top of page

Iiro Haimi KPL:n pelinjohtajaksi


Kouvolan Pallonlyöjien kasvatista Iiro Haimista tulee KPL:n uusi pelinjohtaja kahden vuoden sopimuksella. 31-vuotias Haimi toimi kaksi edellistä kautta Hyvinkään Tahkon miesten pelinjohtajana. Saku Kapanen jatkaa KPL:n kakkospelinjohtajana.

– Kun ilmeni, että Iiro on mahdollista saada ja näimme, että urheilullinen puoli pelinjohtajana on mennyt hyvään suuntaan, niin sopimus oli helppo tehdä. Halusimme, että pelinjohtaja asuu Kouvolassa. Se vaikuttaa paljon talviharjoitteluun, kun pelinjohtaja voi olla mukana. Se on hallitumpaa ja organisoidumpaa näin. Kun saimme pelinjohtaja-asian ratkaistua jo hyvissä ajoin, se on helpottanut myös monia asioita, KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava Stefan Sburatura myöntää.

KPL:ssä kaksi kautta viuhkaa näyttänyt Matti Iivarinen saa Sburaturalta kiitosta.

– Matti toi meille pesiksen jollaista ei ole aiemmin Kouvolassa nähty. KPL pelasi Matin pelinjohtokausina räiskyvää ja yleisölle viihdyttävää pesistä. Myös menestys oli hyvää, kun molemmat kaudet päättyivät mitalit kaulassa.

Haimi pelasi urallaan Superpesiksen runkosarjassa 98 ottelua Tahkossa ja KPL:ssä. Viimeisin kausi 2013 KPL:ssä päättyi selkävaivoihin. Haimin palkintokaapista löytyy SM-kulta kaudelta 2007.

Pelinjohtajana Haimi toimi Tahkon naisten pelinjohtajana 2017, jonka päätteeksi joukkue nousi Superpesikseen. Kaudet 2018–2019 Haimi työskenteli Tahkon miesten pelinjohtajana.

– Mitä enemmän ikää on tullut, oma kotikaupunki ja kasvattajaseura saavat isomman merkityksen. Täytyy myöntää, että sopimuksen synnyttyä se oli iso asia. Hienoa päästä tekemään tätä hommaa. KPL:ssä on ollut kokeneita pelinjohtajia, nyt toimin siinä jatkajana. Se on hieno juttu. KPL on yksi neljästä kärkijoukkueesta, siinä mielessä tämä on isompi haaste, mutta olen valmis ottamaan tällaisen haasteen, Iiro Haimi kertoo.

KPL-kasvatti Iiro Haimi tarttuu viuhkaan innostuneena


Haimi haluaa varsinkin KPL:n sisäpelistä entistä monipuolisempaa. Edellisten pelinjohtajien Matti Iivarisen ja Eero Pitkäsen luomaa polkua pitkin on kuitenkin helppo jatkaa.

– Kahteen edeltäjään verrattuna minussa on pelinjohtajana jonkun verran molempia. Päivittäisestä tekemistä homma lähtee, se ratkaisee pitkässä juoksussa mitä saavutetaan. Uusi pelinjohtaja tuo aina jotain uutta. Sisäpeliin haluaisin tuoda monipuolisutta, se on varmaan suurin muutos, joka tulee.

KPL:n sopimustilanne on pelaajiston osalta hyvässä tilanteessa. KPL:llä on jo kasassa 12 pelaajasopimusta ja se täydentyy lähiviikkojen aikana.

– Runko on loistava. Siinä on kokemusta, tarvittavaa lyöntivoimaa ja jalkanopeutta riittävä määrä. Tavoite asetetaan aina päätyyn asti näissä kärkijoukkueissa. Kokemus kovista peleistä on tärkeä, Haimi myöntää.

Iiro Haimi saa aisaparikseen Saku Kapasen, joka jatkaa kakkospelinjohtajana vuoden sopimuksella.

– Lähtökohta on, että valmennus pysyisi mahdollisimman samana. Se on tärkeää jatkuvuuden kannalta, että sama porukka pysyy taustalla. Lähtökohtaisesti mulla on lajiharjoitteluvastuu ja itse olen mukana koko ajan. Selvää on, että vastuuta tullaan jakamaan valmennuksen kesken, Haimi kertoo valmennuksen roolituksesta.

Comments


bottom of page