top of page

Alkukauden odotetuin peli – Haminan Palloilijat 90 vuotta


Perjantaina Haminan Palloilijat juhlii 90-vuotista taivaltaan pesiskartalla. Juhlapeliksi on valittu osuvasti todellinen herkkupala: Kymenlaakson derby. Haminan viimeisin kosketus Superpesikseen löytyy kaudelta 2001, mutta putoajaksi ennustettu HP tullaan alkukauden perusteella näkemään sarjassa myös tulevaisuudessa. Alkukauden 12 ottelua ovat tuoneet jo 14 sarjapistettä, joista suurin osa on kerätty kotona Vallikentällä.

Uransa seitsemänteen Itä-Länteensä valmistautuva Anssi Lammila odottaa paikalliskamppailua vesi kielellä: “Hieno karnevaali tulossa! Paljon yleisöä ja hurmiosta virtaa saava kotijoukkue. Kymmenen vuotta olen Kouvolassa pelannut ja nyt tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että edessä on todellinen paikalliskamppailu. Hyvinkään Tahko tai Imatran Pallo-Veikot eivät ole samanlaisia odotuksia vielä aiheuttaneet.”

Kouvolasta liikkeelle lähtee kaksi Mustakeltaisten järjestämään fanibussia ja varmasti satoja ihmisiä omin kyydein. Lammila toivookin paikallispelin sytyttävän myös katsomon kovaan kisailuun.

Anssi Lammila ja Janne Kivipelto ovat nauttineet alkukesän lyöntikeleistä


Haminan Palloilijoiden peliasuun pukeutuu monta KPL:stäkin tuttua kasvoa. KPL-kasvatteja ovat KPL:stä vuokralla pelaava kärkietenijä Joona Mäkelä, tämän isoveli Otso ja kovakätinen kakkoskoppari Valtteri Hämäläinen. Myös HP:n polttolinjassa luutiva Henri Heikkilä pelasi KPL:ssä kauden 2012. HP:n avainpelaajiin kuuluvat myös Koskenkorvalta siirtynyt Janne Leppälä (3+15 lyötyä) ja ensimmäistä kauttaan Jyväskylän ulkopuolella pelaava monitoimimies Pasi Rajala. Etenijäjokerina pelaava Lauri Kaartokallio on koko sarjan parhaita etenijöitä. Ykköstykkinä on kuitenkin HP-ikoni Juha Toikka, joka pomputtaa tilanteita numerolla kolme ja johtaa polttolinjaa ulkopelissä. Pelinjohtajana toimii tulisieluinen Petri “Puli” Pulliainen, joten kentältä tuskin lämpöä puuttuu.

“Tarkkana pitää olla alusta asti. Vastustajaan pitää päästä kiinni jo nollatilanteesta alkaen ja numeroon kaksi (Heikkilä) isketään tarkasti. Lyöjämiehet päättäköön omat kohteensa, mutta Heikkilä lienee yksi pommituksen kohde ulkokentällä”, maalailee Lammila vastustajan kapteenikolleegasta.

Matti Latvala pelaa jälleen hyvää kautta. Todisteena siitä tuli kuudes valinta Itä-Länteen


KPL on menettänyt kahdessa viime ottelussa pisteitä alemman kastin Ankkureille ja IPV:lle, mutta Lammila on ehdottoman tyytyväinen alkukauteen: “Hienosti on pelattu, ja “menetetyt” pisteet on kaveri ansainnut. Etenkin Imatra haastoi meidät tosissaan. Mutta varsinkaan Haminassa sarjataulukolla tai muuten menneillä ei ole merkitystä kun matsi alkaa.”

Ollaan jatkuvasti puhuttu peli kerrallaan pelaamisesta ja ei olla mietitty sitä (voittoputkea) liikaa. Jos me ruvetaan ajattelemaan että jossain vaiheessa me varmaan hävitään, niin sitten me hävitäänkin joku peli. Sitä perinteistä “pitkässä sarjassa näitä pelejä tulee” ei saa käyttää tekosyynä mahdolliselle tappiolle. Siksi me mennään tosiaan päivä ja peli kerrallaan”, avaa Lammila joukkueen ajatusmaailmaa.

Joukkueen ja toimiston torstain ohjelmaan kuului lounas Suomen kauneimmalla kaupungintalolla


Toni Laakson pelaaminen perjantaina on epävarmaan pienen vaivan takia. Mies tarvitaan syksyllä riviin täydessä kunnossa, joten paranteluvaiheessa mennään päivä kerrallaan. Muuten joukkue lähtee Haminaan rivit hyvin kasassa. Torstaina vauhtia haettiin kaupungintalolta, jossa kaupunginjohtaja Marita Toikka, liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen ja viestintäpäällikkö Anne Käki osallistuivat mielenkiintoiseen ajatusten vaihtoon edustusjoukkueen, toimiston väen ja hallituksen kanssa yhteisellä lounaalla.

Sunnuntaina edessä on reissu Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi, mutta tiistaina odottaa jo herkkupala KPL vastaan Vimpelin Veto. Tervetuloa silloin KSS Energia Areenalle kannustamaan KPL voittoon.

Comments


bottom of page