top of page

Elias Pitkäselle jatkosopimus kauteen 2024 saakka


17-vuotias Elias Pitkänen ja Kouvolan Pallonlyöjät ovat solmineet jatkosopimuksen, minkä myötä Pitkänen on KPL:ssä ainakin syksyyn 2024 saakka.


Tällä kaudella Pitkänen on lukkaroinut KPL:n paidassa Superpesistä kuudessa ottelussa. Tulevaisuuden tähtipelaajiin lukeutuva Pitkänen debytoi Superpesiksessä jo 14-vuotiaana, kautta aikojen nuorimpana pelaajana.


- Hieno juttu, että kasvattajaseurasta löytyy luottoa ja pääsen jatkamaan täällä. Se on ollut pikkupojan unelma pelata Superpesistä KPL:ssä. Suomen mestaruus on varmaan jokaisen pelaajan unelma ja tavoite. Se olisi hienoa kokea joskus. Sisäpelissä haluan ottaa askeleita eteenpäin ja olla siinäkin tulevaisuudessa huippu, Pitkänen kertoo.

- Meillä on iso luotto siihen, että Elias on tulevaisuuden huippulukkari. Elias on ikäisekseen lahjakas lukkari, joka on oman pelaajapolkunsa alussa. Moni lukkari pelaa yhdellä tai kahdella vahvuudella. Eliaksella on mahdollisuus kehittyä niin, että useampi ominaisuus on huippuluokkaa. Mutta se vaatii aikaa ja malttiakin, KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava Stefan Sburatura kertoo.


- Onhan tämä uuden aikakauden alku. Kapellimestarin vaihdos on iso muutos. Ollaan ylpeitä siitä, että meidän oma junnutuotanto tuottaa tulevaisuuden tähtiä ja omista junnuista voi nousta pelaamaan meidän Superpesis-joukkueessa tärkeissä rooleissa, Sburatura jatkaa.


Kolmannen polven pesäpalloilija on pelannut tällä kaudella lisäksi Ykköspesistä KPL:ssä ja Superpesistä Koskenkorvan Urheilijoissa. Pitkäsen sopimuksen myötä KPL:n lukkaritilanne on selvä, sillä jo aiemmin on selvinnyt, että Janne Kivipelto pelaa viimeistä kauttaan KPL:ssä. KPL:llä on tuleville kausille pelaajarunko jo hyvin kasassa.


- Kyllä meillä on myös tulevaisuudessa kova joukkue. Työ on aina kuitenkin tehtävä, mikään ei tule itsestään, vaan kaikki on ansaittava kovalla työllä, Pitkänen muistuttaa.


Lukkarina kovakätinen Pitkänen löytää nopeasti omat vahvuudet ja kehityskohteensa.


- Temmon pitäminen on aina ollut vahvuus ja pelikäsitys on mielestäni toinen asia. Kokemus ja muiden pelaajien tunteminen tulevat pelien kautta. Peli helpottuu kokemuksen myötä, 24 ottelua Superpesistä pelannut Pitkänen pohtii.


KPL:n sopimustilanne kausille 2023-2024

2023: Valtteri Luoma, Teemu Nikkanen, Iiro Nokkala, Ville Pesu, Matti Saukko ja Patrik Vartama. Iiro Haimi (pj), Eero Pitkänen (2. pj)


2024: Valtteri Hämäläinen, Tommi Mäentausta, Elias Pitkänen, Arttu Ruuska


Loppu-ura: Matti LatvalaComments


bottom of page