top of page

Vimpelin Veto saapuu Kouvolaan – kärkikamppailun jälkeen lähdetään juhannustauolle


Kouvolan Pallonlyöjät – Vimpelin Veto Ti 19.6.2018 klo 18.00 KSS Energia Areena, Kouvola

Juhannustauko siintää jo edessä, mutta juhannusta edeltää todellinen herkkupala. Kahden viime kauden mestari ja tämän kauden suurin mestarisuosikki Vimpelin Veto saapuu Kouvolaan. Joukkueet kohtasivat KPL:n sarja-avauksessa Saarikentällä, jossa kautensa Fuengirolassa avannut Veto oli parempi numeroin 2 – 0 (6-2, 7-6). Sen jälkeen KPL ei ole hävinnyt peliäkään, kun taas Veto taipui Hyvinkään Tahkolle vieraissa viikko sitten tiistaina. KPL johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla Vetoon, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Sasu Toikka on tuonut jo 32 juoksua. Edellinen tuotujen yhden kauden ennätys 17 on jo mennyt romukoppaan


Henri Puputti, Sami Haapakoski, Mikko Kanala, Janne Mäkelä – Vedon kokoonpano pursuaa pesiksen valovoimaisimpia tähtiä, joiden joukkoon on nousemassa myös Perttu Ruuska, 17. Nuori lyöjäjokeri lähti kauteen ilman miesten Superpesiksessä lyötyä kunnaria, mutta johtaa nyt kunniajuoksutilastoa peräti kuudella kunnarilla. Tavallisia juoksuja monipuolisesti ympäri kenttää lyövälle Ruuskalle on kertynyt 49.

Vedon kokeneempikin kaarti on ollut totutussa vireessä: Haapakoski johtaa kärkilyöntitilastoa ja Kanala jakaa piikkipaikan etenijätilastossa yhdessä Sotkamon Jymyn Niilo Piiponniemen ja KPL:n Tommi Mäentaustan kanssa. Henri Puputti ei taida olla koskaan pelannut KSS Energia Areenalla huonoa ottelua ja mies on kertonutkin nauttivansa Markus Laaksosen saunassa” pelaamisesta. Mielenkiinnolla odotammekin nouseeko lämpö myös tiistai-illassa.

Tiistaina näytetään hauista Vedolle!


Kärkijoukkueet ovat pysyneet suhteellisen terveinä

Veto todisti vireensä kaatamalla Joensuun Mailan sunnuntaina kärkiottelussa vakuuttavin ottein 2 – 0. Veto alkaa päästä lähelle optimaalista kokoonpanoaan, kun Kouvolassakin yhden kauden pelannut Matias Rinta–aho ja kakkoskoppari Mikko Haukkala ovat päässeet takaisin pelinkuntoon loukkaantumisten jälkeen. KPL otti niin ikään kolme pistettä vierailtuaan Koskenkorvan Urheilijoilta. KPL:n kokoonpanosta uupui vain Toni Laakso, joka on parannellut pientä vaivaa viime pelien aikana. Laakson pelikunto selviää pelipäivän aamuna. Tiivis otteluohjelma, runsas matkustaminen ja lämpimät kelit ovat pitäneet pelaajat kovilla, mutta kärkijoukkueet ovat säilyneet suhteellisen ehjinä kauden katkaisevaan juhannustaukoon saakka.

KPL:n ulkopeli joutuu testiin, kun tulivoimainen Vimpelin Veto saapuu KSS Energia Areenalle


Enakkossamme ääneen pääsee KPL:n kuopus Valtteri Luoma.

”Alkukaudesta tietysti hyvä fiilis, kun on hienosti pelattu ja on tullut voittoa voiton perään! Ja tuntuu siltä, että koko ajan joukkueen peli paranee ja yhteispeli kehittyy”, tuumaa ”Vatu” alkukaudesta.

Matti Iivarisen mukaantulo uutena pelinjohtajana ei ole suuria muutoksia Luoman peliin tuonut, mutta henkistä kasvua on tapahtunut sitäkin enemmän.

”Aika pieniä muutoksia omaan pelaamiseen. Sisäpelissä nyt tällä kaudella olen päässyt entistä enemmän osallistumaan myös peliin, kun peliä on päästy peräpäästäkin pyörittämään. Suurimmat muutokset omalla kohdalla ovat enemmän henkisellä puolella. Lyhyesti sanottuna sellaista kasvamista ja kypsymistä. Olen kehittynyt peliin valmistautumisessa ja miten saadaan se paras terävyys ja kaikki ajatukset peliin. Myöskin pelin sisällä esimerkiksi epäonnistumisen nollaaminen ja sen jälkeen oman pelin parantaminen menneistä epäonnistumisista liikaa murehtimatta, niin se on myös sitä kasvamista ja siinä olen kehittynyt aikaisempiin kausiin nähden.”

Vaihtotilanteissa Valtteri Luoma pelaa etukentällä


Joukkueen nuorin mies ja vastuullinen kakkospolttajan pelipaikka – vastustajien kotiutuksista moni tulee juuri Luoman sektoriin, mutta herra itse ei ole huomannut olevansa erityinen pommituksen kohde. Vaikka olisikin, niin lupa pommittaa on annettu.

”En ole edes ajatellut asiaa noin, mutta mieluummin niin että niitä palloja tulee ja mulle lyödään! Siitä mä tykkään, joten antaa tulla vaan!”

A-poikien Itä-Länteen valittu Luoma lähtee tiistain kärkipeliin ulkopeli edellä.

”Uskon että pelin alulla on ottelulle iso merkitys ja Vimpeli tulee varmasti kovaa hyökkäämään. Meidän pitää olla alusta asti valmiina ja pystyä siihen vastaamaan. Vimpeli tunnetaan kovalyöntisenä porukkana – jos halutaan voittaa niin läpilyöntejä ei saada antaa. Nostaisin vielä kaaripelin tärkeyden yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi, kun vastassa viime vuoden parhaana palkittu lukkari, joka varmasti koittaa sotkea meidän sisäpeliä matalilla ja asennottomilla syötöillä, joten kaarella täytyy olla tarkkana. Näissä asioissa kun onnistutaan, niin usko voittoon on vahva!”

Hauskaa, rentoa ja ennen kaikkea turvallista juhannusta kaikille”, toivottaa Luoma, jonka juhannus menee hyvän kaveriporukan kesken mökkeillessä.

  1. Otteluisäntänä Kouvolan Asuntomessut 2019

  2. Pub Old Tomin loppuverryttelyissä Matti Saukko

Comentarios


bottom of page