top of page

Ennakossa Anssi Lammila: ”Kotietua haetaan peli kerrallaan”

Hyvinkään Tahko – Kouvolan Pallonlyöjät su 31.7.2016 klo 17.00

Sunnuntain ottelu on molemmille huipputärkeä

Sunnuntain ottelu on molemmille huipputärkeä


Sunnuntaina Pihkalassa pelataan merkityksellinen ottelu Hyvinkään Tahkon ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä KPL kuudentena ja Tahko seitsemäntenä. Ottelun voittajan mahdollisuudet päästä neljänneksi paranevat huomattavasti, kun runkosarjaa on jäljellä neljä kierrosta.

KPL:n kapteeni Anssi Lammila lähtee luottavaisena Tahkon kaatoon.

– Viime pelit on pelattu isossa kuvassa hyvin. Muutamat aloittelijatason virheet ovat kostautuneet, mutta kaikkiaan ulkopeli on parantunut. Tahkoa vastaan kaksi edellistä peliä on ollut meidän hallintaa ja se ote pitää säilyttää, Lammila miettii.

Tahko ei ole saanut heinäkuussa pelijuonesta kiinni kuin ajoittain. Tahko on kerännyt heinäkuun aikana yhdeksän pistettä yhdeksässä ottelussa. KPL on saalistanut heinäkuun kahdeksassa pelissä 11 pistettä.

– Olemme saaneet Vierimaan kuriin edellisissä peleissä. Kovia kotiuttajia Tahkolla kyllä riittää ja he ovat saaneet viime otteluissa päätä auki, Lammila miettii eväitä Tahkon kaatoon.

Tahkon kovat vasurit on otettava tarkasti

Tahkon kovat vasurit on otettava tarkasti


KPL:n sarjaohjelmassa on Tahko-ottelun jälkeen vielä kotiottelut Vimpelin Vetoa ja Kiteen Palloa vastaan. Vierasmatka suuntautuu Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi. Tahkon loppuohjelmassa on pelit Joensuun Mailaa ja Alajärven Ankkureita vastaan vieraissa. Pihkalassa Tahko kohtaa Jyväskylän Kirin.

– Kotietua haetaan, mutta yksittäisten pelien kautta siihen mennään. Neljää ottelua ei voi kerralla voittaa. Minimitavoite on päästä kuuden joukkoon, 32-vuotias Lammila asettelee.

– Se on kuitenkin fakta, että emme ole pystyneet voittamaan tällä kaudella meidän edellä olevia joukkueita, joten sarjataulukko ei siinä mielessä valehtele, Lammila muistuttaa.

Vanha kettukin oppii uusia temppuja

Lammilan oma peli on kulkenut loistavasti tällä kaudella. Kärkilyönneissä Lammila on rikkomassa yhden kauden ennätyksensä komeasti. Ennen Tahko-ottelua Lammila on lyönyt 151 kärkilyöntiä. Vanha ennätys 156 kärkilyöntiä on kaudelta 2014. Kärkilyöntiprosenteissa Lammila on koko sarjan toiseksi paras Koskenkorvan Urheilijoiden Juuso Myllyniemen jälkeen. Ykkös-kakkosvaihdoissa Lammila on onnistunut parhaiten. Tahkon Juha Puhtimäki tulee siinä tilastossa Lammilan perässä.

– Sisäpeli on ollut hyvää ja ulkopeli parantunut. Koko ajan pystyy kehittymään ja molemmissa on vielä petrattavaa, Lammila miettii.

– Kyllähän meidän kärki on toiminut tosi hyvin. Ei mulla ole montaa kertaa ollut tyhjää kenttä edessä, ”Apa” kiittelee kärkimiehiä.

Anssi Lammila on ollut kovassa iskussa

Anssi Lammila on ollut kovassa iskussa


Monipuolisesti vaihtoja lyövä Lammila on tällä kaudella onnistunut etenkin pomppupelissä. Pomppu tuli mukaan vaihtolyönteihin vasta kaudella 2014, joten myös kokenut pelaaja pystyy oppimaan uusia taitoja.

– Kun kaikki tulivat lähelle hakemaan lyhyitä, piti alkaa lyödä pomppua. Kävin paljon Antilan Jaskan ykköstilanteen pelaamista läpi ja sieltä hain mallia. Jaska oli kyllä mua paljon taitavampi, Lammila naurahtaa.

– Talven teema oli pelata kovilla taka-avun kautta. Se ei ole onnistunut ihan sillä teholla, mitä ajattelin. Uudet pelipaikat polttolinjassa ja ykköstilanteen vaihtajana ovat tuoneet lisää elinaikaa pelaajan, kun on saanut opetella uusia asioita, mies päättää.

Kuuma taistelu pisteistä suorana Koplaradiosta kello 17.00. Täältä kuuntelemaan!

Comments


bottom of page