top of page

Haastattelu: Toni Laakso – ratkaisija isossa roolissa

Sateisena tiistai-iltana käytiin kamppailu kaakon herruudesta, kun Kopla sai vieraakseen Imatran Palloveikot. Tärkeässä roolissa, nihkeästi alkanutta ottelua kääntämässä, oli hyvää kautta pelaava Toni Laakso. Tärkeissä paikoissa lyödyt neljä juoksua tekivät miehestä illan kakkospalkitun.

– Alkuvaikeuksien jälkeen voitto lämmittää kaikista eniten. Alussa jouduttiin tiukoille, mutta onneksi saatiin kolme pistettä otettua, Laakso kommentoi.

Kylmän kosteaa säätä tai taakse jäänyttä juhannustaukoa, ei Laakson mukaan käynyt vaikeasta alusta syyttäminen. Tahmeasti alkanut 1. jakso saatiin kuin saatiinkin lopulta käännettyä voitoksi. Toisella jaksolla joukkueelta nähtiin jo tältä kaudelta tutumpaa, tasokasta tekemistä.

– Kelihän on molemmille sama ja IPV löi hienoja lyöntejä. Meille ei tahtonut tulla onnistumisia, ja silloin on vaikea kaivaa itsestään tsemppiä tekemiseen. Sitten saatiin pari onnistumista peräkkäin, ja sitä kautta pelistäkin kiinni, Laakso kuvailee.

Toni Laakso on äitynyt hyvään vireeseen


Tiukkoja vääntöjä tällä kaudella pelannut IPV palasi Superpesikseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Toni Laakso iloitsee kasvattiseuransa noususta pääsarjaan.

– Totta kai olen iloinen heidän puolestaan. Hyvin ovat pelanneet, kuten tänäänkin nähtiin. Voivat kyllä voittaa, varsinkin yksittäisiä jaksoja, ihan keneltä vain.

Laakson viime kausi kului pitkälti sivussa akillesjännevamman vuoksi. Nyt mies on taas iskussa ja nauttii pelaamisesta täysin siemauksin. Rooli joukkueessa vaihtui lukkarista polttolinjaan, mikä on vaatinut hieman totuttelua.

– Mukavalta tuntuu pelata. Viime kesä näytti, että matkalla voi tapahtua mitä tahansa, joten pitää nauttia peleistä ja olla positiivisella mielellä. Oma tontti kentälläkin alkaa hiljalleen löytyä. Joka peliin pääsee aina paremmin mukaan ja tuntuu, että ajoittain olen pelannut ihan hyvinkin siellä, Laakso arvioi.

Toni Laaksolla ja KPL:llä on ollut aihetta tuuletuksiin


Syksyyn, ja mestaruuspeleihin on vielä matkaa, mutta onnistumisen resepti on Laaksolla tiedossa.

– Tarvitaan paljon onnea ja laadukasta treenaamista. Ennen kaikkea pelaajilta kovuutta arkeen ja kentälle. Kehitetään itseämme matkan varrella, että ollaan mahdollisimman hyviä sitten syksyllä. Tässä on kuitenkin vielä paljon pelejä ennen sitä, Laakso summaa.

Tono on todistanut monipuolisuutensa pelaajana. Näyttöjä on tiukoissa paikoissa niin vaihtajana kuin kotiuttajanakin. Mies ei vastuuta kavahda, ja onkin omimmillaan juuri paineen alla pelatessaan.

– Uskon pystyväni pelejä ratkaisemaan, silloin kun ratkaista pitää. Halu pelata isossa roolissa ja auttaa joukkue voittoon on kova, Laakso kuvailee itsevarmuutta uhkuen.

KPL:n sarja jatkuu torstaina Pattijoen Urheilijoita vastaan Raahessa. Ottelu on kuultavissa Koplaradion välityksellä.

teksti: Jenni Uosukainen kuvat: Teemu Parta

Комментарии


bottom of page