top of page

Ennakko: Monttu kiinni ja urku auki

KPL:n ottelut jatkuvat perjantaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana. Pudotuspelien kotiedusta KPL:n, Oulun Lippo Pesiksen ja Hyvinkään Tahkon kanssa kisaava pohjalaisjoukkue otti KPL:n tapaan paikalliskierrokselta viisi pistettä kaatamalla Seinäjoen JymyJussit kahdesti. Laajalla ja laadukkaalla sisäpeliarsenaalilla varustettu ‘Kossu’ on lyönyt sarjassa kolmanneksi eniten (171) juoksuja (206) Sotkamon ja Vimpelin (264!) jälkeen. Kauden aiempi kohtaaminen Kouvolassa päättyi KPL:n voittoon 2 – 1s (4-3, 3-4, 1-0) (klikkaa).

Keskiviikkona Hacklinin kypärä sai oman osansa kunnarin tuomasta innostuksesta


“Meillä on menossa hyvä jakso. Juhannuksen molemmin puolin ja Itä-Lännen molemmin puolin päästiin tekemään tärkeitä harjoituksia ja niistä kaivettiin voimaa ja itseluottamusta. Yksinkertaisesti yksittäisten pelaajien suoritukset ovat olleet parempia”, kertaa pelinjohtaja Eero Pitkänen KPL:n hyvää virettä. Viimeisestä viidestä ottelusta on näet kertynyt kasaan neljä voittoa.

Yksittäisten pelaajien nostaminen hyvin suorittaneesta joukkueesta tuntuu Pitkäsestä hölmöltä ja vaikeatakin, mutta muutama nimi nousee esiin:“‘Eskimo’ (Jesse Eskelinen) on parantanut peli peliltä ja ollut hyvä. Ikosen Valentin ulkopelissä on ollut hyvä. ‘Allusta’ voisi sanoa, että hän on löytänyt kunnolla siepparin tontin. Hän pelaa sitä fiksummin ja paremmin kuin alkukaudesta”

Ikonen (vas) ja Eskelinen (oik) ovat siivonneet etukenttää edustuksen lisäksi myös A-poikien peleissä


KPL:n sisäpelissä ykköskärki on konemaisella teholla pomputtanut tilannetta Ossi Meriläiselle, Matti Latvalalle ja Sasu Toikalle. Koskenkorvan kotikentällä pallo nousee kentästä korkealle, joten pihviosastolla pitäisi ennusmerkkien perusteella olla riittävästi tekemistä perjantai-illassa. Koskenkorvaa vastaan voisi olla mukava päästä muutaman juoksun johtoon ja siten painostaa punavalkopaitaista kotijoukkuetta läpilyöntiyrityksiin yksittäisten juoksujen lyömisen sijaan.

Meriläinen iski Tahkoa vastaan 10 pinnaa kahteen peliin. Alkukaudesta Koskenkorvaa vastaan tuli neljä täppää


“Koskenkorva on mukava paikka pelata: siellä on hieno stadion ja hyvä tunnelma yleisössä. Antin monttua pitäisi pystyä varjelemaan. Jos sinne Jere (Dahlström) tai joku muu lyö täydellisen lyönnin, niin sehän sitten menee sinne, mutta ykköstilanteessa sitä pitää varjella eritoten, eli kakkospuolen miesten pitää taistella”, viitaten kakkospuolella sijaitsevaan monttuun, jonne lyömällä usein tyhjentää pajatson. Koskenkorva on lyönyt suurimman osan kunnareistaan (19) juuri ykkös- tai kakkostilanteissa. Kossua enemmän kunnareita on vain Vimpelillä (31) ja Hyvinkään Tahkolla (20).

Matti Latvalan ja Valentin Ikosen hommana on pitää kakkospesän tienoo vapaana palloista ja miehistä


“Koskenkorvallakin on ollut vähän loukkaantumisia ja kokoonpano on elänyt, eikä meillä ole selvyyttä ketä sieltä vastaan tulee”, pohtii Pitkänen viitaten etu miesten – Antti Kuusiston, Jouni Koskelan ja Janne Leppälän – viime aikaisiin loukkaantumisiin.

“Tahkoa vastaan onnistuttiin siinä, että saatiin keulaa rikki. Nollaa (0-tilanne) ja ykköstä (1-tilanne) pelattiin hyvin ja Korvalla pitäisi pystyä tekemään sama temppu, ettei Dahlström, (Juho) Toivola ja (Mikko) Mahlamäki pääse lyömään palottomaan ajoon”, kertaa Pitkänen ottelun teemoja.

KPL:n takatilanne on kestänyt viime peleissä hyvin. Kuvassa Tahkon Teemu Nikkanen käryää kotiportaille


Ossi Meriläisen ennakkohaastattelu:


Antin monttu vilahtaa Jukka Rasimuksen Matti Latvalasta tekemässä minidokkkarissa. Kannattaa ehdottomasti vilkaista!


Jukan käsialaa on myös upea kooste keskiviikon matsista KPL-Tahko:


Ottelu on kuunneltavissa Koplaradion kautta osoitteesta: http://bambuser.com/channel/Koplaradio

KPL:n seuraava ottelu on tiistaina 19.7. kello 18:00 Varkaudessa pelattava KPL – Alajärven Ankkurit. Otteluun järjestetään linja-autokuljetus Kouvolasta. Lisätietoja ->TÄÄLTÄ<-

kuvat: Teemu Parta, Jukka Rasimus

viestinta@kouvolanpallonlyojat.fi

Comments


bottom of page