top of page

Ennakko: Joukaisen Kiteen vieraaksi

KPL:n toiseksi viimeinen ottelu ennen juhannustaukoa pelataan Kiteellä sunnuntaina 19.6. kello 17:00. Kotijoukkue Kiteen Pallo -90 löytyy sarjasta sijalta yhdeksän, joskin se on pelannut kaksi ottelua kutosena majailevaa Koplaa vähemmän. Viime kaudella Kitee kohdattiin neljästi ja mielenkiintoisesti aina eri kentällä: ensimmäisen kerran Rantakentällä KPL oli parempi, toisen kerran Juvan sinisellä laguunilla Kitee nappasi voiton, Haminan Vallikentällä KPL oli parempi lukemin 1-0 ja runkosarjan päätöskohtaamisen KPL vei näytöstyyliin 2-0, kun pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Kitee pelasi ilman panosta.

Rytkösen näpyt ovat aiemmin purreet hyvin Kiteen tehokasta etukenttää vastaan

Rytkösen näpyt ovat aiemmin purreet hyvin Kiteen tehokasta etukenttää vastaan


Kiteen Rantakenttä tunnetaan eräänä sarjan vähäjuoksuisimmista kentistä. Siitä pitää huolen pompulle huonosti sopiva hiekkatekonurmialusta sekä  Kiteen sarjan parhaimpiin kuuluva ulkopeli. Kaikki lähtee liikkeelle etukentästä, jossa Itä-Länteen jälleen kerran valittu Sami Partanen pitää näpyttelijät kurissa 17-vuotiaan Hannes Pekkisen kanssa. Lukkarin tontilla touhuaa hidas peliä suosiva kovakätinen Joni Tervo.

KPL:stäkin tuttu Partanen on ykkösvahtien ehdotonta eliittiä

KPL:stäkin tuttu Partanen on ykkösvahtien ehdotonta eliittiä


Kiteen sisäpeli pyörii pitkälti yhden kärjen voimin. Kärkimies Ville Hämäläinen on vihdoin päässyt pelaamaan terveenä ja kakkosena touhuava Ville Posti on loistava työssään. Numerolla kolme on viime otteluissa pelannut Simo Rahunen, joka on aiempina kausina jäänyt pienemmälle vastuulle. Nelosena pelaava Partanen on loistava vaihtaja ja tämän kauden kotiutuspaikoistaankin hän on iskenyt mukavat 1+15 lyötyä juoksua. Joukkueen ykkösheppa kotiutuksiin on kuitenkin kaikkien aikojen lyöjäkuningas Sami Joukainen, joka on toipunut viime kesän vakavasta loukkaantumisestaan mainiosti. Tällä kaudella “Jyskyn” vaakamailapommeilla on tuotu jo 26 juoksua. Kyseinen lukema oikeuttaa lyöjätilaston sijalle 12.

Valentin "Allu" Ikonen on käryttänyt etenijöitä hyvällä tahdilla

Valentin “Allu” Ikonen on käryttänyt etenijöitä hyvällä tahdilla


KPL kärsi perjantaina kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Hyvinkään Tahko vei ylimääräisen sarjapisteen supervuoron jälkeen. Perjantain ottelussa tapahtui jonkin verran typeriä virheitä, joiden karsimisella pistesaldon pitäisi kasvaa sunnuntai-illassa. Sääennuste lupailee sadetta, joka tulee hankaloittamaan KPL:n vaihtopelaamista. Anssi Lammilalta, Juho Hacklinilta ja Matti Latvalalta pitää löytyä vaihtoehtoja totutulle pompulle. Vaihtajajokerina pelannut Joni Rytkönen on viime peleissä onnistunut työssään mainiosti. Kotiutuspuolella Ossi Meriläinen on ollut hyvässä vireessä ja viime ottelussa apuja tuli viideltä muulta KPL-pelurilta, joten kotiutuksen voi sanoa voivan hyvin. Ulkopelin osalta esiin pitää nostaa hyvässä vireessä oleva sieppari Valentin Ikonen.

Ottelu on totuttuun tapaan kuunneltavissa Koplaradiosta. Klikkaa http://bambuser.com/channel/Koplaradio auki kello 16:55 ja hyppää mukaan jännäämään!

viestinta@kouvolanpallonlyojat.fi

Comentários


bottom of page