top of page

Ennakko: Kovavireinen Hyvinkään Tahko koittaa katkaista ennätysputken torstaina


KPL jatkoi historiallista voittoputkeaan sunnuntaina Kiteen Pallo -90 kustannuksella 4339 katsojan edessä kaatamalla karjalaiset lukemin 2 – 1s (2-4, 3-1, 1-0). Voittamalla torstain ottelun KPL siirtyisi yksin kärkeen Superpesiksen peräkkäisissä voitetuissa runkosarjaotteluissa. Nyt KPL jakaa ennätyksen Oulun Lipon vm. 1995 kanssa. Voitolla rikkoutuisi myös seuraennätys: Mestaruuteen päättyneellä kaudella 1969 KPL voitti 18 ottelua peräkkäin.

KSS Energia Areenalla pelatuista otteluista KPL on napannut 28 tarjolla olleista 30:stä pisteestä


”Sunnuntain peli oli tiukka vääntö, josta pystyttiin selviämään voittajana. Tunnelma oli hieno, kun oli paljon yleisöä ja junnut piti hyvää meteliä. Torstain peliin toivoisin vielä lisää aktiivisuutta yleisöltä, jotta Tahkon sisäpeli vaikeutuu entisestään ja Janne (Kivipelto) juhlii vielä useammalla kärpäsellä”, pyytää Juha Korhonen. KPL:n 37-vuotias lyöjätykki lähestyy uransa lyötyjen juoksujen ennätystä. Aiempi ennätys on kaudelta 2014, jolloin mies oli lyöjätilaston toinen lukemilla 9+82. Tällä hetkellä kasassa on 1+80 lyötyä. Kovat lukemat eivät kuitenkaan tarkoita, etteikö parantamisen varaa vielä olisi: ”Oma kausi on ollut kohtuullisen tasainen ja olen siihen tyytyväinen. Toki aina lyötyy parannettavaa ja niitä asioita työstetään koko ajan, jotta syksyllä oltaisiin parhaimmillaan sekä yksilöinä mutta ennen kaikkea joukkueena.”

Juha Korhosen lyöntivire on ollut kohdillaan. Torstainakin mies kantaa Subwayn kultaista kypärää, joka on merkkinä edellisen ottelun ykköspalkinnosta


Voittoputki on pitkä ja torstain vieras kaatui jo kertaalleen toukokuussa lukemin 0 – 2 (5-8, 4-6), mutta silloinkin nuori keltapaitainen joukkue osoitti vaarallisuuttaan lyömällä peräti kolme kunnaria KPL:n ulkokentästä. Hyvinkään Tahko ei todellakaan ole mikään suupala. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän voittanut Tahko otti kesäkuussa komean päänahan Vimpelin Vedosta kotikentällään Pihkalassa ja vei Sotkamon Jymyltäkin jakson Helsingissä pelatussa ottelussa. Tahkon Teemu Nikkanen on ollut hurjassa lyöntivireessä läpi kauden. Kovia vasurin vaakamailalyöntejä takova Nikkanen on lyönyt jo hurjat yhdeksän kunnaria ja 40 tavallista juoksua. Superpesikseen parin kauden tauon jälkeen palannut Mikko Mahlamäki (1+26) tarjoaa tulitukea jokeripaidassa.

Aina vierasjoukkueen jäädessä juoksuitta sisävuorollaan Mangusti vie Arnold’sin herkullisia donitseja jonnekin päin yleisöä


KPL:stä tuttu Joni Rytkönen on taitonäpyjen lisäksi viljellyt myös kovia lyöntejä tällä kaudella. Rytkösen tilille on kirjattu jo neljä kunnaria, kun aiemmalla urallaan ”Ryde” on kiertänyt kunniajuoksun vain kahdesti. Rytkönen siirtyi täksi kaudeksi Kankaanpään Mailasta Tahkon paitaan. Ulkovuorojen ajan Rytkönen on toiminut lukkarin lisäksi myös polttolinjassa ja aika ajoin myös jokeripaidassa.

Tahkossa pitkän uran ennen KPL-paitaan siirtymistä tehnyt Korhonen on päässyt pelien ja treenaamisen ohella myös nauttimaan leiritunnelmista: ”Olemme olleet leirillä kentillä ja kouluilla vierailuilla. Osa on toiminut tarkkailijoina.” Korhosen kokemuksia ja ajatuksia löydät tarkemmin *tästä linkistä*

Sunnuntain ottelussa oli paikalla lähes koko Tenavaleiri 2018. Torstaina osa on Tykkimäellä illanvietossa


Tietoa tapahtumasta

Kopla-Klubi palvelee yrityskumppaneita jälleen jäähallin yläkerrassa. Jäähallin ns. yläkulman ovi SAATTAA poistua käytöstä torstaihin mennessä. Tällöin kulkeminen katsomoon tapahtuu jäähallin liikenneympyrän portaiden kautta. Samaa reitti toimii myös toiseen suuntaan, eli sitä pitkin pääsee saniteettitiloihin pelin aikana kakkosjatkeen katsomosta tai VMP-terassilta.

Ennen ottelua nähdään Skydive Finlandin Timo Toivosen “Akantappo-hyppy”.

Otteluisäntänä torstaina toimii keväällä ovensa avannut Valkealan Saha Oy. http://www.valkealansaha.fi/

Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyillä löylyä heittää Juha Korhonen.

Ota kaverisikin mukaan, niin otetaan isolla porukalla kotiin se yhdeksästoista!

תגובות


bottom of page