top of page

Ennakko: JymyJussit nurin ja juhannustauolle

Kouvolan Pallonlyöjät – Seinäjoen JymyJussit ti 21.6. klo 18, KSS Energia Areena, Kouvola

Sarja on puolivälissä ja KPL löytyy sijalta kuusi. Tiistai-illan vierailija JymyJussit löytyy yhtä sarjasijoitusta ja kahta pistettä taaempaa, mutta heillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Joukkueet kohtasivat alkukaudesta Seinäjoen Ilkka-areenalla, jossa KPL oli parempi supervuorossa 1-2 (2-3, 5-1, 2-3). Tuolloin KPL:n ykköspalkittu oli 1+2 arvoisella läpilyönnillään pelin ratkaissut Matti Latvala, joka kantaa kultaista kypärää myös tiistaina. Latvala näet löi sunnuntaina Kiteellä pallon läpi 1+2 juoksun arvoisesti ja pelasi muutenkin vahvan pelin sisällä sekä ulkona.

Ossin kotiutuksia tarvitaan tänään

Ossin kotiutuksia tarvitaan tänään


Vierailija JymyJussit tyrmättiin kaikissa ennakoissa sarjan häntäpäähän. Edes joukkue itse ei asettanut minkäänlaista tulostavoitetta, vaan lähti yksinomaan puolustamaan sarjapaikkaa ja kehittämään peliään. JymyJussien nuori ja ennakkoluuloton joukko onkin napsinut sarjapisteitä yhdeksän kertaa kolmestatoista ottelustaan. Juuri kaksivuotisen jatkopahvin kirjoittanut Jukka-Pekka Vainionpää on takonut yli puolet JymyJussien juoksuista. Parhaiten apuja on tullut jaromirjagrmaisella takatukalla varustetulta Sasu Sarrelta, joka hoitaa paljon myös vaihtotehtäviä.

JymyJussit on tälle kaudelle nuorentunut huomattavasti. Ilari Siutla ja Tero Viinamäki löivät piikkarit naulaan, Antti Kuusisto ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä siirtyivät Koskenkorvalle ja Mikko Vainionpää vaihtoi mailan viuhkaan. Nyt joukkueesta ei löydy yhtään yli kolmekymppistä pelaajaa. Kärkiosasto Tuomas Raunio, Ville Viita, Toni Marjamäki ja Jani Pylkkä ovat päätoimisia tilanteentekijöitä, mutta pelinjohtaja M. Vainionpää tykkää pelata raikasta ja yllätyksellistä pesistä ja merkki saattaa mennä päälle peräpäänkin miesten lyöntivuorolla.

Loukkaantumisten ja parin vatsatautiepidemian sotkema alkukausi on jättänyt KPL-nipun potentiaalia lunastamatta. Kitee-pelin jälkeisellä paluumatkalla pidettiin kauden toinen “checkpoint”, jossa joukkue kävi läpi peliään pienryhmissä ja yhdessä. Yhdessä tehtiin päätöksiä pidettävistä ja muutettavista asioista ja linjattiin tiettyjä peluutuksellisia asioita. Tarkemmin näitä asioita ei salassapitosopimuksen vuoksi tässä ennakossa julkaista, vaan ne pitää tulla toteamaan itse KSS Energia Areenalle.

Kiteellä Teemu Nurmio pelasi kopparin paikalla antaen kovalla rasituksella olleelle Tommi Mäentaustalle lepoaikaa. Nurmio on eräänlainen “unsong hero”, eli vähemmälle huomiolle jäävä tärkeä pelaaja. Etenijäjokerina Nurmio antaa happea Matti Saukolle ja Mäentaustalle ja pelinjohtaja Eero Pitkäsen ei tarvitse saada numerolla pelaavia etenijämiehiä palon uhalla kentälle. 18 juoksua oikeuttaa etenijätilaston sijaan 22. Nurmion kärkilyöntiprosentti on sarjan 12. paras (74,13 %). Tyhjään kenttään lyövistä ainoastaan Petrus Puputilla on parempi prosentti (74,48 %). A-pojissa Nurmio on pelannut paljon numerolla kaksi saaden hoidettavakseen myös vaihtotehtäviä. Teemu on ihan hyvä poika pelaamaan pesäpalloa.

Muuta:

Kymen Seudun Osuuskauppa tarjoaa otteluisännän elkein 500:lle ensimmäiselle ilmaiset makkarat ennen ottelua.

  1. S-etukortilla 2 euron alennus lipusta. Prismasta S-mobiilisovelluksen ladanneille 5 euron alennus pääsylipusta.

Pub Old Tomin loppuverryttelyissä ottelun päättymisen jälkeen pelinjohtaja Eero Pitkänen ja toiminnanjohtaja Jari Vesanen.

Med Group Hammaslääkärit ovat mukana jakamassa purkkaa, pastilleja ja flyereita. Tervetuloa tutustumaan!

teksti: Simo Pyöriä

Kommentarer


bottom of page