top of page

Viikonloppuna luvassa testejä – uutuutena 45 metriä

Kouvolan Pallonlyöjien edustusmiehistön viikonloppu menee testien ja ulkopelin parissa. Joukkueen kapteeni Anssi Lammila kertoo joukkueen ottavan uuden testimuodon mukaan, kun joukkue testaa 45 metrin juoksua.

Toinen leiriviikonloppu tärähtää joukkueen osalta käyntiin perjantaina tutkaan lyönneillä ja heitoilla. Lisäksi pelaajat pääsevät testaamaan mattohyppyjä. Lammila odottaa tammikuussa armeijan vihreisiin astuvilta nuorilta miehiltä kovia tuloksia.

– Pojat ovat panostaneet varsinkin voimapuoleen ja ovat tehneet kovempitehoista harjoittelua muutenkin.

Pohjatyö tehdään nyt, jotta myös ensi kesänä on aihetta näihin tuuletuksiin

Pohjatyö tehdään nyt, jotta myös ensi kesänä on aihetta näihin tuuletuksiin


Lammilan mukaan ensimmäiset testit antavat suuntaa jo tehdylle työlle.

– Lähtötaso on ehkä huono sana, koska koko ajan pyritään kehittymään. Onhan tämä talvelle eka testi, niin näkee missä mennään. Uudenlaistakin testausta on luvassa, kun juoksussa testataan lauantaina 45 metrin matkaa. Me on saatu faktaa siitä, että kolmoselta kotiin juostessa viimeiset 15 metriä erottaa jyvät akanoista, Lammila paljastaa.

Pari viikkoa sitten kolminkertaiseksi isäksi edennyt Lammila myöntää vauva-ajan muuttavan asioita.

– Aika haipakkaa on ollut. Kokonaisrasitus on otettava huomioon, mutta kokemus auttaa siinäkin, kun tietää mitä odottaa. Siinä pitää mennä päivä kerrallaan, urheilija tuntee kyllä oman kroppansa, Lammila miettii.

– Itse en ole vielä siinä kunnossa missä keväällä tulen olemaan. Hyvä on peilata omaa tunnetta siihen tulokseen. Ei niinkään se pelkkä tulos ole tässä se merkittävin juttu.

Viikonloppuna joukkue aloittaa myös ulkopelin rakentamisen. Myös pelaajat osallistuvat aktiivisesti KPL:n pelin kehittämiseen.

– Viime vuosiin nähden leirit korostuvat. Näitä odottaa, kun arjessa ei näe koko joukkuetta. Ulkopelin kannalta ensimmäiset lajiharkat ovat luvassa ja siitä on innostunut olo. Latvalan Matti vastaa linjapalaverista, katsotaan mitä sinne on luvassa. Muutenkin on hyvä päästä samalle sivulle perusasioissa. Janne (Kivipelto) pääsee uutena mukaan etukentälle, joten tiettyjä juttuja on käytävä läpi, Lammila kertoo.

Comments


bottom of page