top of page

Vieraskiertue jatkuu – karavaani kulkee Kankaanpäähän torstaina


Tiistaina KPL kävi idässä hakemassa kolme sarjapistettä Joensuun Mailalta, torstaina matka suuntautuu länteen, Pohjanlinnan pesäpallostadionille, jossa majaansa pitää Kankaanpään Maila. Tiistain ratkaisija Matti Latvala vetää ennakossa lyhyelti yhteen JoMa-pelin ja pohjustaa torstaista vierasvääntöä.

Latvalan mailasta on irronnut tällä kaudella 8 kunnaria ja 56 tavallista juoksua


”Otettiin tosi tärkeät kolme pistettä – hieno voitto vieraskentältä! Joensuu on ollut kanssa hyvässä voittoputkessa, niin oli luvassakin kova taistelu. Pelattiin hyvää ulkopeliä ja sanotaanko nyt vaikka että riittävän hyvää sisäpeliä, että saatiin voitto kotiin. Oltiin ekalla jaksolla niskan päällä ja toisella altavastaajina. He pelasivat hyvin nollatilannetta ja kentällemeno tuotti meille vaikeuksia toisella jaksolla ja samaten tilanteiden rakentelu, mutta loppua kohden vähän parannettiin ja saatiinkin se jakso tasoihin ja käännettyäkin vielä. Hyvä, hieno ja iso voitto, mutta ei sitä auta enempää miettiä. Katseet on käännetty jo huomiseen”, tuumaa kunnarillaan toisen jakson ratkaissut Latvala.

Opettajana työskentelevä Latvala on saanut viettää lomaa siviilityöstään kesällä, mutta perhe-elämä ja kiivas pelitahti ovat pitäneet miehen kiireisenä: ”Hirveästi – tai oikeastaan yhtään – en ole Kankaanpään menoa seurannut, varsinkaan viime aikoina, kun on ollut pelitahti aika tiukka. Ei nyt osaa yhtään analysoida mitä siellä heidän porukalle on tapahtunut kesän mittaan.”

Juha Korhoselle ja Latvalalle eniten tukea on tullut Juho Hacklinilta (1+33 lyötyä)


Kokoonpanonsa osalta Kankaanpään Maila vahvistui siirtotakarajalla Ykköspesiksestä saapuneella polttaja Toni Pomellilla. Sisäpelissä Pomell pelasi Pöytyällä kotiuttajan roolissa. Satakuntalaisten viuhkaan palanneen Jukka Karttusen joukkue sai täksi kaudeksi enemmänkin täytettä sarjatasoa alempaa. Pöytyältä saapunut Mikko Pauna on ollut paras löytö. Vaihtajajokerina tehokkaasti toimiva Pauna on tuonut tällä kaudella jo 44 juoksua, seitsemänneksi eniten koko sarjassa. Molemmat lyöjäjokerit tulivat myös sarjatasoa alempaa. Päävastuuta kantava Petteri Kortelainen (1+51) on jo vanha tuttu kamalainen, mutta Miikka Riikoselle (3+24) kuluva kausi on ensimmäinen Superpesiksessä. Kortelainen pelasi heinäkuussa Sotkamossa hurjan pelin iskien taululle 1+10, joka on miehen henkilökohtainen ennätys. Kortelainen pommittaa lyönneillään lähinnä takakenttää, joten Juho Hacklinille ja Tommi Mäentaustalle on luvassa hikinen iltapuhde. Kotiutusvastuuta on saanut myös Alajärveltä saapunut Kari Kellokoski (1+26). Joukkueen ykköstähti on kuitenkin kokenut Jouni Itävalo, joka hoitaa ulkokentällä isoimmat roolit ja sisäpelissä päävaihtajan tehtäviä.

1-3-tilanteessa Latvala luottaa monesti kouluajoilta tuttuun pystymailanäpyyn


Pohjanlinnan pesäpallostadion ei ole ollut KPL:lle helppo paikka viime vuosina: joukkueet ovat ottaneet voittoja vuorovuosin. Viime vuonna KaMa oli voitokas arktisissa olosuhteissa (+7 astetta ja sadetta) pelatussa ottelussa, joten tänä vuonna pitäisi olla KPL:n vuoro. Kotijoukkue tosin tuskin kunnioittaa vuoronumeroa, vaan lähtee kisaamaan tosissaan voitosta. Samaa aprikoi Latvala: ”Siellä on aina ollut tiukat taistot ja kuhinat – Kankaanpäässä – että siellä pitää olla täysin valmis taistelemaan ja pitää pelata hyvä peli, jos sieltä meinaa pisteitä tuoda kotia. Niillä on hyviä miehiä porukassa. En osaa sanoa millaisessa kunnossa kenttä on, että tuleeko siitä pomppupeli vai pomputon peli. Se varmaan selviää tuossa palaverissa tai viimeistään siellä kentällä. Niin tai näin – pitää olla valmis ja ratkaisut pitää olla valmiina. Me pärjätään kyllä sitten myös ilman pomppua, kunhan vain ollaan valmistauduttu siihen huolella. Se nähtiin eilen Joensuussakin. Varmasti on kova ja tiukka peli luvassa sielläkin.”

Sasu Toikka luottaa pompun sijaan mm. näpyihin


Latvalaa tiedetään vaatimattomaksi mieheksi, joten viime aikojen kunnarivireestäkin (kolme ottelua, viisi kunnaria) vastaus pitää puristaa miehestä puoliväkisin. Sanasepolta löytyy vaatimaton vastaus: ”Pallo menee tällä hetkellä tosi lujaa ja kentät on kimmoisia. Se tietää ulkokentille kiireitä. Tuntuu, että kunnareita tulee niin kuin sudelta paskaa ympäri Suomen tällä hetkellä.” Niinpä niin.

Kouvolan Pallonlyöjät – Kankaanpään Maila 26.7. klo 18:00

Ottelu nähtävissä Ruutu+ -palvelun kautta fanikameralähetyksenä. Jos et omista Ruutu+ tunnuksia, niin kannattaa suunnata Bar Jokeriin, joka näyttää kaikki KPL:n vierasottelut valkokankaalta.

Commentaires


bottom of page