top of page

Ennakko: Halli-SM avauksessa mittaamaan JoMan taso

KPL matkustaa sunnuntaina Joensuun Mailan vieraaksi Halli-SM-alkusarjan otteluun. Koplaradio lähettää ottelun suorana selostuksena (täältä). JoMa avasi oman peliurakkansa perjantaina kukistamalla Kiteen Pallon suurinumeroisesti 2–0 (8–1, 9–5). KPL:llä on takana yksi harjoituspeli viime sunnuntailta, jolloin KPL kukisti IPV:n 2–0 (3–0, 3–1).

Janne Kivipelto palasi pelitamineisiin pitkän tauon jälkeen IPV-ottelussa. Lukkarina kovaa heittokättään pariin otteeseen esittelemään päässyt Kivipelto piti paluuottelua erikoisena.

– Eipä ole koskaan ollut näin pitkään taukoa peleistä. Nyt on peli alla ja mitään tuntemuksia ei ollut jalassa. Mukava on päästä pelaamaan, kun näkee oikeissa tilanteissa harjoiteltuja juttuja, Kivipelto miettii.

KPL:n kokoonpano muovaantui IPV-pelissä viime tinkaan saakka. Se ei kuitenkaan 26-vuotiasta Kivipeltoa häirinnyt.

– Kaikkien kanssa on tullut treenattua ja kaikki ovat hyviä jätkiä, mies kuittaa.

Janne Kivipellon mukaan JoMa on hyvä tasonmittari


Sunnuntain JoMa-ottelu on Kivipellon mielestä hyvä tasonmittaus KPL:lle. Ensimmäistä kertaa Joensuu Areenassa pelaava Kivipelto pitää JoMan jokeritykki Juha Niemeä vaikeimpana vastustajana.

– Kyllähän meidän on alusta asti tärkeää oppia voittamaan näitä pelejä. JoMa on kärkijoukkueita, joten hyvä päästä mittaamaan omaa tasoa. Ollaan harjoiteltu ykköstilannetta, sen olisi hyvä toimia nyt. Lukkaroidessa Niemeä ei kannata päästää lyömään perussyötöstä. Vaihtelevaa syöttöä, pitää vähän kokeilla mikä toimii, Kivipelto sanailee.

Reissupelaajana Jyväskylä-Kouvola väliä suhaava Kivipelto haluaa palata mahdollisimman nopeasti takaisin siihen pelikuntoon, jossa hän oli ennen loukkaantumista.

– Ajattelin ennen ekaa peliä, että pääsisin heti samalle tasolle kuin ennen loukkaantumista. En ole täysin tyytyväinen omaan peliini Imatralla. Peli ei tullut selkäytimestä tauon jälkeen. Siihen pitäisi päästä, että ei tarvitse miettiä mitä tekee, kunhan tekee, mies pohtii omaa peliään.

Molemmat joukkueet hamuavat ylöspäin

Kotijoukkue Joensuun Maila on viime vuosien kestomenestyjä niin halli- kuin kesäkaudelta. JoMa on juhlinut Halli-SM-kultaa viimeksi 2015. Viime kesänä JoMa ja KPL kilpailivat SM-pronssista, mikä päättyi JoMan neljänteen peräkkäiseen pronssiin.

JoMa vahvistui viime kaudesta Tahkosta siirtyneellä Iiro Kuosalla. Muuten joukkueen peruspaketti pysyi hyvin kasassa. Joukkueen ykköskärki Timo Kallio-Tuomas Jussila-Lauri Kivinen on Superpesiksen tehokkaampia. Jokeritykki Juha Niemi taistelee jälleen tulevana kesänä lyöjäkuninkuudesta.

KPL:n muutokset olivat JoMaa merkittävämpiä. Viime kauden joukkueesta ovat pois mailavirtuoosi Joni Rytkönen ja kauden 2015 lyöjäkuningas Ossi Meriläinen. Uusina miehinä KPL:ään tulivat Juha Korhonen ja Kivipelto. Toinen pitkäaikaispotilas Toni Laakso palasi kehiin sunnuntaina, tällä kertaa polttolinjassa.

Pelinjohtaja Eero Pitkäsellä on iso rinki, josta ammentaa. IPV:tä vastaan Juha Korhonen pelasi vakuuttavan avauspelin lyömällä kolme juoksua. Ulkopelissä Valtteri Luoma oli KPL:n näkyvin hahmo. JoMa-ottelusta poissa ovat flunssaiset Konsta Hyötyläinen ja Valentin Ikonen, sydänlihastulehduksesta toipuva Jesse Eskelinen sekä nuoret miehet Iiro Nokkala, Valtteri Hämäläinen, Antti Tuhkanen ja Joona Mäkelä.

Tommi Mäentausta aloittaa jokerina


Koplaradion lähetys alkaa klo 16.45, jolloin myös lähetysikkuna avautuu. Ennen ottelua luvassa pelinjohtajien haastattelut.

Joukkueiden alustavat kokoonpanot:

Kouvolan Pallonlyöjät

1                           Matti Saukko 2                           Teemu Nurmio 3                           Anssi Lammila 4                           Toni Laakso 5                           Juho Hacklin 6                           Matti Latvala 7                           Janne Kivipelto 8                           Sasu Toikka 9                           Valtteri Luoma 10                        Juha Korhonen 11                        Tommi Mäentausta 12                        Eero Kuitunen

Joensuun Maila:

1                           Timo Kallio 2                           Tuomas Jussila 3                           Lauri Kivinen 4                           Mikko Kemppainen 5                           Henri Litmanen 6                           Jonne Kemppainen 7                           Iiro Kuosa 8                           Konsta Kettunen 9                           Mika Väisänen 10                        Juha Niemi 11                        Aleksi Rautiainen 12                        Tommi Päivinen

Comments


bottom of page