top of page

Ennakko: Tauolta KaMan kimppuun

KPL suuntasi juhannustauolle katkaistuaan kolmen ottelun mittaisen tappioputken Seinäjoen JymyJussien kustannuksella 2-1. Tauko teki varmasti KPL:lle hyvää, sillä joukkue on urakoinut eniten otteluita (15) koko Superpesiksessä yhdessä Kempeleen Kirin ja tiistain isäntäjoukkue Kankaanpään Mailan kanssa.

Ossi Meriläinen paukutti joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa viisi juoksua


Pohjanlinnan pesäpallostadionilla majaansa pitäävä KaMa aloitti kautensa neljällä voitolla, mutta sen jälkeen yhdestätoista ottelusta vain yksi on päättynyt voittoisasti. KPL:n KaMa kohtasi 10. kesäkuuta, jolloin KPL vei pidemmän korren kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Jukka Lankisen ja Petteri Kortelaisen päälliköimä kotiuttajaosasto ei saanut viidestä yrityksestään yhtään toimimaan. Viime vuonna selkeästi vähiten (115) juoksuja lyönyt Kankaanpää on saanut kotiutuspuolensa toimimaan viime vuotta paremmin, mutta ulkopeli on vuotanut. 133 päästettyä juoksua on sarjassa toiseksi eniten. Tällä hetkellä KaMa on kuuden ottelun tappioputkessa, joka alkoi juuri KPL-kohtaamisesta.

Henri Pulkkinen sai vihdoin ansaitsemaansa arvostusta vaihto-osaamisestaan Itä-Länsi -valinnan myötä


Kankaanpään sisäpelissä Itä-Länteen valitut Jouni Itävalo ja Henri Pulkkinen toimivat tärkeimpinä tekijöinä. Heidän lyöntiarsenaalillaan liikutellaan hitaampaakin etenijää hyvällä prosentilla pesältä toiselle. KaMa ei sitä paitsi ole edes mikään hidas joukkue. Topias Lilja, Lauri Kaartokallio ja Mikael Sillanpää vaihtavat pesävälejä hyvällä kyydillä, mutta etenkin viimeksi mainittu on kärsinyt loukkaantumisista ja missaa tällä tietoa myös tiistain ottelun. Kotiutuspuolella onkin sitten ollut vähän hiljaisempaa. Kortelaisen kotiutusprosentti 31,3 % on sarjan matalin kotiuttajajokerille. Numerolla ja jokeripaidassa vuoroin pelannut Jukka Lankinen (46,2 %) on onnistunut KPL:n Sasu Toikan (45,7 %) kanssa lähes samaan tahtiin.

Jouni Itävalo tuo KaMaan etenemisvoimaa ja vaihto-osaamista


Ulkopelin osalta ei kannata antaa tilastojen hämätä. Etenkin Jouni Itävalon “työmaa” kakkospuolella tietää useinmiten kärkipaloa. Kolmoskoppari Lilja pelaa hyvin eteenpäin ja ykkösvahti Jussi Kivelä kuuluu edelleen allekirjoittaneen papereissa sarjan aliarvostetuimpiin ulkopelaajiin. KaMan osalta loukkaantumisten pakottama ulkopelipaikkojen vaihtelu pelistä toiseen on varmasti tuonut tietynlaista rauhattomuutta satakuntalaisten peliin.

Viime vuonnakin joukkueet kohtasivat heti juhannustauon jälkeen. Tuolloin Anssi Lammila toimi KPL:n lukkarina tarjoten viisi vapaataivalta kolmoselta kotiin. Tänä vuonna tuota saldoa lähdetään pienentämään. Tällä tietoa KPL pääsee lähtemään tiistain otteluun täydellä kokoonpanolla ja Lammila saa touhuta omalla paikallaan polttolinjassa. Kankaanpään Mailan pelaajista 4-5 peluria osallistui maanantaina yli yhdeksään kestäneeseen A-poikien otteluun Hyvinkään Tahkoa vastaan, joka venähti aina kotiutuslyöntikilpailuun saakka. KPL lähtee peliin siis pienen lepoedun turvin.

Ottelu on totuttuun tapaan kuunneltavissa Koplaradiosta. Klikkaa itsesi mukaan: http://bambuser.com/channel/Koplaradio

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Jukka Rasimus

viestinta@kouvolanpallonlyojat.fi

Comments


bottom of page