top of page

Ennakko: Välierät Vimpelin Veto–Kouvolan Pallonlyöjät


Kouvolan Pallonlyöjät lähtee haastajan asemassa miesten Superpesiksen välieriin Vimpelin Vetoa vastaan. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut KPL ja runkosarjan voittanut Veto kohtasivat kahdesti. Vimpeli voitti molemmat kohtaamiset. Vimpelissä Saarikenttä hurrasi Vedon 2–0 (11–1, 16–2) voittoa kesäkuun puolessa välissä. Elokuun alussa Kouvolassa joukkueet pelasivat tasaisemmin, kun Veto voitti supervuoroparin jälkeen 1–2 (5–3, 1–7, 0–1).

Tommi Mäentausta on KPL:n kärjessä isossa roolissa

Tommi Mäentausta on KPL:n kärjessä isossa roolissa


Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin välierävaiheessa viimeksi kaudella 2009. KPL marssi silloin välieristä finaaliin puhtaasti 3–0 voitoin. Kauden 2009 joukkueista mukana pelaavat vielä KPL:n Juho Hacklin, Anssi Lammila ja Matti Latvala sekä Vedon Mikko Haukkala, Tuomo Lönnmark, Henri Puputti ja Janne Mäkelä.

Kauden 2016 puolivälierissä Vimpeli kaatoi Kiteen Pallon puhtaasti otteluvoitoin 3–0. KPL kumosi Oulun Lippo Pesiksen voitoin 3–1.

Vimpelin edellinen mestaruus on kaudelta 2010, jolloin Veto voitti finaalisarjassa KPL:n 3–1. Tämän jälkeen Veto on joutunut tyytymään hopealle jo viisi kautta putkeen. KPL on viimeksi pelannut välierissä kaudella 2011. KPL:n edellinen mestaruus on 40 vuoden takaa kaudelta 1976.

Sisäpeli:

Vimpeli on sarjan vaarallisin sisäpelijoukkue. Siitä kertovat runkosarjan tilastot, sillä Veto rikkoi Superpesiksen yhden kauden kunnariennätyksen ja teki yhteensä 360 juoksua. Sisäpelissä joukkueen kärki Teemu Isoketo, Sami Haapakoski ja Mikko Kanala takaavat, että kotiuttajille Henri Puputille, Matias Rinta-aholle ja Janne Mäkelälle riittää ruokaa. Kakkoskärjessä Tuomo Lönnmark ja Mikko Haukkala ovat myös osoittaneet kykenevänsä koviin ratkaisuihin.

Sami Haapakoski on Vedon tärkeimpiä pelaajia

Sami Haapakoski on Vedon tärkeimpiä pelaajia


KPL:n sisäpeli lepää myös paljon ykköskärjen varassa, joka onkin ollut kovassa iskussa läpi kauden. KPL:ltä löytyy kärki Tommi Mäentaustaa saattelemaan Anssi Lammilan, Juho Hacklin ja Matti Latvalan kaltaiset mailataiturit. Kotiuttajaosastolla Ossi Meriläinen kumautti Lippoa vastaan peräti 16 juoksua. Sasu Toikka sai myös hanoja auki 13 kotiutuksella. Kakkoskärjessä Matti Saukkoa ovat vakuuttavasti vieneet eteenpäin Joni Rytkönen ja Valentin Ikonen. Ilahduttavaa KPL:n kannalta on myös Konsta Hyötyläisen kova syysvire. Jokereista Teemu Nurmio on yksi sarjan parhaista etenijäjokereista.

Ulkopeli:

Jos on Veto kova sisällä, niin myös ulkopeli on ollut sarjan vakuuttavinta. Etukentällä suurella räpylällä pelaava Lönnmark ja KPL:stä viime kaudelta tuttu Rinta-aho häärivät ulottuvina pelaajina. Polttolinjassa Sami Haapakoski ja Severi Lassila ovat miehiä, jotka eivät yleensä anna armoa. Takakentällä Henri Puputti ja Mikko Haukkala ovat valtakunnan eliittiä.

KPL joutui Lippoa vastaan kovan haasteen eteen, kun kovalyöntinen Lippo yritti rikkoa KPL:n ulkokenttää hajalle. Lukkari Jesse Eskelisen johtamana KPL selvisi tuosta haasteesta hyvin. Runkosarjassa KPL paransi ulkopeliään loppukautta kohden. Joukkueen etukentällä Sasu Toikka ja Valentin Ikonen ovat päässeet koko ajan paremmin peliin kiinni. Vimpeliä vastaan on selvää, että vaihtotilanteissa palloa ei saa päästää läpi. Takatilannepelaamisessa KPL on kestänyt hyvin. Varsinkin Toikka on esittänyt häikäiseviä otteita. Koppareista Juho Hacklin hakee ulottuvana pelaajana palloja laajalla säteellä ja heittää pallon vihaisesti. Tommi Mäentausta oli Lipon pommituksen kohteena, mutta kesti hienosti tekemällä myös muutaman tärkeän palon kotipesään.

Ratkaisupaikat:

Molemmat joukkueet tulevat tekemään varsinkin Kouvolassa runsaasti tilannetta. Vimpelissä pomppupeli ei ole samalla tavalla mahdollista, joten vaihtolyönneissä korostuu monipuolisuus. Saarikentällä on tällä kaudella vietetty kunnarikarkeloita. Kentän ympärillä virtaava Savonjoki on paikka, josta KPL:n ei ole varaa hakea palloa.

KPL:n peli on rullannut hyvin

KPL:n peli on rullannut hyvin


Lukkaripelissä kohtaavat kaksi hyvällä peliälyllä pelaavaa lukkaria. Vedon Janne Heimonen ja KPL:n Jesse Eskelinen rytmittävät peliä ja pyrkivät monipuolisella syöttelyllä sotkemaan sisäpeliä. Kesäkuussa KPL oli jyrän alla, kun Veto sai läpilyönneillä pelinsä auki. Onkin mielenkiintoista nähdä, millä tavalla joukkueet ryhmittyvät vaihtotilanteisiin.

Vedon peli on varsinkin kotikentällä ollut melkoista hurlumheitä. KPL:n on estettävä Vedon läpilyönnit, jotta ryöstöretki on Vimpelissä mahdollista. Ottelut suorana Nelonen Prolta ja Ruudusta. Koplaradio lähettää kaikki KPL:n vierasottelut.

KONSTA HYÖTYLÄISEN TUNNELMAT VÄLIERÄSARJAN ALLAVälierien aikataulu:

TO 25.8. klo 17.30 ViVe–KPL LA 27.8. klo 16.00 KPL–ViVe TI 30.8. klo 17.00 ViVe–KPL tarvittaessa TO 1.9. klo 17.00 KPL–ViVe LA 3.9. klo 16.00 ViVe–KPL

Finaaleihin pääsee kolmella voitolla.

Comentários


bottom of page