top of page

Ennakko: Lopputurnauspaikka ratkeaa

KPL ja IPV ratkaisevat sunnuntaina Halli-SM B-lohkon ottelussa alkusarjan sijoitukset. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus saavuttaa lopputurnauspaikka. Kiihkeä ottelu suorana Koplaradiosta!

IPV on tällä hetkellä lohkokakkonen viidellä pisteellä, KPL on kolmantena kolmella pisteellä. IPV varmistaa voitolla lopputurnauspaikan, KPL saa jännittää puhtaalla voitolla muiden lohkojen sujumista. KPL:llä on myös teoreettinen mahdollisuus lohkon voittoon, mutta se vaatii 12 juoksun puhdasta voittoa. Kaikki alkusarjan ottelunsa pelannut Kiteen Pallo on ainoana joukkueena menettänyt jatkomahdollisuudet.

Lohkon tilanne:

  1. Joensuun Maila 3 ottelua, 2 voittoa, 6 pistettä, jaksot 4–2, (29–17) +12

  2. Imatran Pallo-Veikot 2 ottelua, 2 voittoa, 5 pistettä, jaksot 3–1, (13–8) +5

  3. Kouvolan Pallonlyöjät 2 ottelua, 1 voitto, jaksot 2–2, 3 pistettä (12–11) +1

  4. Kiteen Pallo 3 ottelua, 1 piste, jaksot 1–5, (13–31) -18

Lopputurnaukseen Seinäjoelle 18.–19.3. etenevät lohkoykköset ja kaksi parasta lohkokakkosta.

Pisteet ja järjestys sarjassa tasapisteissä

1) voitetut ottelut ottelua kohden 2) 3 pisteen voitot ottelua kohden 3) kaikkien otteluiden jaksoero ottelua kohden, voitetut-hävityt 4) kaikkien otteluiden juoksuero 5) voitettujen jaksojen määrä ottelua kohden 6) kaikissa otteluissa tehdyt juoksut 7) keskinäisten otteluiden pisteet 8) arpa

Juha Korhonen on onnistunut kotiutuksissa neljä kertaa


KPL:n alkusarja on sujunut nousujohteisesti. Avausottelussa KPL ei pärjännyt JoMalle ja tuloksena selvä 2–0 (2–0, 6–2) tappio. Kiteen Palloa vastaan KPL paransi peliään huomattavasti ja nappasi reilun 2–0 (7–3, 3–0) voiton.

Imatran Pallo-Veikot avasi hallisarjan loistavasti. Ensin se kukisti JoMan 2–0 (4–0, 5–4) ja seuraavana päivänä KiPa koki sarjanousijan kunnon 2–1 (4–2, 0–2, 3­–2) tuloksella. IPV:n lyöjäjokeri Lauri Rönkkö paukutteli avausotteluissa peräti kahdeksan juoksua.

Juha Korhonen pitää lopputurnauspaikkaa tavoiteltavana

KPL:n lyöjäjokerina 4 juoksua kahdessa ottelussa lyönyt Juha Korhonen uskoo KPL:n parantavan peliä entisestään.

– JoMa vastaan tietynlaisen heikon esityksen jälkeen Kitee peli oli hyvää. Pääsimme siinä takaisin omalle tasollemme ja siitä on tarkoitus parantaa, Korhonen kertoo.

Korhonen ei ole pitkällä urallaan edennyt lopputurnaukseen kuin pari kertaa. ”Koren” mielestä lopputurnauspaikka olisi tärkeä saavuttaa kovien pelin vuoksi.

– Ei tästä ole enää pitkä aika sarjakauden alkuun. Merkityksellisiä pelejä olisi hyvä saada lisää, kun ulkona tuskin ehditään pelata ennen sarjan alkua, mies pohtii.

Korhonen ei ole omaan peliinsä vielä täysin tyytyväinen. Jokerina kotiutusvastuuta on tullut melko hyvin, sillä Korhonen on päässyt yrittämään kotiuttamista kymmenen kertaa.

– En ole hirveän tyytyväinen. JoMaa vastaan tuli kohtuullisia lyöntejä, mutta KiPaa vastaan oli jopa huono, vaikka kolme kotiutusta tulikin. Parannettavaa on, mutta hallipeleissä toki vielä kokeillaan erilaisia asioita, Korhonen naulaa.

Kokoonpanot otteluun sunnuntaina.

Comments


bottom of page