top of page

Ennakko: Sunnuntain herkkupala KPL-Sotkamon Jymy

Sunnuntai-iltapäivänä kello 17:00 alkaa yksi kauden mielenkiintoisimmista kamppailuista, kun Sotkamon Jymy saapuu KPL:n vieraaksi. Viisi viimeisintä mestaruutta voittanut Jymy on ollut hankaluuksissa KSS Energia Areenalla parin viime vuoden aikana. Viime vuoden sarja-avauksessa KPL jätti Jymyn nollille lukemin 1 – 0 (5-3, 4-4) ja 2014 KPL vei ensimmäisen jakson jättäen Jymy nollille. Tällä kaudella Jymy kohdattiin Helsingin jalkapallostadionilla, jossa Jymy oli parempi 2 – 0 (4-1, 3-2). Alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun sisään ilmaiseksi.

Jymy on tunnettu konemaisesta tekemisestään. Toni Kohosen johtama ulkopeli toimii kuin junan vessa ja sisäpelissä tiettyjen avainpelaajien kautta tehdään riittävä määrä tilanteita jokeripaidassa tällä kaudella pelaavalle Roope Korhoselle. Viime kauden loukkaantumisen myötä Roope ei ole pystynyt pelaamaan ulkona tällä kaudella, mutta mailan varressa mies on ollut kovassa vedossa. Tämän kauden saldo 2+79 oikeuttaa lyöjätilaston kolmanteen sijaan Jere Dahlströmin ja Jukka-Pekka Vainionpään jälkeen. Mikäli keli pysyy hyvänä ja kenttä kuivana, tulemme näkemään paljon pomppulyöntiä kotijoukkueen lisäksi myös vieraiden kärkietenijöiltä Niko Korhoselta ja Niilo Piiponniemeltä. Kakkoskärjessä tällä kaudella loukkaantumisen takia pelannut Antti Hartikainen kykenee myös varmaan pomputtamiseen, joten Jymyn kolmostilannemäärä tulee suurella todennäköisyydellä olemaan reilusti päälle 15. Ennen tilanteiden syntymistä KPL:n pitää saada paloja alle, jotta vastustajien kotiuttajien lyöntivalikoima kapenee. Tämä edellyttää sitä, että ulkopelimme pääsisi kiinni aina Koplaa vastaan loistavasti onnistuvan Jani Komulaisen vaihtopeliin.

Anssi Lammila ja Niilo Piiponniemi ovat pelanneet hyvät kaudet numero kakkosina


KPL:n Ossi Meriläinen paukutti hurjat seitsemän juoksua perjantaina Jyväskylän Kirin vieraana. Sunnuntain ottelussa Ossi tarvii tulitukea numerolla pelaavilta kotiuttajilta. Anssi Lammilan ja Juho Hacklinin vaihtotyöskentely on ollut koko kauden hyvää. Jymyn ulkopelille on ominaista ottaa koppeja surutta pois, joten myös kärjen takana etenemisen arvo kasvaa ja etenijäjokereiden kentällemeno tärkeää. Konsta Hyötyläinen sai pallon jalkaansa perjantaina ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Tilalle saattee nousta omista junioreista Valtteri Luoma tai Iiro Nokkala. Perjantaina kentällemenonsa kanssa tuskaillut Tommi Mäentausta otti härkää sarvista ja kävi hiomassa kentällemenolyöntejään lauantain pelipalaverin jälkeen KPL:n C-junioreiden harjoituksissa. Halu voittaa on ainakin kova, eikä Jymy ennakkosuosikin asemasta huolimatta ole mikään valloittamaton vuori. Tällä kaudella sen kaikki kolme tappiota ovat tulleet vieraissa. Pidemmän korren ovat vieneet Hyvinkään Tahko, Kempeleen Kiri ja Kiteen Pallo.

Ajokoiraosasto Mäentausta-Nurmio-Saukko saa tehdä sunnuntaina pitkän päivätyön


KPL:n seuraava ottelu on vasta ensi viikon perjantaina kotona, joten mitään ei todellakaan tarvi säästellä. Sääennusteet lupaavat lämmintä pomppukeliä, joka on ehdottomasti KPL:n etu. Kliseisesti oma peli on voiton avaimena. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta kuusi on päättynyt voittoon ja kotona on toistaiseksi kärsitty vasta yksi tappio.

Säiden salliessa tapahtumassa on pomppulinna ja ottelupallo toimitetaan laskuvarjolla. Otteluisäntänä toimii Kouvolan K-Citymarket. Sisääntuloporteilla jaetaan arpalipukkeita, joilla voi voittaa 500:n tai jopa 1000 euron lahjakortin K-Citymarkettiin, joten kannattaa ottaa kaveritkin mukaan jännäämään. Arvonta tapahtuu yleisömäärän laskemisen jälkeen toisella jaksolla.

Comments


bottom of page