top of page

Viiden kunnarin ilta – Kopla saalisti täydet pisteet


Kouvolan Pallonlyöjät ja Koskenkorvan Urheilijat tarjosivat perjantaina kunnarijuhlat KSS Energia Areenalla, sillä ottelussa nähtiin peräti viisi kunnaria. KPL takoi voiton 2–0 (14–1, 7–6) tuloksella. KPL:stä kunnaria juhlivat Toni Kohonen (1+5), Iiro Nokkala (1+1) ja Janne Kivipelto (1+3). Nokkala oli muutenkin hyvällä pelipäällä numerolla 2. Nokkala tilastoi kärkilyönnit 12/13 ja toi viisi juoksua. Kossusta kunnarissa onnistuivat Patrik Wahlsten (1+3) ja Jouni Mäki (1+2).

– Varmaan 2001 viimeksi olen lyönyt 1+5. Viisi kunnaria on aika paljon yhteen peliin. Kaikki ei varmaan olleet kunnarin arvoisia lyöntejä, mutta kaikki lasketaan. Kolme pistettä ja paljon oli hyvää. Paljon myös huolimattomuutta puolin ja toisin, KPL:n ykköspalkittu Toni Kohonen kertoi.

KPL aloitti ottelun räväkästi, sillä avausvuorossa koko paletti kierrätettiin lyömään ja taululla oli 6–0 lukemat. Kossu ei tästä iskusta toipunut avausjaksolla ja KPL rallatteli neljännen aloittavalla Nokkalan ja Kivipellon kunnareilla avausjakson lukemiksi 14–1.

– Alkuun meitä vauhditettiin ja peli vapautui. Tauolla kaikki kliseet 0–0:sta, mutta ekaan sisään 0–4 taululla. Mutta siinäkin usko, että pitkä jakso edessä. Ei sellaista huolta ollut, pelinjohtajana Iiro Haimia tuurannut Anssi Lammila pohti.

Jaksopeli oli tehdä Koplalle toisella jaksolla vanhanaikaiset. Lyöjätilaston kakkospaikalla oleva Kossun jokeri Patrik Wahlsten puhkaisi kolmosluukusta 0–3 ja Jouni Mäki lisäsi johdon jo 0–4:aan. Ilman lyöjätilaston ykköspyssy Jere Dahlströmia pelannut KPL ei tästä suuremmin hätkähtänyt. Kossun pelinjohtaja Mikko Vainionpää nimeämä Roope Koskelaisen ”kopinnostokusilutku” avasi pellit. KPL tuli Kohosen ja Matti Latvalan uran 400. kotiutuksella jo 3–4:ään. Toisella lyöntikierroksella Kohosen lyönti painui takaa läpi ja Kohonen juoksi uransa 49. kunnarin. KPL siirtyi 6–4-johtoon ja se sammutti KPL:n suurimman kiihkon. Latvala lisäsi toisen tasoittavalla tilanteeksi 7–4, jonka jälkeen odoteltiin loppuvihellystä. Vieraiden Jouni Mäki oli kuitenkin toista mieltä ja miehen kumura meni takaa läpi kaventaen tilanteeksi 7–6. KPL ei kuitenkaan enää ollut yllätettävissä ja Pallonlyöjät saalisti arvokkaan kolmen pisteen voiton.

Sarjataulukossa tilanne on kutkuttava sekä kärjen että pudotuspeliviivan osalta. KPL on nyt sarjassa kolmantena 42 pisteellä pisteen Sotkamon Jymyä jäljessä. Sunnuntaina vastaan tuleva Vimpelin Veto on KPL:ää jäljessä kaksi pistettä. Vierasjoukkue Koskenkorva on pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Pudotuspeliviivalla sijat 7–11 mahtuvat kolmen pisteen sisälle.

Seuraavan kerran KPL pelaa KSS Energia Areenalla perjantaina 28. elokuuta klo 17.00 Manse PP:tä vastaan. Lippuja on myynnissä kaikilla sisääntuloporteilla.

Comments


bottom of page