top of page

Vimpeli selvästi parempi


Jasperi Luoma palkittiin Koplan parhaana. (Kuva: Raine Martikainen)

Kouvolan Pallonlyöjät ja Vimpelin Veto kohtasivat toistammiseen runkosarjassa, kun Vimpeli saapui vieraaksi Kouvolaan. Edellisen joukkueiden välisen kohtaamisen ViVe oli vienyt kotonaan Saarikentällä puhtaasti jaksoin 2-0.


KPL aloitti ottelun ulkovuorolla, joka sujuikin totutun varmasti. Mainittakoon kaksi Janne Kivipellon komeaa suoritusta, joilla hän sekä teki palon jokerietenijä Jere Saukosta että nappasi kärpäsen Lauri Vihriälästä. Koplan sisäpeli jatkoi edellisistä otteluista tuttua yskähtelyään myös tiistaina. Ensimmäisessä sisävuorossa tilanteen rakentelu kärjestä ei ottanut onnistuakseen. Takapesät saatiin kuitenkin täytettyä. Ossi Meriläisen kotiutus ei onnistunut, mutta Jasperi Luoma onnistui lyömään kolmosjatkeelle juoksun arvoisesti. Kotiin kiiruhti Matti Latvala vieden Koplan 1-0 johtoon.


Vimpelin sisäpelin rakentelu onnistui toisessa vuorossa huomattavasti ensimmäistä paremmin. Palottomassa ajolähtötilanteessa hirmuisessa lyöntivireessä oleva Janne Mäkelä kotiutti Isokedon lyhyellä lyönnillä. Janne Kivipelto oli tilanteessa hyvin mukana, mutta pahaksi onnekseen hieman menetti tasapainoaan, eikä aivan ehtinyt polttaa etenijää. Samaisessa vuorossa peräti kaksi lyöntiä pomppasi koppari Tommi Mäentaustan edestä hänen ylitseen. Ensimmäisellä kerralla niin kauas, että Lauri Vihriälä ehti kiertää kaikki pesät. Toisesta lyönnistä oli vastuussa Juho Heikkala, joka kotiutti Vihriälän. Vimpeli siirtyi näin 1-3 johtoon, eikä johtoasemastaan enää luopunut. KPL sai kavennettua tilanteeksi toisen vuoron tasoittavalla 2-3. Jälleen juoksun löi Jasperi Luoma. Häntä ennen Ossi Meriläinen oli vaihtanut Janne Kivipellon kolmospesälle hyvällä lyönnillä kopparien väliin. Sisäpelin tukkoisuudesta kertoo hyvin se, ettei kentällä Janne Kivipellon lisäksi ollut muita etenijöitä.


Kolmannessa vuorossa Vimpeli teki kaksi juoksua siirtyen 2-5 johtoon. Epäonnen soturin rooliin joutui koppari Valtteri Hämäläinen, jolla pallo hieman pomppi takakentällä. Jälkimmäisessä tilanteessa Mäkelän lyönti tosin oli niin hyvin suunnattu, että kotipesään polttaminen olisi ollut joka tapauksessa epätodennäköistä. Kopla pääsi yrittämään kotiutusta kolmeen kertaan tasoittavalla vuorollaan, mutta tulosta ei saatu. Tässä vuorossa lyömään pääsi ensimmäiseen miesten superpesisotteluunsa pikakomennuksella mukaan tuotu Aapo Kinnunen. Hän esiintyikin edukseen saatellen Jasperi Luomaa pesävälin verran ja hankkiutuen itsekin etenemishommiin. Tilanne kuitenkin kuihtui heikkoihin kotiutuslyönteihin.


Neljännessä vuoroparissa ViVe teki vielä kaksi juoksua. Ensimmäisestä vastasi jälleen Janne Mäkelä ja toisesta Lauri Vihriälä. Jälkimmäinen sai tosin apuja Koplan ulkokentältä. KPL sai vielä palottoman ajolähdön rakennettua, mutta Juho Hacklinin lyönnit epäonnistuivat ja tilanne kuivui melko nopeasti kasaan. Näin Vimpeli vei ensimmäisen jakson selkeästi juoksuin 2-7.Aapo Kinnunen pelasi ensimmäisen miesten superpesisottelunsa. (Kuva: Raine Martikainen)

Toinen jakso alkoi Koplan kärjen osalta synkissä merkeissä. Tommi Mäentausta pääsi kyllä etenemään (kärkilyönnit 2/6), mutta paloi kakkospesälle. Arttu Ruuskan päivä oli musta mailan varressa (kl 3/9, joista ykkös-kakkosväli 1/5) ja tähän vuoroon hän vielä harmikseen paloi kotipesään lähdettyään etenemään hieman liian innokkaasti Vimpelin harhaheitolla, joka suuntautui kakkospesän taakse. Janne Kivipelto onnistui kuitenkin kotiuttamaan Iiro Nokkalan saaden pieniä apuja ViVen ulkokentästä. Näin Kopla pääsi jakson aluksi tekemään tärkeän johtojuoksun. Iiro Nokkala oli KPL:n yksi harvoista mailan varressa omalla tasollaan esiintyneistä tiistaina (kl 5/7). Toinen oli kaksi juoksua lyönyt Jasperi Luoma (kl 5/6), joka palkittiinkin Koplan parhaana. Vimpeli onnistui tasoittamaan pelin omalla ensimmäisellä sisävuorollaan. Juoksun löi Perttu Ruuska ja toi Olli Heikkala.


Toisessa vuoroparissa kummankaan joukkueen juoksutili ei karttunut. Koplan kolmas vuoro oli sysimusta - yhtään miestä ei saatu edes ykköspesälle. ViVen tasoittavalla Elmeri Anttila paukautti pallon läpi kolmosrajasta ja Teemu Isoketo toi tilanteeksi 1-2. Kolmannen juoksun Vimpelille lahjoitti Matti Latvala, joka varmasti tämän pelipäivän mielellään unohtaa välittömästi (kl 1/7). Hänen heittonsa karkasi korkealle kolmospesän yli ja Jere Saukko eteni kotipesään kahden palon tilanteessa. Kun Lauri Vihriälä vielä pamautti pallon kakkosrajasta läpi ja Perttu Ruuska kiiruhti kotipesään, siirtyi ViVe ratkaisevalta vaikuttaneeseen 1-4 johtoon.


Kun KPL ei saanut miestä kolmospesälle asti neljännen aloittavalla, ei ViVen tarvinnut enää viimeistä sisävuoroaan käyttää. Voitto lähti vieraiden matkaan selkein lukemin 0-2 (2-7, 1-4).


Koplalla on runkosarjaa jäljellä vielä kolmen pelin verran. Kahdesti pelataan kotona (pe 20.8. sekä ti 24.8.) ja kerran vieraissa (su 22.8.). Alustavan ohjelman mukaan miesten puolivälierät alkavat pe 27.8.


Tappionsa myötä KPL on nyt sarjataulukossa sijalla neljä. Koplan edellä ovat kolme muuta kovaa, Manse PP, Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy. Puolivälierävastustajat valitaan niin, että runkosarjan voittaja valitsee ensin haluamansa joukkueen sijoilta 5-8. Tämän jälkeen valintavuorossa on runkosarjassa toiseksi sijoittunut. Kolmanneksi sijoittunut pääsee vielä valitsemaan ja neljänneksi sijoittunut ottaa jäljelle jääneen joukkueen sijoilta 5-8.


Koplan seuraava peli on perjantaina 20.8. kotikentällä. Tuolloin vastustajaksi saapuu Pattijoen Urheilijat Raahesta. Ottelu alkaa klo 17:30. Liput tuohon otteluun täältä. Ennakkoon lippuja myydään myös Koplan toimistolla arkisin klo 10-15. Pelipäivänä lipunmyynti toimistolla loppuu klo 14. Edered, Smartum ja Eazybreak käyvät maksuvälineenä korttimaksun ja käteisen ohella. Tervetuloa lippu- ja fanituoteostoksille!

Comments


bottom of page