top of page

Iiro Haimi niputtaa hallikauden ja odottaa kevätkaudelta paljon

Kouvolan Pallonlyöjien hallipelikausi päättyi viikonloppuna luovutusvoittoon. KPL ei tänä vuonna edennyt Halli-SM-lopputurmaukseen Imatralle, mutta se ehti pelata viisi kertaa halliolosuhteissa. KPL:n lohkosta lopputurnaukseen eteni Joensun Maila. Pelinjohtaja Iiro Haimi oli tyytyväinen pelien määrän, vaikkakin joukkue ei päässyt optimaalisella tasolla pyörittämään pelaajistoa.


- Harmi homma, että ei päästy loukkaantumisten ja sairastelujen takia testaamaan kesää varten asioita, joita oli ajateltu. Toki sieltä saatiin yksittäisiä kokemuksia ja saatiin pelikokemusta sellaisille pelaajille, joita ei ajateltu alun perin. Pitkässä juoksussa se voi olla hyvä asia, Haimi pohtii.


Iiro Haimi torstaina 3.3. Pallonlyöjen Instagram-Livessä klo 21.15

Vaikka lopputurnaus KPL:ltä kariutui JoMa-tappioon, seuraa Haimi mielenkiinnolla muiden lohkojen otteluita.


- JoMa ansaitsi meidän lohkosta jatkopaikan. Meitä vastaan pelasivat hyvää ulkopeliä. JymyJusseilla oli alkulohkossa tekemisen meininkiä ja selkeästi halusivat voittaa ja edetä lopputurnaukseen. Kova lataus näkyi myös Ruudusta. JymyJussit on lopputurnauksen villi kortti, Imatralla pelit ovat varmasti tasaisia halliolosuhteidenkin vuoksi.- Mansen ja Tahkon kohtaaminen on mielenkiintoinen. Tahkon meininki on näyttänyt siltä, että ison viime kauden pettymyksen jälkeen Antti (Yli-Saunamäki) on tuonut joukkueeseen raikkautta. Heillä on selkeä pelitapa ja siellä on kova halu kehittää peliä. Ulkopeli on heillä suurin kysymysmerkki. Jos se kestää myös kesällä, niin taistelevat voitosta ketä vastaan tahansa. Myös Manselle peli on tärkeä, uuden pelinjohtajan (Juhani Lehtimäki) myötä haluavat varmasti pelata paljon talvella. Tasainen ja uskoisin myös tunnerikas ottelu.


Pohjoisen lohkossa Kempeleen Kiri ja Sotkamon Jymy kisaavat viimeistä jatkopaikasta sunnuntaina. Melko isoja muutoksia kokeneiden joukkueiden kamppailusta Haimi povaa tasaista vääntöä.


- Jymy on ennakkoon kova, mutta KeKi on varmasti valmis haastamaan heidät. Ensi kesä on siitä mielenkiintoinen, että ne kahdeksan joukkuetta, mitkä pääset pudotuspeleihin pelaavat varmasti tiukasti jatkopaikasta. En usko, että yhdestäkään puolivälieräsarjasta kävellään jatkoon. Sarjan kannalta joukkuemäärän tiputtaminen teki erittäin hyvää. Laadukkaita joukkueita on paljon. Hallikaudella haastajien on tärkeää saada voittoja, hyvä taistelu ei riitä, sillä voittamaan pitää oppia, Haimi muistuttaa.


KPL:n terveystilanne on parempaan päin


KPL:n kevättalvi jatkuu tiiviisti leiriviikonloppujen kimpussa. Haimin mukaan joukkueen terveystilanne on parempaan päin ja mies luotsaa joukkuetta luottavaisena kohti kevättä.


- Meillä pitäisi tässä kuussa kaikkien olla treenikunnossa. Edessä on pari äärimmäisen tärkeää leiriä ja seuraavat kaksi kuukautta on meille tärkeitä. Siihen on laitettu paljon paukkuja.Haimin papereissa korostuu ulkopelin kehittäminen. Haimin mukaan se on joukkueen kulmakivi, jonka varaan tulevan kesän menestystä rakennettaan.


- Se on meillä keskiössä. Variaatiot ja yhteispelaaminen vaatii meiltä harjoittelua ja palavereiden pitämistä. Siinä tehdään myös läpi kesän paljon töitä. Pikkuisen tulemme muuttamaan vaihtotilanne- ja takatilannepelaamista, jotta saamme kaikkien ominaisuudet parhaaseen käyttöön. Mukaan on tullut uusia pelaajia, yritetään viedä hommaa taas pykälä eteenpäin.


- Sisäpelissä meillä korostuu entisestään se, että pelataan kahdella kärjellä. Jos viime kesänä oli selkeästi ykköskeula ja sitten korjausryhmä, niin nyt lähdemme entistä korostuneemmin siitä, että meillä on kaksi tuloksentekoyksikköä. Me saamme kasaan kaksi huipputason kärkeä. Korjausryhmän rooli ei ole vain korjata peliä, vaan odotamme myös sieltä tuloksen tekemistä. Jokeriosastolla meillä on joko kaksi etenijää tai kaksi kotiuttajaa. Se ei muuta meidän pelitapaa, se tuo siihen omat nyanssinsa.


Keväkaudelle sovittu 3-4 harjoituspeliä


Superpesis-kausi käynnistyy tällä tietoa huhtikuussa Espanjan auringon alla. KPL:n osalta sarjaottelut alkavat lauantaina toukokuun 14. päivänä Superpäivällä, kun KSS Energia Areenalla pelataan kaksi kovaa paikallisvääntöä. Ensin Ykköspesiksessä KPL II kohtaa Haminan Palloilijat ja illan kruunaa KPL:n ja IPV:n välinen Superpesis-matsi.


Ennen sarjakautta KPL pelaa 3-4 harjoitusottelua ulkona.


Su 24.4. Kiteen Pallo – Kouvolan Pallonlyöjät, Kiteellä (mahdollisesti)

La 30.4. Hyvinkään Tahko – Kouvolan Pallonlyöjät, Hyvinkäällä

To 5.5. Kouvolan Pallonlyöjät – Hyvinkään Tahko, Kouvolassa

Su 8.5. Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo, Kouvolassa

Comments


bottom of page