top of page

Ennakko: Historiallinen avaus Tukholmassa

Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät La 22.4. klo 15.00 (paikallista aikaa), Zinkensdamm IP, Tukholma

Superpesiskesä alkaa historiallisesti Tukholmassa lauantaina, kun Kouvolan Pallonlyöjät matkustaa Joensuun Mailan vieraaksi. Ottelu on katseltavissa Nelosen Pro-kanavalta ja Ruudusta. Varsinaisesti sarja käynnistyy kaikkien joukkueiden osalta 6. toukokuuta.

Joukkueet kohtasivat talven aikana Halli-SM-alkusarjassa, jolloin JoMa oli vahvempi selvin 2–0 (2–0, 6–2) lukemin. Hallikauden päätteeksi JoMa saalisti SM-hopeaa, KPL SM-pronssia.

– Ei ehkä vielä tunnu siltä, että sarja alkaa ja pisteitä pelataan. Mutta kun astutaan perjantaina bussiin, niin varmasti pelifiilis löytyy. Normaalia enemmän on ollut pelejä hallissa. Sen puolesta tuntuu, että on valmis pelaamaan pisteistä, KPL:n lukkari Janne Kivipelto pohtii.

Janne Kivipellon mukaan KPL:n ei tarvitse ylisuorittaa


Joensuun Mailan muutokset viime kauden jälkeen olivat vähäisiä. Tahkosta siirtynyt Iiro Kuosa liittyi joensuulaisten etukentän luudaksi, muuten joukkue pysyi hyvin kasassa.

– Hyvä joukkue on vastassa. Pitää pelata hyvin, mutta en näe, että meidän pitää ylisuorittaa. Meilläkin on hyvä joukkue ja omalla tasolla pärjätään kyllä, Kivipelto muistuttaa.

Kouvolan Pallonlyöjien joukkueesta pois siirtyivät Ossi Meriläinen ja Joni Rytkönen. Tilalle KPL hankki lukkariksi Janne Kivipellon ja jokeriksi Juha Korhosen. Molemmat miehet olivat hallikaudella hyvässä vireessä. Korhonen tykitti kuudessa halliottelussa peräti 20 lyötyä juoksua ja Kivipelto pelasi nousujohteisesti.

– Peli kehittyi koko ajan, pois lukien viimeinen peli. Nousujohteinen hallikausi kaikkiaan, mutta niin piti ollakin. Viime kesä meni pelaamatta, niin pitää tapahtuakin nousua, jotta pääsee samalle tasolle, Kivipelto kertoo.

Miesten pesäpallohistorian ensimmäinen ulkomailla pelattava ottelu saa Kivipello innostumaan.

– On varmasti hyvä kokemus kaikille, niin tuomareille, pelaajille kuin faneille.

Taistelupari otteluun:

Jokerikotiuttajat Juha Niemi, JoMa ja Juha Korhonen, KPL haluavat molemmat ratkaista ottelun. Vasemmalta puolelta sivaltavat miehet lyövät palloa hurjaa vauhtia, joten ulkokentällä on oltava valppaana.

Seuraa tätä:

Molemmilla joukkueilla löytyy sisäpelissä laajuutta. Kumpi joukkueista käyttää enemmän myös kakkoskärkeään?

Kaj Kunnas juontaa ottelut


Erikoista:

  1. Kansakunnan viihdyttävin televisio-persoona Kaj Kunnas selostaa ottelut paikan päällä.

  2. Paikalle on tulossa 600 koululaista katsomaan huippuottelua.

  3. Naisten (Manse PP-Pesäkarhut) ja miesten (JoMa-KPL) ottelut pelataan peräkkäin samalla stadionilla.

  4. Kouvolasta matkaan lähtee yli 100 fania!

  5. Perjantaina matkaan lähtevän joukkueen taivallusta voi seurata KPL:n verkkosivujen Koplan matkassa-blogista (tästä).

Comments


bottom of page