top of page

Haastattelu: Anssi Lammila luottaa joukkueen menestykseen

Koplan kausi on startannut voitokkaasti, mistä joukkueen kapteeni Anssi Lammila on mielissään. Tiistain voitto Kiteestä oli jo neljäs putkeen, kolmas täysi pistepotti. Mitään varsinaista voitonhuumaa ei joukkueessa kuitenkaan ole havaittavissa.

– Vähän sellainen olo, että tulokset olleet mahtavia, mutta joukkueen fiilis siihen nähden alhaalla. Kyllä pitää nauttia, kun pelataan tosi hyvää ulkopeliä. Sisällä, kuten tänäänkin, paljon virheitä, mutta tulos ratkaisee, Lammila kuvaili pelin jälkeen.

Lammila on johtanut kapteenina KPL:n pelaajat voittohuutoon joka ottelussa


Pisteiden valossa tilanne näyttää mainiolta, mutta pelillisesti parannettavaa löytyy. Tämän kapteeni näkee kannustavana tekijänä.

– Kyllä tässä vaiheessa kautta on hyvä hiottavaa vielä ollakin. Pysyy fokus treeneissä, eikä vaan rallatella menemään.

Tiistain ottelussa ensi kertaa käytössä ollut turistikatsomo sai Lammilalta kiitosta. Katsojille oli tarjolla opastusta pesäpallon saloihin.

– Hieno juttu, että tällaista tarjotaan! Toivottavasti siellä oli ihmisiä kuulolla. Kyllähän lajin perusidea on yksinkertainen, mutta nämä taktiset jutut eivät aukea kaikille, Lammila sanoo.

Juuri taktisuus erottaa pesäpallon monista muista lajeista. Lammilan mukaan siinä piileekin koko jutun suola.

– Pesiksen hienous on siinä, että tässä tapahtuu vaikka mitä. Ainakin minua on juuri lajin taktisuus kiehtonut pikkupojasta asti. Tässä pitää olla peluri, että pärjää.

Anssi Lammila tuo juoksun, Sasu Toikka rientää tuulettamaan


Kapteeni kehottaa katsojia tarkkailemaan erityisesti uudistunutta ulkopeliä, sekä monipuolistunutta lyöntiä. Erityisesti lukkari Kivipellon, kentälle palanneen Laakson, sekä etukentällä touhuavan Luoman pelaamista. Lyöjäjokeri Korhosen edesottamuksia unohtamatta.

– Meidän lyönti on ollut viime vuosina kumuravoittoista, mutta nyt mukana on pari kovaa saumalyöjää. Toki kotikentällä sisäpeli perustuu edelleen pomppuun, mutta sunnuntaina edessä on ensimmäinen peli, missä pomppua ei lyödä. Siellä tulee uusilla konsteilla apua vaihtoihin, Lammila kertoo.

KPL:n kausi jatkuu sunnuntaina Kempeleen Kirin vieraana. Ottelu on katsottavissa Ruutu + Fanikamerasta. Koplaradion kausi alkaa vasta to 1.6. KaMa-KPL-ottelusta!

  1. Hyppää mukaan fanimatkalle Helsinkiin ti 30.5. otteluun SoJy-KPL > lue lisää tästä

teksti: Jenni Uosukainen kuvat: Anni Saarela/Teemu Parta

Comments


bottom of page