top of page

Haastattelussa Anssi Lammila


KPL:n monivuotinen kapteeni Anssi Lammila lupautui vastaamaan katsojien kysymyksiin videohaastattelun muodossa. Kysymyksiä tuli runsaasti. Lähes kaikkiin kysymyksiin saimme vastauksen, toki pääpaino oli pesäpalloaiheisissa kysymyksissä. Ylivoimaisesti eniten kysymyksiä tuli liittyen uran jatkoon – ilmoittihan Lammila kauden päätteeksi, että pelaajaura olisi nyt loppumassa.

Lammila on Loimaan Palloilijoiden kasvatti. Ennen Kouvolaan siirtymistään hän ehti voittaa Suomen mestaruuden Hyvinkään Tahkon riveissä vuonna 2007. Pallonlyöjissä mitalitili karttui neljällä hopealla ja yhdellä pronssimitalilla. Itä-Länsi -otteluita  Anssi on pelannut seitsemän.

“Apasta” on välittömän persoonansa ansiosta tullut kouvolalaisyleisön suuri suosikki. Hänen johdollaan katsomo on huutanut antaumuksella ”hosaata” hienojen suoritusten ja voitettujen otteluiden merkiksi. Kun Lammila kesällä 2019 joutui pitämään taukoa superpesispeleistä sairaskohtauksen ja siitä seuranneiden jatkotutkimusten vuoksi, moni katsoja pidätti hengitystään ja lähetti lämpimiä ajatuksia kapteenin suuntaan. Tarinalla oli onneksi onnellinen loppu, ja Lammila palasi pelikentille vielä kesän 2019 aikana.

Jos kenellekään, varmasti Lammilalle pesisyhteisö olisi toivonut toista SM-kultaa uran kruunuksi. Pienestä se jäi kiinni, mutta tämä toive jäi ainakin toistaiseksi toteutumatta. Varmasti koko kouvolalaisyleisö yhtyy Anssin suuntaan lähetettäviin lämpimiin kiitoksiin – hän on tärkeänä osana joukkuetta ja Kopla-yhteisöä ollut luomassa meille kaikille ainutlaatuisia pesishetkiä. Kiitos kaikesta Anssi!

Videohaastattelun voit katsoa tästä linkistä:

Teksti ja video: Tesma Schmidt

Kuva: Vesa Sailio

Comments


bottom of page