudelle 2019 nyt kahdeksan pelaajasopimusta.

Puheenjohtaja Jyrki Hyttisen mukaan joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla.

– Joukkuetta pyritään uudistamaan maltillisesti ja nostamaan mukaan omia nuoria pelaajia. Nykyisen joukkueen kaikkien pelaajien ja pelinjohdon kanssa käydään neuvotteluja ja lopullista tilannetta tarkastellaan kauden päätyttyä tarpeen mukaan ja enemmän myös kautta 2020 silmällä pitäen. Yhteistyöseura Lahden Mailaveikkojen menestys syksyn nousukarsinnoissa vaikuttaa myös, sillä nousu ykköspesikseen varmistaisi entistä paremmin pelipaikkoja nuorille ja pelaajakartoitusta voitaisiin siten tehdä entistä tiiviimmässä yhteistyössä, Hyttinen toteaa.

Iiro Nokkala on noussut KPL:n pelaavaan miehistöön Toni Laakson loukkaantumisen myötä. Nokkala kertoo, että Superpesiksen vauhtiin totuttautuminen otti oman aikansa.

– Mitä enemmän on pelannut, sitä paremmin olen päässyt sisään. Ulkopeli on alkanut kulkea ihan hyvin. Sisäpelissä on tavoite olla kokonaisvaltaisesti Superin tasoinen pelaaja. Mielestäni minulla on potentiaalia pelata molempia, suuri halu on olla ratkaisemassa niitä syksyn pelejä, 21-vuotias Nokkala miettii.

Iiro Nokkala pelasi kesäkuussa jokeripaidassa, mutta heinäkuusta alkaen “Ire” on nähty myös ulkopelissä


Jatkosopimus kasvattajaseuraan syntyi halusta menestyä.

– Kouvolassa on kaikki pesäpallon ulkopuolisetkin asiat. Organisaatio on hyvä ja toimiva. Todennäköisesti KPL pelaa myös tulevaisuudessa mitaleista. Haluan olla Superin kärjessä henkilökohtaisesti ja joukkueena. Jos täällä pärjää, niin se on mahdollista, mies jatkaa.

Toikka haluaa kruunun Koplassa

Upean kauden tähän mennessä pelannut Sasu Toikka raapusti kaksivuotisen jatkosopimuksen KPL:ään. Numerolla kolme lähes koko kauden pelannut Toikka pelasi keskikesällä uransa toisen Itä–Länsi-ottelun ja on tuonut kauden aikana peräti 60 juoksua. Aiemmin Superpesis-urallaan Toikka on tuonut 68 juoksua.

– On hyvä jatkumo tälle, mitä täällä on ollut. Koko ajan on menty eteenpäin, kruunu odottaa itseään. Silloin kun tulin, oli nuorennusleikkaus. Pikku hiljaa ollaan noustu karsinnoista mitalipeleihin. Kiva nähdä, mihin asti se yltää.

Sasu Toikalla on jo 60 tuotua juoksua


Toikka pitää itseään luontaisemmin vaihtajana kuin kotiuttajana, mutta ottaa vastaan kaikki roolit.

– Alkukausi oli oikein hyvä. Viime pelit ovat olleet vähän vaikeampia. Vastustaja tietää paremmin mitä tulee ja homma menee vaikeammaksi. Kolmosena olen päässyt etenemishommiin ja pojat ovat lyöneet hyvin ukkoa tupaan. Kaikkiaan joukkue on pelannut hyvin, Toikka kehuu.

– KPL:n keskeinen tavoite on pelata vuosittain joukkueella, jolla on edellytykset mitalipeleihin, mutta on koottu taloudellisesti kestävällä tavalla ja pitkäjännitteisesti omaan pelaajatuotantoon nojaten, Hyttinen jatkaa joukkueen rakentamisesta.

KPL:n sopimuspelaajat 2019–2020:

Juho Hacklin 2019 (optio 2020) Janne Kivipelto 2019 (optio 2020) Toni Laakso 2019 Anssi Lammila 2019 Tommi Mäentausta 2020 (optio 2021) Iiro Nokkala 2019 Matti Saukko 2019 Sasu Toikka 2020

Joukkueen harjoitusryhmään otetaan laajasti seuran omia nuoria.

Comments


bottom of page