top of page

Ennakko: Kalavelat maksuun

Kouvolan Pallonlyöjät – Kempeleen Kiri su 5.6. klo 17.00, KSS Energia Areena, Kouvola

KPL nappasi perjantaina tärkeän kolmen pisteen voiton Joensuun Mailasta. Sunnuntaina vastaan tulee Kempeleen Kiri, jolle KPL hävisi viikko sitten. KPL:lle jäi siitä ottelusta paljon kalavelkoja. Nyt on kuittauksen paikka!

Eskelisen tolppa on hyvin lavalla

Eskelisen tolppa on hyvin lavalla


Viimeiset kolme ottelua:

KPL:n pistetili on karttunut kolmella pisteellä ja sarjassa joukkue löytyy sijalta 4.

Kempeleen Kirin ainoa voitto on KPL:stä. Joukkue hävisi tiistaina Pattijoen Urheilijoille. Ensimmäistä Superpesis-kauttaan pelaava KeKi on sarjassa sijalla 13.

Joukkueiden tilanne:

Matti Latvala ja Jesse Eskelinen olivat KPL:n päätähdet perjantai-illassa. Pelinjohtaja Eero Pitkänen siirsi Latvalan toiselle jaksolle numerolle 4 ja Juho Hacklin tuli pomputtamaan numerolle 3. KPL rakensi tilanteita myös kakkoskärjestä Matti Saukon ja Valentin Ikosen toimesta. Jokeripaidassa pelaava Joni Rytkönen osoitti, että taidot ovat edelleen olemassa. Taidokkaat lyönnit saivat jälleen haukkomaan kotiyleisön henkeä.

Ulkokentällä lukkari Jesse Eskelinen on pelannut kolmessa edellisessä ottelussa. Eskelisen 0-tilanteen peli on hyvällä tasolla, eikä mies päästä etenijöitä helpolla kentällä. Tämä helpottaa KPL:n ulkopelin suorittamista huomattavasti. Etukentällä Sasu Toikka ja Ikonen ovat löytämässä yhteistyön Eskelisen kanssa. Matti Saukon liikkuva rooli on tärkeässä asemassa vaihtotilanteissa takalukijan paikalla. Nopea Saukko pelaa takatilanteen ns. tappimiehenä edessä.

Ossin laku on laulanut 21 kertaa

Ossin laku on laulanut 21 kertaa


Kempeleen Kirin sisäpeli pyörii nopean kärjen Jani Lassilan varassa. Vaihtajat Heikki Savikoski ja Onni Määttä ovat onnistuneet rakentamaan vaihtelevasti tilannetta jokerikaksikko Jarmo Viittaselle ja Kimmo Lukkarille. Kumpikaan kotiuttajista ei ole vielä äitynyt hurjaan vireeseen. Sisäpelin yksi tärkeimmistä pelaajista on numerolla 4 pelaava kokenut Antti Vihtkari. Vihtkarin edessä on oltava pelaajia, jotta KeKin sisäpelin paras pelaaja pääsee toteuttamaan itseään.

Lassila on myös ulkopelissä KeKin tärkeimpiä miehiä. Lukkarina pelaava 24-vuotias Lassila joutuu kovan kuormituksen alle kärkietenijänä. Ominaisuuksiltaan Lassila on yksi Superpesiksen kovakätisimpiä lukkareita. KeKin pelinjohtaja Juha-Matti Rannalla on ollut tekemistä ulkopelin kanssa. Loukkaantuneiden listalla ovat edelleen Jani Moilanen ja Jyri Kyllönen. Heistä varsinkin Kyllönen olisi tärkeä palanen KeKin polttolinjassa.

Ratkaisupaikat:

KPL luottaa kotikentällään vaihtotilanteissa pomppuun. Yrittipä Juho Hacklin perjantaina myös kotiutusta pompulla. Joukkueen kärki Tommi Mäentausta on etenijätilaston ykkösmies 20 tuodulla juoksulla. Anssi Lammila on siirtänyt etenijöitä kakkoselle 45 kertaa. Latvalan kärkilyöntiprosentti on vielä korkeampi 81,48. Mikäli KPL:n kärki toimii odotetunlaisesti, tietää se ruokaa Sasu Toikalle ja Ossi Meriläiselle. KeKin kasvatti Meriläinen oli pitelemätön viikko sitten Kempeleessä. Meriläinen on KPL: paras kotiuttaja 21 kotiutuksella. Toikka on lyönyt etenijän kotipesään 11 kertaa.

Kempeleen parhaat sisäpelaajat Lassila (7 tuotua) ja Viittanen (8 lyötyä) tarvitsevat muilta pelaajilta tulitukea, mikäli KeKi aikoo taistella pisteistä. Joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten juoksuja. Päästettyjä on kertynyt eniten (76).

Muuta:

KPL kutsuu alle 18-vuotiaat ilmaiseksi otteluun.

Otteluisäntänä:

Kouvolan kaupunki.

Comments


bottom of page