top of page

Voitto Kankaanpäästä sinetöi alkusarjan voiton!


KPL:n lähti otteluun poikkeuksellisella valmistautumisella, kun Anssi Lammila, Juho Hacklin ja Juha Korhonen saapuivat paikalle Haapajärvellä järjestettävältä Naperoleiriltä, jossa miehet olivat olleet tervehtimässä leiriläisiä. KaMalla oli ottelussa yksi hurja sisävuoro, jonka turvin se nappasi yhden pisteen. KPL oli kuitenkin etevämpi supervuoroparissa loppulukemin 2 – 1s (3-5, 8-4, 0-1). Ykköspalkinnon pokkasi Lammila (1 lyöty, kl 9/10).

Voitolla KPL varmisti ykkössijan alkusarjassa, eli alustavan otteluohjelman mukaan KPL pelaa kotonaan ke 1. elokuuta, to 9. elokuuta ja ti 14. elokuuta. Otteluohjelma varmistuu maanantaina klo 12:00. Ylemmän loppusarjan ottelut kuuluvat runkosarjaan.

KPL oli jälleen voitokas. 27 ottelua ovat tuottaneet 25 voittoa.


”Olin päättänyt jo aikaisemmin lähteä liikkeelle ilman pomppua ja siihen minulla oli kova valmistautuminen. Olen ihan tyytyväinen omaan suoritukseen”, kertaili alkujaan Loimaan Palloilijoiden kasvatti Lammila, jolla vientiä riitti ottelun jälkeen, sillä paikalle oli saapunut bussilastillinen loimaalaisjunioreita. Pelkkää Anssia lapset ja nuoret eivät kuitenkaan olleet katsomassa, vaan myös KaMan LP-kasvatteja Miikka Riikosta ja Toni Pomellia.

Jouni Itävalo voitti hutunkeiton ja valitsi omilleen aloittavan sisävuoron. Lyöjäjokeri Petteri Kortelainen sai saman tien pään auki pistämällä pallon ottamattomasti kakkosjatkeelle ja Mikko Pauna toi 1-0. Toinen lyöjäjokeri Miikka Riikonenkin oli lähellä pistää pallon väliin, mutta Juho Hacklinin syöksykoppi esti lisäjuoksujen synnyn. Kaksi seuraavaa juoksua toi Teemu Nurmio. Ensin tasoittavalla vuorolla Juha Korhosen kolmossaumalyönnistä ja seuraavaksi serkkupoikansa Hacklinin kakkosrajanäpystä. KaMan ulkokenttä tarjoili apuja KPL:n päivän kolmanteen, jonka löi Janne Kivipelto. Lyöntijärjestys pyöri etupäähän asti ja Anssi Lammilakin joutui kotiutustehtäviin. Kakkosrajanäpy riitti tälläkin kertaa, kun kolmoselta tuli nopea Matti Saukko. Saukko oli tuojana myös 1-5 -juoksussa, jonka löi seuraavalla sisävuorolla Matti Latvala vapaalla kumuralla. KPL sai tilanteen jatkumaan ja Juha Korhosella oli edessään paloton ajo. Kaksi yritystä kotiin tuottivat kuitenkin palot ja Korhonen paloi vielä itsekin ykköselle jäätyään ihmettelemään Jouni Itävalon komeaa ulkopelisuoritusta toiseen kotiutusyritykseen. KaMan kiri oli kaatua heti alkuunsa, kun KPL teki peräpäästä kaksi paloa. Topias Lilja nosti vielä toiveita lyömällä pallon läpi kakkosjatkeelta kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti, mutta lopulta homma päättyi KaMan merkkivirheeseen ja kolmanteen paloon.

Anssi Lammila pokkasi ykköspalkinnon. Numerolla kaksi ei tällä kertaa tullut tuotuja juoksuja, mutta yksi lyöty kylläkin


”Ekalla jaksolla tehtiin sekä sisällä että ulkona hirveä määrä alokasmaisia virheitä. Tuntui että kaveri tulee vaan Kouvolasta hakemaan ne pinnat, mutta toisella jaksolla saatiin lyöntipeliä auki”, sadatteli KaMan ykköspalkittu Topias Lilja ensimmäistä jaksoa.

Toisen jakson alkuun KPL sai pientä avustusta KaMan ulkokentältä ensimmäiseen Matti Latvalan lyömään juoksuun, mutta sen jälkeen kotijoukkue terästäytyi. Se iski sisävuorollaan kaksi juoksua ja Topias Lilja meinasi iskeä pajatson tyhjäksi toistamiseen kakkosjatkelyönnillä, joka KPL:n onneksi oli tällä kertaa 20cm laiton. Sisävuorollaan KPL sai vielä yhden juoksun Korhosen kumuralla, mutta sen jälkeen KaMa pisti vilkun päälle ja meni menojaan. Kolme ottamatonta lyöntiä, joista jokainen oli periaatteessa yhden juoksun arvoinen. Kahdesti yksi juoksu tulikin, mutta kolmannella helähti: Juho Hacklin kauhaisi Miikka Riikosen väliin lyömään palloa aikeenaan polttaa kotiin kiiruhtava Kari Kellokoski, mutta pallo ei tarrannut räpylään vaan painui maisemiin ja pajatso tyhjeni. Kukapa muukaan kuin Matti Latvala nosti KPL:n vielä taisteluun mukaan. Ensimmäisellä kumuralla kotiutui Teemu Nurmio ja lyönti oli lähellä pompata yli kolmoskoppari Liljan. Seuraavalla läpilyönti jo onnistuikin: Matti painoi pallon viitaan kakkosjatkeelta, mutta valitettavasti läpilyönti pysähtyi siten, ettei Latvala ehtinyt kiertää kunnaria vaan jäi kakkoselle. Seuraavina lyöneet Kivipelto ja Hyötyläinenkin olivat lähellä läpilyöntejä, mutta tällä kertaa jäätiin metrin päähän pajatson tyhjennyksestä ja KaMa vei vuoron.

Teemu Nurmio toi kolme juoksua


Supervuorossa KaMa aloitti kärjestä vakuuttavasti tehden palottoman ajolähdön. Kotiuttaminen jäi kuitenkin onnistumatta kiitos Janne Kivipellon vaikeiden syöttöjen ja Hacklinin kentän tyhjentäneen kopin. Kolmannen palon teki Valtteri Luoma. Sisälle KPL teki yhden vaihdoksen: Anssi Lammila ja 28-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Sasu Toikka vaihtoivat numeroita päikseen.  KPL sai heti kärjestä palottoman ajon, mutta Tommi Mäentausta loukkasi itseään syöksyessään kolmoselle. Tommi saatiin kuntoon, muttei kotiin asti. Kotiin saatiin kakkosena supervuoron pelannut Toikka, kun Juho Hacklin pisti viimeisellä lyönnillään kovan pompun kakkosrajaan. Kahden pisteen voitto kelpasi mainiosti, etenkin kun sarjataulukossa seuraavana oleva Vimpelikin menetti pisteen kotonaan Kiteetä vastaan.

Valtteri Luoma näytti taas pari kertaa kovaa heittokättään


”Ei oltu tänään parhaimmillamme, mutta pystyimme puristamaan pari pistettä ja voiton. Siihen olen tyytyväinen. Osasin odottaa kovaa vastusta täällä. Kankaanpää on kovassa vireessä ja varsinkin täällä kotonaan ovat kovia”, paalutti KPL-käskijä Matti Iivarinen.

KPL:n ottelut jatkuvat sunnuntaina 29. heinäkuuta runkosarjan alkuosan päättävällä ottelulla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Kouvolasta on suuntaamassa Imatralle ainakin kahden bussilastillisen verran väkeä, joten paikalle kannattaa suunnatta aistimaan tunnelmaa!

Comments


bottom of page