top of page

Ennakko: Pronssitaistelu jatkuu lauantaina

2. pronssiottelu Kouvolan Pallonlyöjät–Joensuun Maila LA 10.9. klo 16.00, KSS Energia Areena, Kouvola

Lauantaina pelataan KPL:n edustusjoukkueen kauden viimeinen kotiottelu. Hienosti mitalipeleihin paluun tehnyt KPL on kuitenkin tiukassa paikassa. Joensuun Maila on voiton päässä pronssimitaleista, joten vain voitto riittää KPL:lle mitalitavoitteen saavuttamiseksi. Edellinen Kouvolan Pallonlyöjien SM-pronssi on kaudelta 1977. Mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina Joensuussa.

Jesse Eskelinen on tärkeässä roolissa JoMan pysäyttämiseksi

Jesse Eskelinen on tärkeässä roolissa JoMan pysäyttämiseksi


Pronssiotteluiden vakiokävijä Joensuun Maila nappasi torstaina avausottelusta voiton vasta supervuoroparin jälkeen 2­–1 (2–1, 2–3, 5–0). Tiukassa ottelussa supervuoro ratkesi JoMan yksittäisiin lyönteihin, mutta kaikkinensa joukkueet kisasivat voitosta tasapäisesti.

– Tosi tiukka peli oli. Hieman nahuista peliä oli molemmilta, vaikka molemmat pelasivat hyvää ulkopeliä, KPL:n parhaana palkittu lukkari Jesse Eskelinen kertasi.

KPL:n kärki toimi Joensuussa jopa JoMaa tehokkaammin, mutta kotiutuksiin KPL ei saanut varsinkaan avausjaksolla riittävää tehokkuutta. Tarkkaa ulkopeliä ja lukkareiden juhlaa ollut torstai ei antanut yhtään läpilyöntiä, jolla olisi tullut useampi juoksu. Torstain ottelu toi KPL:lle myös jobinpostia, kun avausvuoron jälkeen loukkaantunut Sasu Toikka ei kyennyt jatkamaan peliä. Kakkoseksi toiselle jaksolle vaihdettu Teemu Nurmio suoriutui vaihtotilanteista erinomaisesti, kuten tekivät myös Anssi Lammila ja Juho Hacklin.

– Kyllähän Sasun poissaolo vaikutti meidän sisäpeliin. Etukentälle vaihdettu Konsta (Hyötyläinen) suoriutui hyvin, Eskelinen pohtii.

Jonne Kemppainen on JoMan kakkoskärjen taitelijoita

Jonne Kemppainen on JoMan kakkoskärjen taitelijoita


JoMan sankareita olivat torstaina kolmesti kotiuttanut jokeri Juha Niemi ja lukkarina KPL:n kotiutuksia sotkenut lukkari Mika Väisänen. Ulkopeliään jo välierävaiheessa kotiutuksissa muutellut JoMa on uudistanut syksyn aikana pesäpallon ulkopeliä merkittävällä tavalla, kun pelinjohtaja Petri Pennanen on ottanut viuhkan käyttöönsä myös ulkopelin johtamiseen. Yksittäisistä pelaajista Tuomas Jussila on edelleen pelaaja, jota KPL:n tulee yrittää kiertää. Vahvasti peliä lukeva ja liikkuva Jussila ennakoi lyöntien suuntia ihailtavasti.

– Odotan tiukkaa peliä. Uskon, että molemmat tekevät pompulla paljon tilannetta. Takatilanteen pitää kestää. Saimme torstaina JoMan päävaihtajia kiinni. Siihen on mietitty paria juttua. Lukkarin merkitys on tietenkin iso, jotta etenijät joutuvat lähtemään läheltä pesää ja pomput saa laittomiksi. Kun lyönnit jäävät viimeiseen, niin takapalojen tekeminen korostuu, Eskelinen kertoo.

KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkäsellä riittää pohdittavaa ulkopelijärjestyksessä, mikäli Toikka ei ole pelikunnossa. Luultavasti B-poikaikäinen Valtteri Luoma tulee paikkaamaan Toikkaa, jolloin KPL saa muuten pelattua ulkopeliä tutulla konseptilla.

– Uskon, että ratkaisu tulee siitä kumpi kotiuttaa paremmin. Myös ulkopelin on oltava takatilanteissa hyvää, 19-vuotias Eskelinen alleviivaa.

Muuta:

  1. Ottelun tauolla esittelyssä Kouvojen ja Kouvottarien korisliiga-joukkueet.

  2. Ennen ottelua kello 15:30 jäähallin viereisellä koriskentällä mahdollisuus tavata Kouvojen ja Kouvottarien pelaajia ja päästä heittelemään tähtien kanssa

  3. Fanishopissa alennukset jopa -70%

  4. Otteluisäntinä Lehto&Lehto ja House Of Rock

bottom of page