top of page

Ennakko: Runkosarjan viimeinen vieraspeli

Pattijoen Urheilijat – Kouvolan Pallonlyöjät SU 7.8. klo 17.00, Raahe Suorana *Koplaradiosta*!

pattu_kpl

KPL päättää runkosarjan vieraspelit Pattijoen Rännärillä. Joukkueet kohtasivat sarja-avauksessa KSS Energia Areenalla. Tuolloin KPL vei pdiemmän korren lukemin 2 – 0 (4-3, 4-2). Pattijoen Urheilijat on tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa ja janoaa pisteitä välttääkseen putoamiskarsinnat. KPL on napannut viimeisestä kolmesta pelistä viisi pistettä. KPL:n matkaa voi seurata matkablogin kautta *täältä*.

KPL janoaa pudotuspelien kotietua Oulun Lipon, Koskenkorvan Urheilijoiden ja Hyvinkään Tahkon edestä

KPL janoaa pudotuspelien kotietua Oulun Lipon, Koskenkorvan Urheilijoiden ja Hyvinkään Tahkon edestä


KPL:n perjantaisen Vimpeli-ottelun ensimmäinen jakso oli hyvää Koplaa. Ulkopelissä vastustajan virheistä rokotettiin armottomasti ja sisäpelissä omat suoritukset saatiin onnistumaan. Toisella jaksolla nähty Veto olikin se tutumpi porukka ja KPL jäi armottoman jyrän alle. Ulkopelissä KPL on juhannustauon jälkeen ollut pääosin vahva. Eritoten Anssi Lammila välimiehen tontilla on tehnyt vinon pinon paloja kärkietenijöistä. Vastustajat ovat päässeet palottomaan ajoon huomattavasti alkukautta harvemmin. Omaa osaansa tässä on näytellyt monesti kehuttu etukenttä Jesse Eskelinen–Valentin Ikonen–Sasu Toikka. Lukkari Eskelinen pokkasi perjantain ottelun parhaan palkinnon sotkemalla Vedon kotiuttamista taktisilla väärillään.

Keväällä ylioppilaaksi kirjoittanut Jesse Eskelinen ei ole liikoja jännittänyt “isojen poikien peleissä”


Sisäpelissä yhdellä kärjellä pelatessa tilanteita on tullut kuin liukuhihnalta, mutta kotiutus on onnistunut vaihtelevilla tehoilla. Ossi Meriläinen jäi perjantaina yhteen lyötyyn juoksuun, mutta Ossille harvoin tulee kahta huonoa peliä peräjälkeen. Meriläinen avasi Superpesis-uransa kunnaritilin juuri Rännärillä 2014, kun kolmosjatkekumura painui maisemiin neljän juoksun arvoisesti. Matti Latvalan rooli vaihtui kesken kauden kotiutuspainotteisemmaksi ja mies onkin ollut jatkuvasti vaarallinen. Tällä hetkellä tehoja on tullut 4+36, joka on miehen yhden kauden lyötyjen ennätys. Kunnareita on tullut etenkin kakkosjatkeelta, joka Rännärin kentälläkin on oiva paikka lyönnille. Rännärillä kolmospuolen läpärit pysähtyvät aitaan, mutta kakkospuolelta pallon saa pitkälle.

Matti Latvala ja edellisen ottelun parhaalle pelaajalle annettu kultainen kypärä – tuttu näky tältä kaudelta


Pattijoen peli perustuu pitkälti yhden kärjen peliin. Ykköspesiksestä rekrytöity Ville Majava kulkee kärkenä, Paavo Pelto purkaa ykköstilannetta ja Jussi Kemilä järjestää pompuillaan tilannetta Topi Kososelle ja Ylivieskan Kuulasta täksi kaudeksi Superpesikseen palanneelle Eino Järvelälle, joka kuuluu kauden suurimpiin yllättäjiin koko sarjassa. Saldo 4+41 lyötyä juoksua on tullu pitkälti kumuralyönneillä. Jokeripakasta löytyy vielä Jussi Markus, jota pelinjohtaja Jari Törmänen voi käyttää käytännössä missä tahansa tilanteessa. Ulkopelissä Pattijoen koppariosasto Majava-Timo Ehrola lienee ennakkopapereissa haavoittuvin osa, kun taas Kososen johtama etukenttä on selkeä vahvuusalue. Ulkopelissä kakkosvahti Marko Nikula on esittänyt tällä kaudella varmoja otteita.

Tommi Mäentausta on tuonut tällä kaudella jo 51 juoksua. Kärkietenijänä “Mäxä” on vaihtanut pesäväliä jo 366 kertaa onnistuneesti


Ottelu on kuunneltavissa Koplaradion kautta osoitteessa http://bambuser.com/channel/Koplaradio

Seuraava kotiottelu (runkosarjan päätösottelu) Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo -90 Tiistaina 9.8. kello 18:00 KSS Energia Areena, Kouvola

Tiistain otteluun alle 16-vuotiaat ilmaiseksi ja tauolla esittelyssä KooKoon Liiga-joukkue vuosimallia 2016.

Comments


bottom of page