top of page

Ennakko: KPL hakee paluuta voittokantaan Kymenlaakson paikalliskamppailussa HP:ta vastaan


Sunnuntaina tuli kaksi pitkää putkea päätökseen: Oulun Lippo katkaisi 20 ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla 19 peräkkäistä voittoa ottaneen KPL:n Raksilassa supervuoroparin jälkeen 2 – 1s (9-8, 4-7, 9-0). KPL:n osalta ottelun kohokohta oli Jere Paanasen uran ensimmäinen lyöty juoksu ensimmäisen ottelun ensimmäisestä kotiutuspaikasta. Tuo ottelu on nyt kuitenkin pyyhitty jo mielestä ja KPL valmistautuu seuraavaan koitokseen; Kymenlaakson paikallisotteluun. Kauden ensimmäinen Kymenlaakson paikallispeli pelattiin kesäkuussa Haminassa, jossa KPL oli Juha Korhosen (1+4/2) ja Matti Latvalan (4/0) johdolla etevämpi lukemin 0 – 2 (1-8, 2-5). Yleisöä ilmoitettiin saapuneeksi peräti 3925 katsojaa!

Ensimmäinen paikallisvääntö pelattiin täpötäydellä Vallikentällä


KPL:n Sasu Toikka ei jäänyt murehtimaan sunnuntain tappiota: ”Oulun reissu oli ja meni, kerjättiin verta nenästä ja turpaan tuli. Ei siinä ihmeitä, kyllä aika helppo oli löytää mönkään menneet asiat, seuraava peli jo tiistaina niin katseet jo sinne.”

Paikallispelin vierailija Haminan Palloilijat asetti kauden alla tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen ja toistaiseksi joukkue on siinä aikataulussa. Kahdeksan voittoa ja 13 tappiota oikeuttavat sarjataulukossa kymmenenteen sijaan ja joukkueella on vielä saumat nousta pudotuspeleihin asti. HP hävisi sunnuntaina Kiteellä, mutta sitä ennen se otti kaksi kolmen pisteen voittoa Imatran Pallo-Veikoista ja Oulun Liposta.

Sasu Toikka liimaa pallot kiinni etukentällä


HP:n sisäpeli pyörii pitkälti Juha Toikan pomppujen kautta. Kotiutusvastuuta jakavat Pasi Rajala, KPL-kasvatti Otso Mäkelä ja Janne Leppälä. Jokeriosastolta löytyy myös konkarilyöjä Simo ”Nalle” Vanhala. Ulkopelissä Matias Hangasmaa nostelee hurjan korkeita tolppia, mutta Haminassa KPL oli varautunut tähän ja pelinjohtaja Matti Iivarinen otti pari kertaa miehen kotiin niin sanotulla tolppamerkillä. Juha Hacklin hauskuutti yleisöä karkaamalla kerran tolpan aikana ykköspesälle. HP:lta kannattaa ottaa seurantaan myös KPL-kasvatit Joona Mäkelä ja Valtteri Hämäläinen.

Sasu, onko koko Hamina tulossa katsomaan teikäläisen otteita? ”Ei mitään hajua, toivottavasti. Kauden toinen derby niin toivottavasti saadaan mökki taas täyteen. Pelillisesti palataan siihen omaan tekemiseen ja joka ukko teristää niin hyvä tulee!”

Juha Korhosen toistaiseksi ainoa kunnari syntyi Vallikentällä 15. kesäkuuta


KPL antoi sunnuntain ottelussa peräti viisi kunnarin arvoista läpilyöntiä, joten parannuksen paikat löytyvät selvästikin sieltä. Otso Mäkelällä ja Janne Leppälällä on neljä kunniajuoksua mieheen, joten erityisesti heidän kohdillaan ollaan varmasti tarkkana. Yhteensä HP on iskenyt kauden aikana 14 kunnaria. KPL:n kunnarilukema on 11, mutta määrää selittää KSS Energia Areenan kaukalomaisuus avaraan Vallikenttään peilattuna. KPL:n kunnarikunkut ovat Janne Kivipelto ja Latvala, jotka ovat kiertäneet kentän kolmesti. Kaikkien aikojen kunnariennätys on Juha Korhosella, jolta löytyy 78 kunniajuoksua runkosarjatilastoistaan.

Otteluinfo

Tiistaille lupaillaan jopa hellelukemia, joten pitäkää huoli nestetasapainosta.

Otteluun odotetaan reilusti väkeä, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa.

Kopla-Klubi palvelee jälleen jäähallin yläkerrassa. Jäähallin ns. yläkulman ovi SAATTAA poistua käytöstä tiistaihin mennessä. Tällöin kulkeminen katsomoon tapahtuu jäähallin liikenneympyrän portaiden kautta. Samaa reitti toimii myös toiseen suuntaan, eli sitä pitkin pääsee saniteettitiloihin pelin aikana kakkosjatkeen katsomosta tai VMP-terassilta.

Otteluisäntänä torstaina toimivat KSS Energia ja Eläinlääkäri Suvi Kapiainen.

Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyillä löylyä heittää HP-kasvatti Sasu Toikka.

Comments


bottom of page