top of page

A-pojilla mahdollisuus finaalipaikkaan perjantaina

Kouvolan Pallonlyöjät – Seinäjoen JymyJussit A-poikien Superpesiksen 2. välierä Perjantaina 2.9. kello 17:00 KSS Energia Areena, Kouvola Liput 5e, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi Kannattaja- ja klubikorteilla ilmaiseksi VMP-terassi palvelee janoisia kello 16:30 alkaen

KPL:n A-pojat nappasivat ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan maanantaina, kun Seinäjoen JymyJussit kaatui vieraissa puhtaasti 0 – 2 (2-4, 4-7). Perjantaina kello 17:00 alkavan ottelun voitto takaisi KPL:lle mahdollisuuden pelata kirkkaimmasta ensimmäistä kertaa sitten mestaruuskesän 2011. Finaalissa vastaan asettuisi Kiteen Pallon, Joensuun Mailan ja Imatran Pallo-Veikkojen yhdistelmäjoukkue.

a-pojat_valierat

Vastustaja JymyJussit ei varmasti myy nahkaansa halvalla. Noin puolet joukkueesta pelasi kesän miesten Superpesistä, jossa JymyJussit eteni kaikkien ennusteiden vastaisesti aina minipudotuspeleihin saakka. Joukkueen päävaihtaja Joonas Riikilä löi miesten peleissä peräti neljä kunnaria ja Tero Tyynelä pelasi polttolinjassa samoja paikkoja, joita KPL:n edustuksessa luutii linjan johtohahmo Anssi Lammila. Kumuraa paljon lyövä Markus Hallasuo on pelannut pari viime kautta miesten Superpesiksessä lyöden kolmatta kymmentä juoksua kautta kohden. Etenijäjokeri Juho Peltoniemi oli viime kesän JymyJussien edustusjoukkueessa ja tämä kesä on mennyt A-poikien lisäksi Tampereella Ykköspesistä pelaten. Ulkopelissä harmaapaitojen suurin vahvuus on polttolinja  Riikilä-Tyynelä-Elmeri Lieto–Severi Piispanen, joten KPL:n kannattaa suunnata pyssyjään takakentän suuntaan tai pitäytyä maanantaina toimineessa näpypelissä.

Tero Tyynelä kuuluu JymyJussien johtaviin pelaajiin


A-poikien pelinjohtaja Anssi Lammila oli tyytyväinen maanantain voittoon ja suunnitelmat finaalipaikan varmistamiseksikin ovat jo selvillä.

– Maanantaina pysyimme suunnitelmassa yhtä lyöntiä lukuunottamatta, (Atte) Kontio pääsi täräyttämään kerran pallon pöpelikköön. Läpilyöntejä ei saisi perjantainakaan antaa. Jos pakotamme heidät lyömään juoksuja yksitellen, niin olemme vahvoilla. JymyJussit on kovalyöntinen porukka, joka lähtee ihan lyömällä lyömään juoksuja. Etenijäpuolella heiltä ei löydy meidän kaltaisia pikakiitureita, joten he käyttävät melko vähän lyhyitä lyöntejä kotiutuksissaan.

Etumies Valentin Ikosella oli yhtenevät ajatukset voiton avaimista:

– Meidän nollatilanne on ollu hyvää, mikä pitkälti luo hyvän perustan meidän ulkopelille. Niin kauan kun ei anneta JymyJussien lyödä läpi,  voitamme omalla rutiinillamme.

Valentin Ikonen haluaa päättää kautensa tuuletuksiin


KPL pääsee peliin terveenä ja hyvin latautuneena. Loistavaa kauttaa myös miehissä pelaava Teemu Nurmio on osoittanut olevansa yksi koko sarjan parhaista pelaajista hakevana kopparina ja ykköstilanteen purkajana. Haminassa Ykköspesistä kesällä pelannut Joona Mäkelä on kärkimiehenä hyvässä juoksussa. KPL:llä on koko kokoonpanon leveydeltä hyvää vaihto-osaamista ja jokeriosaston nopsajalat Eero Kuitunen ja Santeri Löppönen mahdollistavat pelaamisen melkein mistä kohtaa tahansa lyöntijärjestystä. Päävastuu on tietty ollut kärjellä, jossa “Puluparvi” (Nurmio, Ikonen & Konsta Hyötyläinen) onkin tahkonnut kovaa tulosta.

Lammila lähtee luottavaisena perjantain otteluun.

– Ensimmäisessä ottelussa “Eskimo” (Jesse Eskelinen) johti ulkopeliä kapellimestarin ottein. Sisällä koitetaan huomennakin käyttää meidän juoksuvoimaamme. Seinäjoella onnistuimme lyömään paljon vaihtoja pienillä. Yksittäisistä pelaajista Sami Saarinen on lyönyt paljon tärkeitä juoksuja. Maanantaina toisen jakson alussa kahden palon tilanteessa Sami pisti pallon väliin ja laittoi siten painetta vastustajalle.

– Meillähän on junnupeleissäkin käynyt hyvin väkeä ja niissä on ollut oikeasti tunnelmaa. Se kertoo pesäpallopallokulttuurista. Se on ollut jätkille ja tietty meille valmennuksen “papoillekin” mukava huomata, että pesis kiinnostaa täällä muutenkin kuin miesten tasolla, Lammila jatkaa.

Jesse Eskelinen sai JymyJussien tykkilyöjät kuriin kesäkuussa miesten ottelussa


Tavoitteemme A-pojissa on mitali. Joukkueesta huokuu tällä hetkellä sopivassa suhteessa itsevarmuutta ja pilkettä silmäkulmassa. Usko on kova, että perjantaina sarja katkaistaan ja mennään finaaliin. Miesten peleistä johtuva pieni tauko tekee hyvää henkiselle puolelle: pääkoppa saa hieman levätä ja näin ollaan virkeänä Joensuun kimpussa! Toisaalta se myös mahdollistaa muutaman tärkeän laji- sekä fysiikkaharjoituksen, Lammila lopettaa.

コメント


bottom of page