top of page

Valtakunnallisten pesäpalloleirien suosio jatkuu vahvana


Kuva: Jussi Ojala


Ilmoittautuminen valtakunnallisille lasten ja nuorten pesäpalloleireille käynnistyi vauhdikkaasti sunnuntaina. Ensimmäisen vuorokauden aikana leireille on ilmoittautunut jo liki 350 joukkuetta eli noin 5000 alle 16-vuotiasta pelaajaa.

Yli 100 joukkueen määrät on kirjattu 12-vuotiaiden Tenavaleirille Loimaalle sekä 14-vuotiaiden Suurleirille, joka pelataan Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa. Sekä joukkueiden että tuomareiden ilmoittautuminen tapahtuu Pesistulospalvelussa osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi.

– Leireillä on viime vuosina oltu kapasiteetin ylärajoilla. Nyt tilanne on erilainen, kun poikkeusajat saattavat vielä vaikuttaa ihmisten mielissä. Osasimme ennustaa leiri-innostuksen jatkumista, mutta toki faktan saaminen asialle vierittää ison kiven pois sydämeltä. Varmasti kaikki urheilun toimijat ovat olleet huolissaan lasten ja nuorten jatkamisesta harrastustoiminnassa epävarmojen aikojen ja rajoitusten keskellä, leiritoiminnan vastuuhenkilö Juha Kuoppala Pesäpalloliitosta myöntää.

– Nuorimmissa ikäluokissa joukkueiden kokoaminen on yhä käynnissä ja voi hieman venyä poikkeusajan vuoksi, joten Kajaanin Naperoleirille odotetaan lisää ilmoittautumisia kevään mittaan. Kuopion-Siilinjärven Nuorisoleiriä moni varmasti odottaa leiriaikakauden huipennuksena. Tenava- ja Suurleireille vielä haluavat voivat tiedustella sähköpostitse vapaita paikkoja, Kuoppala selventää.

Pesäpalloliitto ja leirien järjestäjät ovatkin varautuneet tapahtumien vastuulliseen ja terveysturvalliseen toteutukseen huolellisesti.

– Pesäpalloliitto yhteistyössä järjestävien seurojen kanssa on rakentanut eri skenaarioita ja vaihtoehtoja toimenpiteiksi sekä selvittänyt asiantuntijoiden näkemyksiä. Täytyy jo tässä vaiheessa antaa iso kiitos järjestelyorganisaatioille. Poikkeusaikana varautuminen monenlaisiin tilanteisiin teettää paljon työtä, mutta tärkeintä on ehdottomasti pystyä järjestämään lapsille ja nuorille liikunnan iloa ja elämyksiä leireillä – varsinkin, kun viime kesänä ei leirejä pystytty järjestämään, Kuoppala sanoo.

Pesäpallon ikäluokkamestaruuksista pelataan vuosittain neljällä valtakunnallisella leirillä, joissa kilpasarjojen ohella järjestetään pelisarjat. Kaikissa otteluissa jakavat oikeutta alle 18-vuotiaat nuorisotuomarit tukenaan tuomaritarkkailijat.

Valtakunnalliset pesäpalloleirit siirtyivät viime vuodelta tälle kesälle. F-G-ikäisten (10-vuotiaat ja nuoremmat) Naperoleiri pelataan Kajaanissa 13.–17.7., E-ikäisten (12-vuotiaat ja nuoremmat) Tenavaleiri Loimaalla 26.–31.7., D-ikäisten (14-vuotiaat ja nuoremmat) Suurleiri Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa 4.–9.7. sekä C-ikäisten (16-vuotiaat ja nuoremmat) Nuorisoleiri Kuopiossa ja Siilinjärvellä 19.–24.7.

Lisätietoa: Juha Kuoppala, Pesäpalloliitto, 040 055 2248

Comments


bottom of page