top of page

Vuoden lukkari Janne Kivipelto haluaa ottaa askeleen eteenpäin


Vuoden lukkarina palkittu Janne Kivipelto odottaa innosta puhkuen joukkueen ensimmäistä leiriviikonloppua. Talvikauden harjoittelun omatoimisesti aloittanut KPL kokoontuu perjantaina kumppanitilaisuudessa kaupungintalolla. Joukkueharjoittelu alkaa illalla Haanojan Haalilla.

– Hyvin on toipunut viime kaudesta. Taas on nälkää ottaa pykälä ylöspäin. Kahteen kuukauteen en ole joukkuetta nähnyt, joten mukava on nähdä uusia ja vanhoja naamoja, Kivipelto kertoo.

Janne Kivipelto oli lautasen herra kaudella 2018


Kivipelto pokkasi viime kauden päätteeksi yhden arvostetuimmista palkinnoista, kun mies palkittiin vuoden lukkarina päätösgaalassa. Kivipelto on kautta aikojen neljäs lukkari, joka on KPL:n paidassa saavuttanut kyseisen tittelin. Ennen Kivipeltoa palkinnon ovat voittaneet Antero Viherkenttä (1959), Pertti Lonka (1968 ja 1976) ja Toni Kohonen (2009 ja 2010).

Vaatimaton Kivipelto jakaa palkinnosta kunniaa hyvin pelanneelle joukkueelle.

– Hyvä ja mukava homma oli saada palkinto, henkilökohtaisia palkintoja ei juuri ole. Suurin osa palkinnosta kuuluu kuitenkin joukkueelle, tuollainen palkinto vaatii aina hyvän joukkueen.

Matti Latvala (vas.) ja Janne Kivipelto ovat päässeet jo sorvin ääreen


Uuden kauden valmistautuminen alkoi pari viikkoa normaalia myöhemmin, kun pelit venyivät syyskuun puoleen väliin. Jo lokakuussa oli kuitenkin aika kaivaa räpylä ja syöttölautanen esille.

– Pari kertaa olen nyt käynyt jo lyömässäkin. Omaan pelaamiseen tulee aina pieniä viilauksia, mutta tuskin mitään suurempaa. Harjoittelu on aika perusjyystöä, ei kannata ihmeellisyyksiä tehdä.

Tutun pelinjohtajan alaisuudessa jatkaminen on Kivipellolle myönteinen asia.

– Joukkueena mentiin viime vuonna eteenpäin ja varmasti nyt on helpompi lähteä kehittämään asioita.

Tulevan viikonlopun leiri avaa uuden kauden. Luvassa on lajiharjoituksia, palavereita ja kisailua. Joukkueen toinen leiri on joulukuun puolessa välissä.

Pallonlyöjien sosiaalisen median kanavat seuraavat viikolopun kulkua. Liity mukaan!

Facebook: @Pallonlyojat (Kopla) Twitter: @Pallonlyojat Instagram: @Pallonlyojat

Comments


bottom of page