top of page

Haastattelussa KPL-kasvatti Iiro Nokkala


Kouvolan Pallonlyöjillä on edessään kova viikko, kun se kohtaa seuraavaksi muut kärkinelikon joukkueet. Torstaina KSS Energia Areenalle saapuu Vimpelin Veto, sunnuntaina joukkue matkaa Joensuun Kerubi Stadionille Joensuun Mailan vieraaksi ja tiistaina pelataan runkosarjan viimeinen kotiottelu, jossa vastaan asettuu kestomenestyjä Sotkamon Jymy. KPL:n oma kasvatti Iiro Nokkala on paikannut sivussa ollutta Toni Laaksoa. Superpesispelejen (12) lisäksi Iiron vyöltä löytyy pelejä Ykköspesiksen Puijon Pesiksestä (12) ja A-poikien Superpesiksestä (11), sekä yksi ottelu suomensarjassa. Viime kaudella Nokkala pelasi pääosin Ykköspesistä Jyväskylän Kirissä ja A-poikien Superpesistä Kouvolassa. Viime kaudella tilastoihin kirjattiin myös yksi miesten Superpesiksen pudotuspeleissä lyöty juoksu.

Iiro Nokkala pelasi kesäkuussa jokeripaidassa, mutta heinäkuusta alkaen “Ire” on nähty myös ulkopelissä


Miten on oma kausi mennyt? ”Ihan mukavasti on mennyt. Tietenkin kun kolmea eri sarjaa on pelannut – Kouvolassa asunut ja Kuopiossa käynyt pelaamassa – niin aika paljon on tullut kilometrejä verrattuna edellisiin kausiin. Osaltaan kausi on tuntunut rankemmalta säänkin takia. Peli on kuitenkin kulkenut ihan hyvin ja kehitystä on tullut viime kauteen verrattuna varmasti etenkin lajitehokkuudessa: Lyönti ja heitto lähtee vähän napakammin. Totta kai kun vuosi on taas lisää kokemusta, niin pelinlukuasioissakin on menty eteenpäin.”

Miltä kolmen sarjan pelaaminen samaan aikaan on tuntunut? ”A-pojissa ja Ykköspesiksessä saa paljon enemmän vastuuta, niin siellä kehittyy kokonaisvaltaisesti enemmän ulko- ja sisäpelissä. Siellä menee pesäpalloilijana kokonaisuutena enemmän eteenpäin, kun pääsee pelaamaan omassa (vaihtajan) roolissa. Jos joskus meinaa päästä Superpesiksessä pelaamaan ykköskärjessä ja isossa ulkopeliroolissa, niin Ykkösessä on saanut siihen hyvää oppia.”

”Superpesiksessä yrittää käyttää näytönpaikat mahdollisimman hyvin hyväkseen ja pyrkii pelaamaan tasaisen varmasti sisällä ja ulkona. Aina kun tulee Superiin pelaamaan, niin yrittää vielä vähän parantaa. Tässä yritetään mennä eteenpäin ja kehittyä kaikilla osa-alueilla.”

Iiro Nokkalalle kertyi viime syksynä yksi ottelu miesten pudotuspeleissä Vimpelin Saarikentällä


Kolme muuta kärkijoukkuetta on tulossa vastaan, mitä se merkkaa joukkueelle? ”Ei olla sen kummemmin painotettu niitä erityisinä vastustajina. Tietenkin se on varmaa, että saadaan hyvää kokemusta kärkipään porukoista ja pitää pelata hyvin, että saadaan yhtäkään pistettä. Valmistautumisen tai minkään muun osalta en usko, että että ne on sen erikoisempia kuin vaikkapa viime Pattijoen reissu. Saadaan kuitenkin taas muutama hyvä peli kovimpia mahdollisia vastustajia vastaan.”

Onko nuorta Nokkalaa koeteltu ulkopelissä tai onko kaarella tullut kuittailua? ”Ulkopelissä palloja on tullut aika vähän ja aika monissa tilanteissa olen odottanut, että niitä olisi tullut enemmänkin. Itse kyllä tykkään, kun lyöntejä tulee enemmän ja pääsee olemaan enemmän pelissä mukana. Sisällä kun on numero kahdeksan, niin ei kukaan ole erityisemmin viitsinyt psyykata. Enemmänkin saisi kuittia tulla, kun siitä minä tykkään. Aika rauhassa on kuitenkin saanut olla.”

Numerolla kahdeksan pelaavalle Nokkalalle on kertynyt 11 kotiutusyritystä, joista tuloksena on ollut kuusi juoksua


Mihin torstain Vimpeli-ottelu tulee ratkeamaan? ”Vaikka kuulostaakin kliseiselle, niin aika lämmin keli ja tilannetta tulee molemmat tekemään aika paljon – kotiuttamiseen se ratkeaa ja siihen, kumman takatilanne kestää paremmin. Kivipellon Jannen lukkarointi pääosin on ollut niin hyvää, että se tulee antamaan meille vaihtotilanteissa apua, että saadaan kapuloita rattaisiin. Vimpeli koitetaan tietenkin pitää mahdollisimman vähissä tilanteissa, mutta kyllä ne tulee paikkansa saamaan. Kumpi tulee kotiuttamaan paremmin, voittaa. Meidän pitää kotiuttaa paremmin kuin Pattijoella. Sellainen peli ei riitä voittoon torstaina.”

Mitä tästä kaudesta on jäänyt mieleen? ”Jokaisella sarjatasolla on tullut enemmän juoksuja kuin varmaan ikinä. Osasyy on tietysti hyvät kelit, mutta katsojienkin kannattaa seurata onko lyönnit ollut niin hyviä, vai onko ulkopelissä tullut virheitä. Se on jäänyt mieleen pesäpallosta yleisesti.”

Entäpä omalla kohdalla? Onko jokin pelitilanne jäänyt mieleen tai onko vierasreissuilla käynyt jotain erityistä? ”Itselle mieleenpainuvin hetki oli Oulua vastaan haitarinäpyllä lyöty ensimmäinen juoksu runkosarjassa. Ei se ollut sen kummempi kuin yksi lyöty juoksu runkosarjapelissä, mutta itse sen tulen muistamaan pitkään. Harvemmin sellainen lyönti onnistuu.”

Iiro Nokkala kaudella 2018 Ulkopelissä polttolinjassa, sisäpelissä pääosin vaihtaja Superpesiksessä kaudella 12 ottelua, kuusi lyötyä, yksi tuotu, 24 kärkilyöntiä Ykköspesiksessä (PuPe) 12 ottelua, kahdeksan lyötyä, 20 tuotua ja 69 kärkilyöntiä A-poikien Superpesiksessä 11 ottelua, 2+16 lyötyä, 13 tuotua ja 73 kärkilyöntiä Nokkala voitti A-poikien runkosarjan kärkilyöntitilaston 66 kärkilyönnillään


Yorumlar


bottom of page