top of page

Viikon ainoan ottelun vastustajana Alajärven Ankkurit


Juhannustauon ja Itä-Länsi -viikonlopun välillä pelataan kaksi pelikierrosta, mutta KPL ja Alajärven Ankkurit pelaavat vain torstaina. Ankkurit saapuu KSS Energia Areenalle kolmen voiton putkessa. Komein voitoista oli joukkueen Sotkamosta (pelattiin Jyväskylässä) hakema vierasvoitto. Torstain kiistakumppanit kohtasivat 10. kesäkuuta Kitron pesäpallostadionilla, josta KPL haki 0 – 1 (1-1, 0-7) -voiton. Ennakossa ääneen pääsee tuon ottelun parhaana palkittu Janne Kivipelto.

KPL lähti juhannustauolle voittamalla Vimpelin Vedon komeasti 2 – 0


Ankkureiden kausi lähti käyntiin heikosti ja se onnistui naaraamaan yhdeksästä ottelusta vain yhden voiton. Risto Ojanperän otettua päävastuun pelinjohtamisesta joukkue on voittanut neljä peliä kuudesta. Ojanperä ei ole ainut kesken kauden saapunut vahvistus, vaan Vimpelin Vedossa yhteensä yli 500 Superpesis-ottelua pelannut Tuomo Lönnmark liittyi remmiin kesäkuun puolessa välissä. Kokenut Lönnmark tuo etenemis- ja vaihtovoimaa sisäpeliin ja ulkopelissä täydentää loistavasti etukentän, jossa luutii jo valmiiksi taitava Aki Orava. Trion kolmas lenkki on loistavaa kautta pelaava lukkari Ville Väliaho.

Etenijäosaston Tommi Mäentausta (takana) ja Teemu Nurmio (edessä) ovat tuoneet yhteensä 55 juoksua


Myös Ankkurit-kasvatti Janne Kivipelto tunnustaa vastustajan vaarallisuuden.

”Pelinjohtajan vaihdon jälkeen AA on pelannut paremmalla ilmeellä ja saanut tärkeitä voittoja. Iso voitto Sotkamosta toi varmasti rutkasti itseluottamusta. Ulkopuolisin silmin Riston tulo toi piristysruiskeen ja itseluottamusta joukkueelle ja ”Lönni” toi rutkasti kokemusta. Aika kova kaksikko siellä häärii etukentällä.”

KPL:kin lähestyy täyttä iskukykyä. Myös Toni Laakso on ollut mukana joukkueen harjoituksissa. Laaksoa paikannut Iiro Nokkala puolestaan pelasi tiistaina Puijon Pesiksen paidassa Ykköspesistä, kun PuPe haki vierasvoiton Ylivieskasta. Nokkala löi ottelussa yhden juoksun ja toi neljä. Juhannustauko tuli Koplalle voitokkaan, mutta raskaan alkukauden jälkeen hyvään paikkaan.

”Juhannustauko otettiin happea pesiksestä, olihan taustalla pitkä pätkä pelejä käytännössä joka toinen päivä. Treenit jatkuivat maanantaina.”

Juha Korhonen on saanut tuulettaa yhtä kunnaria ja 60 tavallista juoksua tällä kaudella


KPL:n edustusjoukkueesta viikonloppuna Joensuussa pelattavaan Itä-Länteen osallistuvat Juha Korhonen, Matti Latvala, Anssi Lammila, Tommi Mäentausta, Kivipelto, Sasu Toikka ja Valtteri Luoma (A-pojat). Kivipellolle arvo-ottelu on uran ensimmäinen.

”En ole vielä murehtinut Itä-Länttä, mutta kovasti on kehuttu hienoksi kokemukseksi varsinkin ekaa kertaa!”

Jannea pääsee kuulemaan myös Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyillä AA-pelin jälkeen. ”Tompan” loppuverryttelyillä on mahdollista voittaa vapaalippuja runkosarjan kotiotteluihin, joista seuraava on heti Itä-Lännen jälkeen tiistaina 3. heinäkuuta Pattijoen Urheilijoita vastaan.

  1. Otteluisäntänä toimii Kouvolan Ydinkeskusta ry

Comentários


bottom of page