top of page

A-poikien ratkaisuottelu lauantaina

Kouvolan Pallonlyöjät ja Kiteen Pallo taistelevat Kiteellä A-poikien SM-kullan kohtalosta lauantaina kello 13.00 alkaen.

Perjantaina KPL:llä oli paikka ratkaista mestaruus KSS Energia Areenalla, mutta KiPa venytti sarjan lauantaille voittamalla ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen 1-2k (3-4, 6-3, 0-0, 1-2). Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kotiutuslyöntikilpailussa, jossa Kiteen Aaro Laukkasen näpäys tuotti voittojuoksun.

Avausjaksolla Kitee meni Antti-Jussi Toropaisen lyönneillä 1-4-johtoon. KPL kiristi ruuvia vielä viimeisessä vuorossa, mutta Valentin Ikosen ja Konsta Hyötyläisen juoksut riittivät vain täpärään tappioon. Toisella jaksolla KPL:n jokeri Sami Saarinen rankoi vieraiden takakenttää ja oli jakson hahmo lyömällä 1+2 juoksua.

Supervuoroparissa molemmat joukkueet kehittivät palottomat ajolähdöt, mutta ulkokentät kestivät. Kotiutuslyöntikisassa KPL:stä onnistui vain Sami Saarinen. Kitee onnistui tasoittavalla Joni Matikaisen ja Aaro Laukkasen lyöntivuoroilla. Ottelua seurasi 812 katsojaa.

KPL:n edellinen A-poikien SM-kulta on kaudelta 2011.