top of page

Antti Hartikainen Koplaan – Valtteri Luomalle jatkosopimus


Kouvolan Pallonlyöjien kauden 2019 joukkue saa kovan vahvistuksen, kun urallaan 10 Suomen mestaruutta ja 7 Itä–Länsi-ottelua pelannut Antti Hartikainen liittyy Sotkamon Jymystä KPL:n joukkueeseen. Hartikaisen sopimus on yksivuotinen. Lisäksi KPL:n oma kasvatti Valtteri Luoma on tehnyt 1+1 vuoden jatkosopimuksen KPL:n kanssa. Jere Paananen ja Ville Pesu liittyvät myös KPL:n edustuksen harjoitusrinkiin sopimuspelaajina.

– Pettymys viime kauden jälkeen oli todella kova. Vakavasti piti miettiä, että jatkuuko ura ollenkaan. Tosi monelta kantilta tuli asiaa tarkasteltua. Päätös tuli sitten hyvin nopeasti surullisenkuuluisalla pitkällä peruskuntolenkillä, 33-vuotias Hartikainen naurahtaa.

– Olen vakuuttunut, että olen tehnyt oikean ratkaisun. Kaikki ketä olen tavannut ja jutellut seuran ihmisistä, on vakuuttanut entisestään. Olen varmasti tullut hyvään paikkaan, mies jatkaa.

Antti Hartikainen otti kaudella 2017 polttoheittoa kiinni Helsingissä pelatussa ottelussa


KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen oli erittäin tyytyväinen Hartikaisen sopimukseen KPL:n kanssa.

– Antti pystyy pelaamaan monessa roolissa niin sisällä kuin ulkona ja täydentää meidän porukkaa hyvin.  Mielenkiintoista on myös se, että kokenut pelaaja tekee rohkean ratkaisun. Puolin ja toisin se antaa varmasti uutta virtaa, KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen miettii.

Koko uransa kasvattajaseuraansa Sotkamon Jymyä edustanut Hartikainen on pelannut Superpesiksen runkosarjassa 373 ottelua. Kauden 2013 päätteeksi Hartikainen valittiin vuoden pesäpalloilijaksi. Sisäpelissä vaihtajana ja ulkopelissä polttolinjassa luutiva Hartikainen on ensimmäistä kertaa urallaan reissupelaajana.

– Erilainen kausi on luvassa. Niin sanotusti yksilöurheilijana pääsen treenailemaan Sotkamossa ja leiriviikonloput joukkueen mukana. Herkullinen tilanne ja muutoksia tulee. Mielenkiintoista on nähdä, että millä tavalla muualla ajatellaan pesäpallosta ja millä tavalla seura toimii. Sekin on rikkaus.

– Mitä olen KPL:ää seurannut ja pelannut vastaan, niin olen kokenut sen kunniahimoisena ja menestyvänä seurana ja joukkueena, jossa myös junioripuolella on tehty hommia. Tuo porukka mikä on jalkeilla, antaa mahdollisuuden menestyä. Se ohjaa myös omaa toimintaa ja olen asettanut kovat tavoitteet tulevalle seasongille. Varmasti autan omalta osaltani joukkuetta. Potentiaali menestyä on kova, ”Härmä” uskoo.

Valtteri Luoma jatkosopimukseen hyvillä fiiliksillä

Superpesiksen ulkopelaajien eliittiin noussut Valtteri Luoma on tehnyt 1+1 vuotisen jatkosopimuksen KPL:n kanssa. 20-vuotias Luoma on pelannut kaksi täyttä kautta Superpesistä.

– Hyvät fiilikset on pelata kasvattajaseurassa. Joukkueena on mahdollisuus menestyä, niin tämä oli ehdottomasti paras vaihtoehto, Luoma pohtii.

– Lähtökohta on aika selvä, ulkopeli edellä mennään. Sisällä meillä on kärjessä kovia ukkoja, siihen on vaikea murtautua. Hartikainen tuo varmasti meille sitä voittamisen kulttuuria, varusmiespalvelustaan viimeistelevä ”Vatu” jatkaa.

Valtteri Luoma jatkaa KPL:n polttolinjan linkona


Edustusjoukkueen rinkiin nousevat sopimuspelaajat Jere Paananen ja Ville Pesu edustivat viime kaudella yhteistyöseura Lahden Maila-Veikkoja. Paananen pelasi myös KPL:n A-pojissa. Molemmat ovat KPL:n kasvatteja.

Pelinjohtaja- ja valmentajatilanteesta tiedotamme kokonaisuudessa myöhemmin.

KPL:n sopimustilanne 15.10.2018

Juho Hacklin 2019 (optio 2020) Antti Hartikainen 2019 Janne Kivipelto 2019 (optio 2020) Toni Laakso 2019 Anssi Lammila 2019 Matti Latvala loppu-ura Valtteri Luoma 2019 (optio 2020) Tommi Mäentausta 2020 (optio 2021) Iiro Nokkala 2019 Jere Paananen 2019 Ville Pesu 2019 Matti Saukko 2019 Sasu Toikka 2020

Pelaajakortit:

コメント


bottom of page